Loox n560 jaka FOLIA???

• 30 Odpowiedzi
  • 4070 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Loox n560 jaka FOLIA???
« dnia: Sierpień 10, 2006, 13:24:17 »
Nakleiłem folię Brando Protector Plus i ekran zablokował się - bo folia zbyt gruba, czy któś miał podobny problem. Jaka folię radzicie, aby nie powodowała odblasku w słoncu. PDA uzywam głównie do nawigacji w aucie.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 10, 2006, 13:31:24 »
:terrified:
co znaczy ekran zablokował się?
Brando PP za gruba  :surprised:
na pewno nakleiłeś właściwa folię (nie podkładkę) i właściwą stroną

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 10, 2006, 13:34:53 »
Widosznie wepchnąłeś zbyt mocno pod którąś krawędź. Jeśli nie odpowiada Ci ta to druga która jest bardziej matowa idealnie nadaje się do nawigacji :)
potrzebna zgoda

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 10, 2006, 13:44:42 »
jas_pik
Protektor Plus jest bardziej matowa  ;)
UC jest błyszcząca

;D
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 10, 2006, 14:40:54 »
Mam UC w p910i i ladnie odwzorouje kolory aczkolwiek odbija sie w sloncu. Dzisiaj dostalem PP do mojego n560 ( od wczoraj mam :D ). Folie oczywiscie brando. Do nawigacji wszyscy zgodnie jednym glosem polecaja PP

*

Offline vikelf

• 392
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 10, 2006, 16:21:45 »
Ja nakleiłem folię Brando Protector Plus na n560 i nic się nie zablokowało!

Na dole ekranu po prawej blokuje się ekran programowo. Może zablokowałeś?

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 11, 2006, 18:34:15 »
Niestety potwierdzam.

Świeża folia Brando Protector Plus założona na ekran FS N560 czyni ekran niedotykowym.

I żeby nie było wątpliwości. Założona prawidłową stroną, nie wsunięta pod żaden z boków, a ekran nie jest zablokowany.
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 11, 2006, 19:01:11 »
Cytat: "MaDuch"
Świeża folia Brando Protector Plus założona na ekran FS N560 czyni ekran niedotykowym.

Dziwne, to chyba jedyny pocket mający takie problemy  :mysli:

*

Offline vikelf

• 392
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 11, 2006, 19:25:05 »
To ciekawe bo ja od prawie tygodnia mam folie brando na n560 i nie ma żadnych problemów.

Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 11, 2006, 23:19:26 »
Cytat: "jas_pik"
Widosznie wepchnąłeś zbyt mocno pod którąś krawędź. Jeśli nie odpowiada Ci ta to druga która jest bardziej matowa idealnie nadaje się do nawigacji :)

Jaka jest ta druga do nawigacji, podaj nazwę ??

Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 11, 2006, 23:21:58 »
Cytat: "vikelf"
Ja nakleiłem folię Brando Protector Plus na n560 i nic się nie zablokowało!

Na dole ekranu po prawej blokuje się ekran programowo. Może zablokowałeś?

Co to znaczy blokuje się programiowo. Moze miałem cos podobnego. Servis powiedział, ze była niedokładnie naklejona w prawym dolnym rogu, ale ja zdjął i nie oddał.

Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 11, 2006, 23:24:16 »
Cytat: "vikelf"
To ciekawe bo ja od prawie tygodnia mam folie brando na n560 i nie ma żadnych problemów.

Nie jedyny, a drugi. Mój też. Spróbuję jeszcze raz, może rzeczywiście coś było nie tak przyklejona!!

Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 12, 2006, 00:27:21 »
folia Brando PP wczoraj przyklejona na n560 od razu po sciagnieciu tej ktora jest oryginalnie z napisami - nic sie nie blokuje do nawigacji idealna !!

Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 30, 2006, 18:41:29 »
ja po 3 miechach dopiero kupilem folie ;) mimo ze ja ufajdalem to wyczysciwszy ja jestem zachwycony. moge teraz bez obaw jezdzic rysikiem po ekranie :)

komfort psychiczny!!!

*

Offline fotomaster

• **
  • 131
  • Sprzęt: iP 3G 16GB
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 01, 2006, 12:35:09 »
Witam.
Folia Brando PP przyklejona wlasciwie nie powoduje blokowanie ekranu. Przyczyna moze byc jej niewlasciwe naklejanie. Mialm taki przypadek ze swoim poprzednim PDA. JEsli krawedz fili chociaz delikatnie opiera sie o jedna krawedz to powoduje to 'popychnaie' tej folii wzdluz ekranu co powoduje jego blokade. Na szczescie proces jest odwracalny - tj. mozna sciagnac ta folie zrobic reste i PDA jest jak nowy. Daltego tez zakladajac folie trzeba uwazac aby zostawic minimalne marginesy po kazdej stronie tak aby nigdzie nie dotykala obudowy PPC. Margines ten tez daje mozlwisoc 'pracy' tej folii na powierzchni digitizera. Dodam jeszcze jedna rzecz - tak sie sklada zemiale m dostepne 2 folie Brando do n560. Jedna miala na naklejce loox n5xx  a druga byla do Asusa serii 6. Obie firmy maja 3,5" ekran ale folie Brando PP roznia sie nieco od siebie. Folia do n5xx pasuje idelanie  - rzeklbym nawet chyba ze bardzo idelanie bo jej zalozenie spawilo mi nielada klopot (mimo ze wczesniej zakaldalem takich folii ok 5). Z kolei folia dedykowana do Asusa a przeslana mi jako do n560 jest minimalnie mniejsza o ok 0,1-0,2mm i jak przypuszcam latwiej bedzie ja zalozyc - zostawilem ja na ciezkei czasy ;).
pozdrawim i zycze cierpliwosci w zakaldniau protektorow - mozna to zrobic bez zadnego paproszka ale wymaga to czystego pomieszczenia i soooro cierpliwosci - efekt natomiast wart jest poswieconego czasu. pozdrawiam

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 04, 2006, 10:29:32 »
Moja pierwsza folia niestety jest założona z paprochami. Myślałem, ze mi to będzie przeszkadzać, ale się myliłem ;) Może w przyszłym miesiącu zamówię sobie jeszcze jedną i spróbuję bez paprochów...  :terrified: Jakie 'czyste pomieszczenia' polecacie? Pewnie jakaś serwerownia :D

Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 04, 2006, 15:34:43 »
Cytat: "wpmike"
Moja pierwsza folia niestety jest założona z paprochami. ..  zamówię sobie jeszcze jedną i spróbuję bez paprochów

A nie da sie jej sciagnac i przemyc? Jaka to jest folia?

*

Offline fotomaster

• **
  • 131
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 04, 2006, 15:50:02 »
Nie musisz zamawiac nowej folii... chyba ze uzywasz czegos innego niz Brando. Mozesz ja zwyczajnei zdjac i umyc w wodzie z mydlem - ja robielm to wielokrotnie zanim pozbylem sie paprochow przed zalozeniem swojej :) (wazne jest tez zeby potem dobrze splukach mydlo bo zostna slady- ja uzywalem w plynie). Z pomieszcen polecam lazienke - najlepiej po odkurzaniu, umyciu podlogi i z zatkana kratka w drzwiach - tak zeby nowe paprochy nie wlatywaly do pomieszczenia. Dobrze tez jest sciagnac koszulke (powaznie)  tak zeby zadne klaczki nie lecialy z ubrania a co najwyzej przyklejaly sie do ciala. Po kilku podejsciah mozna to zrobic bez najmnieszego paproszka :), pozdrawiam i zycze cierpliwosci

Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 06, 2006, 00:53:34 »
Cytat: "fotomaster"
Nie musisz zamawiac nowej folii... chyba .

No wlasnie.!
Co do plynow to do mycia polecam np zwyklego ludwika! (moze byc troche rozrzedzony)  Oczywiscie wazne zeby DOBRZE splukac pozostalosc plynu, Mozna przecierac (paradoksalnie palecem) do póki sa pozostalosci ludwika - ale niczym co by moglo rysowac.
Mydlo zostwia plamy!! jak juz napisano.

Pozd

*

Offline mrnikt

• 428
  • KFF / Knive SHADOW
  • Sprzęt: Galaxy S + Avila GPS
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 06, 2006, 10:52:25 »
A pomieszczenie ?? Jak juz pisano lazienka .. ale nieco zaparowana. Para wodna nie pozwala fruwac paprochom :)
Moj telefon jest  Galaxy-S-tyczny :)

Loox 560 folia Brando PP
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 10, 2006, 11:44:53 »
Wywołałem ten temat - rzeczywiście przyczyną była nieprawidłowo naklejona folia, opierała się krawedziami.
Przyciąłem minimalnie i wszystko OK. Przyklejenie bez śmieci wymaga dobrej akrobatyki, poddałem się..

Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 15, 2006, 13:49:09 »
Dobrze tez jest sciagnac koszulke (powaznie)  tak zeby zadne klaczki nie lecialy z ubrania a co najwyzej przyklejaly sie do ciala.

Trzeba też pamiętać o dokładnej depilacji całego ciała :D  :D

*

Offline fotomaster

• **
  • 131
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 17, 2006, 20:09:42 »
:) - nie nabijac sie ;) - folie zakladalem kilka razy zawsze ta sama sprawdzona metoda. Lazienka musi byc umyta na mokro, koszula sciagnieta - rece splukane po lokcie! Dobrze miec w poblizu umywalke tak zeby skrocic do maximum droge od miejsca plukania folii do miejsca jej zakladania (nie kojarzyc). Niestety klaczki' biora sie 'znikad'. Nie uzywac husteczek higienicznych lepiej zastapic je papierowymi recznikami - maja znacznie mniej wrednych klaczkow. Krople wody z folii mozna odsaczyc dotykajac delikatnie zgietym kawalkiem owego recznika - uwazajac zeby nie dotknac folii - jest to mozliwe :) Calosc wyglada jak operacja hirurgiczna ale zabieg wart jest cierpliwosci zeby potem nie ogladac wlosow przy kazdym wlaczeniu PDA :)  - powodzenia

Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 17, 2006, 21:17:22 »
A mi się udało spokojnie założyć folię na stole kuchennym wytartym Pronto, obok kubka z gorącą, parującą kawą. Ręce miałem umyte tak po prostu, włosy związane, twarz i klatę normalnie zarośniętą, miałem też na sobie koszulę :P. Operacja trwała może z pół minuty, zakończyła się pełnym powodzeniem, czyli stanem "zero syfków" :D.

*

Offline fotomaster

• **
  • 131
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 18, 2006, 15:48:58 »
hehe - zdjeci koszulki nie jest obowiazkowe :). Wokol mojego mieszkania toczy sie od 2 lat budowa w zaizku z tym w mieszkaniu mimo regularnego sprzatnia jest kurz - i nie da sie tego przeskoczyc. Troszke przerazaja mnie czasem propozycje robienia sauny w lazience - wilgoc nie sluzy zbyt dobrze elektronice. Nieszczesna koszula generuej klaczki a cialo raczej nie - a bynajmniej nie tcyh rozmiarow i nie tak lotne ;)

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 27, 2007, 19:23:27 »
Pytanie formalne , mozna taka folie zakladac bedac zupelnie nago czy trzeba miec majty ?

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 27, 2007, 22:25:35 »
Trzeba w majtach, bo inaczej włosów od ch... naleci  ]:>

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 27, 2007, 22:41:09 »
Dzieki , a pytalem dlatego ze jutro jade po nowego N560 a juz dzis zamowilem Brando .

Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 28, 2007, 00:25:40 »
Ja też miałem ten problem po zainstalowaniu folii Brando UC, nie działał mi ekran dotykowy. Odesłałem do sklepu w ramach reklamacji.

*

Offline cezzar1

• 36
  • Sprzęt: FS LOOX N560
Odp: Loox n560 jaka FOLIA???
« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 07, 2007, 11:53:54 »
Coś mi strzeliło ostatnio do głowy by umyć moją folię jaką mam na wyswietlaczu i zrobiłem to. Nie była to dobra decyzja, folia od tamtej pory nie przykleja się na brzegach i rogach a naklejenie jej bez najmniejszego kurzu pod spodem i to jeszcze tak aby leżała równo od krawędzi wyswietlacza graniczy z cudem.
cezzar
FS Loox N560