n560 + wifi = problemy.... wiem wiem było wiele razy, ale mam problem....

• 2 Odpowiedzi
  • 818 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam wszystkich,

Wiem, że ten temat był wałkowany wiele razy, ale już mi ręce opadają. Mam n560 oraz router linksys ustawiony w następujący sposób:
network mode: mixed
channel: 8
security mode:wep
key:1
hasło dla klucza ustawione.

Bez problemu łączę się z siecią z laptopa w całym mieszkaniu. Natomiast jeżeli uruchomię program wififofum znajduje sieć, ale pokazuje ją zupełnie na obrzeżach, nawet gdy stoję 5cm przy routerze. Oczywiście nie łączy się. Próbowałem również HR też nie pomógł. Po resecie używałem E2C i próbawałem też obyć się bez tego programu i nic. Bardzo proszę kogoś o pomoc tutaj, na gg lub mailem bo jestem naprawdę bezsilny....

*

Offline anthrax

• 45
  • Sprzęt: Fujitsu-Siemens Pocket LOOX n520
Odp: n560 + wifi = problemy.... wiem wiem było wiele razy, ale mam problem....
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 11, 2007, 21:55:51 »
powodow moze byc wiele... najpierw zrob HR i spoboj sie polaczyc przez standardowego klienta WiFi (nie uruchamiaj pod zadnym pozorem E2C!)
jesli to nie pomoze to pogrzeb w konfiguracji routera. ja tez mam Linksysa w domu do ktorego podlaczone sa dwa lapki i n520 i wszystko smiga. u mnie jest wlaczony tryb "tylko g", szyfrowanie WPA Personal, algorytm TKIP i do tego odpowiedni klucz i smiga. sprawdz na zakladce Wireless Mac Filter czy przypadkiem nie masz wlaczonego filtrowania po macach. jesli tak to dodaj mac swojego n560.

Odp: n560 + wifi = problemy.... wiem wiem było wiele razy, ale mam problem....
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 11, 2007, 23:05:43 »
nie mam filtrowania po mac'ach, router ustawiłem tak jak napisałeś, zrobiłem HR na looxie włączyłem wifi, wchodzę na zakładkę wireless ustawiam parametry jak w routerze.... ale nie widze nigdzie pola do wpisania hasła :( loox oczywiście dalej się nie łączy
Napisane: Grudzień 11, 2007, 22:23:53
wyłączyłem zabezpieczenia na routerze, teraz na zakładce wireless w looxie widzę ssid mojej sieci, ale połączyć się nie mogę, status mam albo connecting albo available, nigdy connected :( bardzo proszę o pomoc