flash card write benchmark SK Tools jest testem mówiącym z jaką maksymalną wydajnością może pisać pocket na kartę i AS nie ma tu nic do rzeczy, pewno sobie po prostu app pisze na kartę plik z naprzemiennymi 0-erami 1-nkami i tyle
figura LLUBWT 3,54 jest debilna i wzięta z sufitu bo nikt mi nie wmówi, że loox może pisać na kartę 4GB 3,54MB/sec (i to kopiując skądkolwiek - jest to tylko kwestia źródła gotowego z danymi, na które nie trzeba czekać w stosunku do zapisu) (ewentualnie jeśli karta 32MB i klaster 64kb

to być może)
porównywanie kopiowania przez AS do kopiowania wewnątrz pocketa jest jak najbardziej na miejscu, trzeba mieć tylko świadomość o co chodzi
proszę zapoznać się z teorią wąskiego gardła, kluczowego elementu systemu oraz punktów granicznych
w skrócie przy tym kopiowaniu jeśli poruszamy się w ramach transferów obsługiwanych przez AS to kopiowanie takie może bardzo wdzięcznie służyć za probierz zapisu na kartę ponieważ to zapis na kartę jest tu wąskim gardłem, wystarczy dbać o podstawową higienę warunków pomiaru, zadbać aby była już dokonana synchronizacja itp. etc.
powiadam jeszcze raz - duże farfocle kopiuję przez czytnik ale poprzednio z kartą 2GB nieraz kopiowałem bardzo duże ilości danych przez AS - po prostu jak się nie spieszy to można zapuścić, porobić coś innego i już mamy
nie wiem kto lubi ciągłe przekładanie karty bo ja na pewno nie
nie po to kupiłem looxa aby ciągle przekładać karty nawet przy kopiowaniu gównianej mapy 20MB albo nawet i 120MB
i tak dotychczas kopiowanie przez AS 120MB było zupełnie satysfakcjonujące, ot coś poczytać przez chwilę i już, kto z racji transferów musi ciągle żonglować kartami to serdeczne wyrazy współczucia