Loox n560 - 4gb SD kompatybilne ?

• 20 Odpowiedzi
  • 4501 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 24, 2006, 15:36:16 »
Witam, zakupilem looxa n560, ale nie wiem jak z obsluga kart 4gb sd a troche szkoda kasy jak by widzial tylko 2gb albo co gorsza wcale :) Czy ktos moze mial mozliwosc przetestowania ?
Pozdrawiam

*

Offline voydd

• 443
  • Sprzęt: Galaxy S, G1, Kaiser, Loox 720, SE W950i
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 24, 2006, 20:57:58 »
W zasadzie nie ma powodu dla ktorego taka karta mialaby nie dzialac. Proponuje znalezc sklep w okolicy z taka karta na stanie i sprawdzic:)

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 25, 2006, 13:03:46 »
No z tego co wyczytalem, czasami sie zdaza ze karta jest widziana jako mniejsza. Support Fujitstu powiedzial mi ze supportuja tylko do 2gb karty sandiska :) . W kazdym razie juz kupilem ... zobaczymy czy dziala jak dojdzie :)

*

Offline voydd

• 443
  • Sprzęt: Galaxy S, G1, Kaiser, Loox 720, SE W950i
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 25, 2006, 15:34:36 »
Uhm, a to sorki, nie slyszalem o takich przypadkach. Choc jak ja kupowalem swoja 2GB, to ludzie tez sie bali czy takie beda dzialac:) Poszlo bez problemu, czego Tobie rowniez zycze.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 02, 2006, 02:35:11 »
Dla potomnych :) ... Karta dziala ... uzywam karty firmy Transcend 150x. Jeszcze przestrzege tych, którym zachce sie uzywac 4gb ... nie formatujcie jej na fat 16 bo potem wiekszosc urzadzen ich nierozpoznaje (w tym loox). Musialem sie zaopatrzec w zewnetrzny czytnik pentagrama, zeby ja odczytac i formatowac.
Pozdrawiam

*

Offline sprey

• *
  • 50
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 02, 2006, 12:40:06 »
A jak z jej wykorzystaniem, zapelniona? Fajnie by bylo miec taka karte tylko czy sie ja wykorzysta?

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 02, 2006, 12:44:09 »
Cytat: "ka73ka"
Dla potomnych :) ... Karta dziala ... uzywam karty firmy Transcend 150x. Jeszcze przestrzege tych, którym zachce sie uzywac 4gb ... nie formatujcie jej na fat 16 bo potem wiekszosc urzadzen ich nierozpoznaje (w tym loox). Musialem sie zaopatrzec w zewnetrzny czytnik pentagrama, zeby ja odczytac i formatowac.
Pozdrawiam

fat16 obsługuje max 2GB więc pewnie w tym był problem.
Are you shpongled?

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 02, 2006, 19:45:53 »
Cytat: "sprey"
A jak z jej wykorzystaniem, zapelniona? Fajnie by bylo miec taka karte tylko czy sie ja wykorzysta?

Przelecialem ja testerem R/W i wszystko jest ok...operacja trwala chyba z 2h :)

Mi PDA robi tez za mp3 playera wiec juz mam wpakowane 2gb ulubionych mp3 :) Automapa i TomTom z mapa Polski Niemiec Francji i Anglii tez troche zajmuje :) ; a i nie nieraz w drodze chce sie film obejzec ... a laptopa nie chce sie wypakowaywac .... :) ..wiec nie mam problemu z nadmierna iloscia pamieci ... poza tym nie lubie miec "150" róznych urzadzen do czego innego ... takze Nokia i PDA robi za wszystko :)

Co do fatów to tak dokładnie w tym był problem

Karta SD A-Data 4GB Turbo 150X działa
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 13, 2006, 00:27:11 »
Działa zarówno na iPAQu 1930 jak i kupionym dzisiaj :-) Looxie n560.
Działa też w prostym czytniku USB 1.1 za 10 $, nie działa niestety w ogóle w adapterze PC Card Sandisk 6-in-1 za 40 $ :-] .

Co do formatowania - oczywiście FAT16 NIE obsłuży 4GB, można co najwyżej sformatować na 2GB (tak zrobił to mój aparat cyfrowy, Panasonic Lumix FZ-20, potem było dużo zachodzu z przeformatowaniem, bo Windows (2003, XP..) nie traktuje tego jak HDD i nie ma możliwości partycjonowania itp.)

W związku z  powyższym kartę należy sformatować na FAT32 i no problemo jeśli o obsługę pod Windows CE (przynajmniej na 4.2 oraz 5.0).

Aha, ciekawostka - trzymam na niej całą angielską wikipedię (1.1 GB bez grafiki, muszę się jeszcze postarać o wersję z obrazkami, całość w formacie Tome Raider 3). Fajowe uczucie być chodzącą encyklopedią ;-)
...no i jeszcze VGA-owe thumbnaile kilku tysięcy moich zdjęć z ostatnich lat :-]

*

Offline oops2k

• **
  • 124
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 13, 2006, 08:33:26 »
Mialbym jesli mozna takie pytanie do was. (N560 to moj pierwszy raz :D
Otoz czy w przypadku kiedy mam Automape zainstalowana na karcie SD (program i mapy) to w przypadku jesli chcialbym zmienic karte to czy wystarczy przekopiowac wszystko na nowa czy tez trzeba wszystko od poczatku instalowac?
I jesli instalowac to jak wyglada sprawa rejestracji - trzeba ja jeszcze raz przeprowadzic czy juz nic nie trzeba robic?

Dzieki i sorrki za byc moze glupie pytania.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 13, 2006, 08:38:28 »
Cytat: "oops2k"
... Otoz czy w przypadku kiedy mam Automape zainstalowana na karcie SD (program i mapy) to w przypadku jesli chcialbym zmienic karte to czy wystarczy przekopiowac wszystko na nowa czy tez trzeba wszystko od poczatku instalowac?

Wystarczy przekopiować.

Cytat: "oops2k"
... I jesli instalowac to jak wyglada sprawa rejestracji - trzeba ja jeszcze raz przeprowadzic czy juz nic nie trzeba robic?

Trzeba jeszcze raz przeprowadzić rejestrację. Zresztą po każdym apdejcie również trzeba to zrobić.
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 23, 2006, 10:15:26 »
Przyłaczając sie do tematu, to jaką kartę lepiej wybrać: SC czy MMC i czy prawda że prekość nie ma znaczenia dla PDA?

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 23, 2006, 12:22:21 »
Cytat: "ka73ka"
Dla potomnych :) ... Karta dziala ... (...) Musialem sie zaopatrzec w zewnetrzny czytnik pentagrama, zeby ja odczytac i formatowac.

Tzn. ze musisz używać karty zawsze poprzez zewnętrzny czytnik, czy tylko sformatować trzeba było czytnikiem a potem dało się włożyć kartę bezpośrednio do PDA?

*

Offline simca

• 20
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 13, 2006, 19:02:16 »
czy karta SD 4gb, jest widoczna w Loox n520, jezeli ktoś testował to bardzo proszę o relacje  :D

*

Offline megabit

• **
  • 120
  • Sprzęt: L00X C55o + Brando + 2GB SD + Schecter Revenger :P
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 14, 2006, 17:01:11 »
Mi PDA robi tez za mp3 playera wiec juz mam wpakowane 2gb ulubionych mp3

Jak sie N560 sprawuje jako mp3 player ka73ka?
...::: COMA :::...

Loox n560 i mapy TomTom 6 i AutoMapa
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 15, 2006, 11:25:18 »
Witam, zamierzam zakupić Looxa n560 i mam watpliwości czy bedzie mozna zainstalować najlepsze mapy>>>dla Europy Tom Tom 6 i Polski AutoMap.

*

Offline gienia_k

• **
  • 100
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 06, 2006, 12:37:41 »
Witajcie!
Temat kart 4GB jakby trochę mało aktualny, ale może jest paru użytkowników Looxa N560 z takimi kartami.
Bardzo proszę powiedzcie jakie dokładnie typy kart 4GB działają na Waszych FS?
W moim mieście nie mam możliwości pójść do sklepu i sprawdzić, więc mogę wyłącznie oprzeć się na Waszych doświadczeniach.
Szkoda byłoby zamówić kartę za 450zł i po odebraniu przesyłki przekonać się że akurat ta nie współpracuje......

*

Offline zaber

• 17
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 13, 2006, 20:57:58 »
ja mam 4GB i smiga az miło
REGULAMIN
Strona Mazd 323 GTR i GTX (1800 TURBO , 4WD)

Re: Karta SD A-Data 4GB Turbo 150X działa
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 14, 2006, 14:45:45 »
Cytat: "Ekus"
Działa też w prostym czytniku USB 1.1 za 10 $, nie działa niestety w ogóle w adapterze PC Card Sandisk 6-in-1 za 40 $ :-] .

Co do formatowania - oczywiście FAT16 NIE obsłuży 4GB, można co najwyżej sformatować na 2GB (tak zrobił to mój aparat cyfrowy, Panasonic Lumix FZ-20, potem było dużo zachodzu z przeformatowaniem, bo Windows (2003, XP..) nie traktuje tego jak HDD i nie ma możliwości partycjonowania itp.)

W związku z  powyższym kartę należy sformatować na FAT32 i no problemo jeśli o obsługę pod Windows CE (przynajmniej na 4.2 oraz 5.0).

Aha, ciekawostka - trzymam na niej całą angielską wikipedię (1.1 GB bez grafiki, muszę się jeszcze postarać o wersję z obrazkami, całość w formacie Tome Raider 3). Fajowe uczucie być chodzącą encyklopedią ;-)
...no i jeszcze VGA-owe thumbnaile kilku tysięcy moich zdjęć z ostatnich lat :-]

Miałem dokładnie taką samą sytuację, aparat sformatował mi kartę 4 GB Transcend 150x na 2 GB, w jaki sposób przeformatowałeś z 2 GB na 4 GB???

« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 19, 2006, 11:19:10 »
Cytat: "Kraja74"

Miałem dokładnie taką samą sytuację, aparat sformatował mi kartę 4 GB Transcend 150x na 2 GB, w jaki sposób przeformatowałeś z 2 GB na 4 GB???

Problem rozwiązałem! Jeśli ktoś chce przeformatować kartę SD Transcenda z 2 GB na 4 GB pomocny będzie programik ze strony producenta karty:
http://www.transcend-uk.com/Support/DLCenter/Software/SDFixCapcity.exe

« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 19, 2006, 11:19:33 »
Cytat: "Kraja74"

Problem rozwiązałem! Jeśli ktoś chce przeformatować kartę SD Transcenda z 2 GB na 4 GB pomocny będzie programik ze strony producenta karty:
http://www.transcend-uk.com/Support/DLCenter/Software/SDFixCapcity.exe