Pytanie o karty SD

• 8 Odpowiedzi
  • 730 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline megabit

• **
  • 120
  • Sprzęt: L00X C55o + Brando + 2GB SD + Schecter Revenger :P
Pytanie o karty SD
« dnia: Czerwiec 06, 2006, 19:05:55 »
Mam pytanie mianowicie czy opłaca sie kupować szybką karte SD do
FS N560? Czy jego wewnętrzne transfery nie beda jej ograniczac? Która karta bedzie najlepsza?
...::: COMA :::...

*

Offline jarmarek

• 340
    • Trochę informacji o mnie...
  • Sprzęt: Oj było wiele... aktualnie (niestety) PPC
Pytanie o karty SD
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 06, 2006, 19:15:33 »
IMHO nie ma sensu... ale może się coś w tych najnowszych PDA zmieniło...
Nie pracuj za pieniądze...

*

Offline Aree

• *
  • 93
  • Loox n560 + kingstone 2GB + PQI 4GB (fuj fuj)
Pytanie o karty SD
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2006, 09:36:00 »
Wewnetrzne transfery zawsze beda ograniczały karte. W n560 wewnetrznie mam ok 1 - 1,5MB. Ale róznica jest w momencie gdy karte przekładasz do czytnika i tam przerzycasz wiksze ilosci danych (tranfery ok 7 MB/s). A roznice miedzy ceną "zwykłej" karty a "tej szybciej" to gora 10-20 zł przy karcie 2GB. Mówiąc krótko: kup szybszą.

Pytanie o karty SD
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 07, 2006, 15:35:38 »
Cytat: "Aree"
Wewnetrzne transfery zawsze beda ograniczały karte. W n560 wewnetrznie mam ok 1 - 1,5MB.

Zdecydowanie najsłabsze transfery sa przez kabel synch. Niemniej  jednak racja - jezeli myslisz o pojemniej karcie to pasuje miec czytnik zewnetrzny zaoszczedzi nie tylko czas ...

Ja kupilem: http://www.allegro.pl/item106308515_sd_goodram_high_speed_x100_15_mb_s_2_gb_cena_szok.html
Karta wyglada jakby byla "odpustowa" ale dobrze pracuje - a w czytniku wcale nie jest taka powolna! i doruwnuje Kingstonowi Travell. Co najwazniejsze nie byla droga!

*

Offline megabit

• **
  • 120
  • Sprzęt: L00X C55o + Brando + 2GB SD + Schecter Revenger :P
Pytanie o karty SD
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 07, 2006, 18:37:32 »
...::: COMA :::...

*

Offline jarmarek

• 340
    • Trochę informacji o mnie...
  • Sprzęt: Oj było wiele... aktualnie (niestety) PPC
Pytanie o karty SD
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 07, 2006, 19:24:19 »
Ja nie miał bym oporów:) - przeważnie szukając kart pamięci najbardziej ze wszystkiego zależy mi na 2 sprawach:
- cena
- możliwość odbioru osobistego
Nie pracuj za pieniądze...

Pytanie o karty SD
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 07, 2006, 19:48:30 »
To ja się podłącze do tematu.
Mam karte Kingstona 1GB Ultimate i ost dziwnie powiesiła mi pda, pojawiły się na niej jakieś pliki krzaki o pojemnośći kilkudziesięciu GB (w opisie).
n560 nie podnosił się po soft resecie.
Zrobiłem hard reset, format karty na fat16, zainstalowałem programy głównie na pamięć w pda, trochę na kartę i okazuje się że znów nie podnosi sie po soft resecie.
Jak na razie rozwiązaniem jest wyjęcie karty , soft reset, po podniesieniu włożenie karty i jest ok.

Ktoś ma jakieś pomysły ?
Może inna karta ?

Pytanie o karty SD
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 07, 2006, 21:49:33 »
Cytat: "zonk3r"
...Mam karte Kingstona 1GB Ultimate i ost dziwnie powiesiła mi pda, ... Ktoś ma jakieś pomysły ?
Może inna karta ?

Proponuje ci sprawdzic PDA z inna karta - zeby wykluczyc prawdopodob. ze to wina PDA. Jezeli PDA jest OK  to niestety przyczyna bedzie w karcie - coz zdaza sie to nawet w Kingstonie - choc czesciej w Kingstonie podrobce!
Pozostaje ci jedynie wymienic w ramach gwarancji lub rekojmi.

*

Offline F1600

• 8
karta 1GB Toshiba
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 11, 2006, 23:21:08 »
Cytat: "Zeebe06"
Cytat: "zonk3r"
...Mam karte Kingstona 1GB Ultimate i ost dziwnie powiesiła mi pda, ... Ktoś ma jakieś pomysły ?
Może inna karta ?

Proponuje ci sprawdzic PDA z inna karta - zeby wykluczyc prawdopodob. ze to wina PDA. Jezeli PDA jest OK  to niestety przyczyna bedzie w karcie - coz zdaza sie to nawet w Kingstonie - choc czesciej w Kingstonie podrobce!
Pozostaje ci jedynie wymienic w ramach gwarancji lub rekojmi.

dlaczego nie moge przegladc zawartosci karty na kompie uzywajac AS ?