N560 i instalacja programów na karcie

• 3 Odpowiedzi
  • 947 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 18, 2006, 12:58:32 »
Witam,
Posiadam od kilku dni N560 + karta pamięci Kingston.
Pojawia mi się nastepujący problem przy instalacji niekórych programów na karcie pamięci ( Adobe readera, Pocket Music, TCPMP) :
1. po ponownym włączeniu PDA programy nie dają się uruchomić -komunikat " brak elementu lub certyfikatu".
Te same programy zainstalowane w pamięci PDA działają bez problemu.
Zainstalowana np. Automapa na karcie działa pawidłowo.
Po instalacji ( po wyborze miejsca instalacji : karta SD) nie tworza sie zadne katalogi  z programem ktory instaluje.
Może ktoś mi powie jak rozwiązać ten problem.

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 19, 2006, 06:48:53 »
W moim looxie zdarzyło sie podobnie z TCMP, po instalacji co prawda odtwarzał ale gdy ustawiło się by był głównym programem odtwarzającym media – była po prostu kiszka – nie działał prawidłowo. Miałem poprzednio 410 i tam nie było takich problemów. Rozwiązałem to instalując program w pamięci Looxa :) Ale sam jestem ciekaw dlaczego się tak dzieje – może ktoś zna odpowiedz na to pytanie :)

*

Offline juha

• **
  • 107
    • http://juha.ovh.org
  • Sprzęt: N560
Re: N560 i instalacja programów na karcie
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 19, 2006, 09:32:41 »
Cytat: "PepeJ"
Witam,
Po instalacji ( po wyborze miejsca instalacji : karta SD) nie tworza sie zadne katalogi  z programem ktory instaluje.

Posiadam N560 i karte Kingston SD Elite 1gb i nigdy nie mialem takich problemow. Moze przypadkowo zabezpieczyles karte SD przed zapisem, jest taki suwaczek na niej. Sprawdz, czy mimo tego, ze programy instlacyjne nie tworza zadnych plikow i katalogow na karcie, nie ubywa miejsca na tej karcie po instlacji.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 19, 2006, 14:13:28 »
Witam,
Po instalacji programów , katalogów ani plików nie widać. Pamięci ubywa.
Po włożeniu innej sztuki karty ( taki sam Kingston) sytuacja jest normalna, tzn. wszystko prawidłowo się instaluje ( w katalogach) i odpala.
Kartę "niedziałającą" sformatowałem i na to wygląda że wszystko działa prawidłowo.
Dlaczego się tak działo - nie wiem.