Witam serdecznie.
Zakupilem Looxa N500, fajna sprawa, ale poza pokazywaniem drogi podczas jazdy chcialbym, by posluzyl mi jeszcze do pracy, a dokladnie do kontaktu z Internetem. Znalazlem sposob konfiguracji polaczenia, ale nie o to mi chodzi.
Jak wiadomo nie posiada on ani Bluetooth, ani WiFi ... owszem, jest podczerwien, ale "strzelanie" looxem w "nokie" jest czasami "malo" praktyczne.
Posiadam kabelek USB-Host, wybor BT czy Wifi na USB jest ogromny, urzadzenia te sa coraz tansze, ale jak to sie ma z dzialaniem tych "przystawiek" na N500? Widzialem jakies sterowniki do systemu 2003, ale na N500 jest 5.0. Czy komus moze udalo sie uruchomic BT czy WiFi na tym Looxie?
Widzialem rowniez w sprzedazy karty SD WiFi i BT - duzo drozsze od tych na usb (wiadmo, mianiaturyzacja kosztuje) i mozna byloby w sumie co chwile zmieniac karte (to pamiec, to BT do internetu, to WiFi do sieci) ... malo to praktyczne, ale poza tym czy ktos przetestowal takie moduly na systemie 5.0? Dzialaja?
Pozostaje tez np. opcja polaczenia telefonu kablem USB do USB-Hosta, tylko czy Loox bedzie umial z tego skorzystac i zestawic polaczenie do Internetu?
Za wszelkie podpowiedzi serdecznie dziekuje.
PS. Tak, wiem, trzeba bylo sobie od razu kupic N520, czy N560 i nie miec problemu ...

Ale mam co mam i jakims niezbyt duzym nakladem srodkow chcialbym to "ulepszyc" ...