Loox + głośniki zewnętrzne

• 6 Odpowiedzi
  • 1265 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline korrek

• 346
« dnia: Grudzień 29, 2003, 13:44:12 »
Ponieważ używam Looxa a AutoMapą w samochodzie chciałbym lepiej słyszeć komendy jakie są wydawane. Sądzę że warto by podłączyć jakieś dodatkowe głośniki poprzez dolny port bo ten w Loox-sie jest bardzo cichy. Znalazłem stronę z tą przeróbką po angielsku Tu nie ma problemu z językiem tylko że głośniki nie chcą działać - jak piszą. Odsyłają do strony holenderskiej, a tego języka jednak nie kumam. Może jakieś sugestie jak to podłączyć przez dolny port?  
http://firstloox.org/forums/showthread.php?s=091e7edb127150aa1bc8bda763068242&threadid=182
I holenderska
http://www.pocketpc-club.nl/forum/showthread.php?s=f8ab31975ab6cfc538d899022a144d25&threadid=13573

Z poważaniem

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 29, 2003, 13:52:56 »
A po co się tak męczysz!
Jest cos takiego jak "przejścówka" między 3.5 mm jackiem a kasetą. To taka kaseta z kabeliem i jackiem na końcu. Wtyczkę wciskasz w wyjście stereo w Looxie (a słuchawkowe wyjście Loox ma bardzo głośne) a kasetę wkładasz do odtwarzacz w samochodzie i juz Ci RYCZY przez głośniki :))
Takie ustrojstwo kosztuje 30-50 zł i dostaniesz ja np. w MediaMarka - sam takie mam i z Looxem mi działało!
...
No chyba że masz w samochodzie CD to sie tak rzeczywiście nie da :bored:   

*

Offline korrek

• 346
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 30, 2003, 11:12:13 »
A czy wtedy mogę też słuchać radia samochodowego? Bo jak nie to odpada. Aż takim fanem Automapy to ja nie jestem aby tylko ją słuchać . No i kłopot z jeszcze jednym kablem do codziennego podłączania.

*

Offline bastiann

• 919
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 30, 2003, 11:18:00 »
Hmm... a to juz zależy od radia. Moje radio w moim samochodzie jest takie,  że jesli ma w paszczy kasete to radia nie słychać ALE w poprzednim samochodzie miałem przełanczanie kaseta - radio i nie wyjmójąc kasety mogłem słuchać radia. Niestety w żadnym z przypadków nie dało się równocześnie słuchać radia i kasety. Nie wiem czy to dobrze czy źle ale chyba w żadnym radiu samochodowym nie ma opcji mixowania, no chyba że sie mylę ;)

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 30, 2003, 17:37:27 »
Zawsze możesz sobie  puścić w tle muzykę z mp3. Jest jeszcze bardziej pokrętny sposób - dokup radio na CF :)

*

Offline bastiann

• 919
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 30, 2003, 18:48:34 »
Yes! I masz Dziewczynkę mówiącą kierunki + radio! :))

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 13, 2004, 13:00:34 »
ja se zrobiłem w aucie z głosnika po zestawiegłosnomówiącym na jacka i super gada