Niepotrzebne klawiatury

• 10 Odpowiedzi
  • 1021 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline almax

• **
  • 238
    • www.almax-fashion.com
Niepotrzebne klawiatury
« dnia: Lipiec 12, 2005, 14:43:39 »
Mam pytanie , jak w loox-ie 720 usunąć niepotrzebne klwiatury.( wgrane ze słownikiem, który już skasowałem)

*

silentjob

Niepotrzebne klawiatury
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 12, 2005, 14:55:53 »
Czyżby chodziło ci o klawiaturę automatycznie instalowaną wraz ze Slovo Ed'em?? Normalnie:). Start->settings->system->remove programs:).

*

Offline almax

• **
  • 238
    • www.almax-fashion.com
Niepotrzebne klawiatury
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 12, 2005, 15:10:41 »
Nie , ze słownikiem " Language Teacher Eng-Pol " . Słownik skasowałem
w taki sposób, jak opisałeś ,ale została klawiatura, która mi uporczywie się wysuwa po otwarciu nowego słownika, zresztą tej samej firmy ,ale mówiącego . Dodam jeszcze , że nowy słownik jest już dla WM SE a stary nie.Ta stara  klawiatura jest w Loox  bardzo mała , i za każdym razem ,muszę wchodzić w klawiatury i zmieniać ,bo ona uporczywie ładuje się pierwsza
Dodaje:  Tej klawiatury , którą chcę usunąć, nie ma w "Usuń programy", ani nie widzę w Widows.

*

silentjob

Niepotrzebne klawiatury
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 12, 2005, 15:16:43 »
Czyli ta klawiatura jest sprzężona ze słownikiem:). A próbowałeś poszperać w ustawieniach tego translatora? Może tam istnieje możliwość jej programowego wyłączenia. Spróbuj też w podłubać w start->settings->input->options->twoja klawiatura:).

*

Offline almax

• **
  • 238
    • www.almax-fashion.com
Niepotrzebne klawiatury
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 12, 2005, 15:39:26 »
Próbowałem i w opcjach klawiatur i opcjach nowego słownika i niem wyłącz lub coś podobnego.A ta stara klawiatura ładuje się zasze pierwsza i w tym jest sęk.

*

silentjob

Niepotrzebne klawiatury
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 12, 2005, 15:53:28 »
A jak instalowałeś słownik miałeś opcje dodania/doinstalowania tej dodatkowej klawiatury? Może kolejnym rozwiązaniem byłoby odinstalowanie słownika, soft reset, a następnie zainstalowanie go bez dodatków? W sumie to już ostatni pomysł jaki przychodzi mi do głowy;). Może inni coś poradzą:).

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
Niepotrzebne klawiatury
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 12, 2005, 15:54:18 »
Zainstaluj program PocketTweak. Możesz tak ustawić defaultową klawiaturę, a także usuwać niepotrzebne z listy (jednak nie odinstalowywać).
PS. Czy tak klawiatura po włączeniu działa?

*

Offline almax

• **
  • 238
    • www.almax-fashion.com
Niepotrzebne klawiatury
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 12, 2005, 15:58:43 »
Działa ale jest trzykrotnie mniejsza od normalnej.

Niepotrzebne klawiatury
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 12, 2005, 20:58:10 »
O ile dobrze pamietam, to ta klawiatura to dodatkowy plik o nazwie  kbdee w katalogu slownika, ja bym sprobowal:

1) odinstalowac slownik
2) soft-reset,
3) skasowac plik
4) zainstalowac nowy slownik z klawiatura do SE i liczyc, ze dokona tego samego wpisu do rejestru co poprzednia wersja :)

Ewentualnie sprobowac poszukac czegos wczesniej do usuniecia pod adresem HLM->Software->Ectaco

*

Offline almax

• **
  • 238
    • www.almax-fashion.com
Niepotrzebne klawiatury
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 12, 2005, 23:17:52 »
Udało się , dzięki za poradę . Zrobiłem punkt  po punkcie i wreszcie melduje się z prawidłową klawiaturą . Jeszcze raz dzięki.

Niepotrzebne klawiatury
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 13, 2005, 21:56:03 »
Nie ma za co. Ciesze sie, ze moglem pomoc :)