LOOX 720 -stylus

• 9 Odpowiedzi
  • 711 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

LOOX 720 -stylus
« dnia: Lipiec 01, 2006, 13:03:26 »
Pomóżcie, moze bez serwisu dam rade.

Po wyładowaniu baterii przy dłuższym nie używaniu sprzętu pojawił sie problem z odpaleniem. Naładowawszy baterie, przy starcie pojawia sie ekan klaibracji a nastepnie wskakuje ekran "stylus", ale niestety nic nie reaguje na zadne działania z mojej strony. Widoczny klawisz "next" martwy. Reset switch -> ponownie te same objawy.
Jakieś sugestie i podpowiedzi?

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
LOOX 720 -stylus
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 02, 2006, 21:34:49 »
To jest taki krótki "samouczek". Przeczytaj dokładnie co tam jest napisane i zastosuj się do poleceń. Z tego co pamiętam, to trzeba przytrzymać dłużej rysik przy tej pogrubioej pozycji; z menu które się pojawi wybierz Copy, następnie Next. W następnym oknie znów przytrzymaj rysik i wowczas Paste. Chyba jakos tak...
Pozdrawiam,
biblo

LOOX 720 -stylus
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 08, 2006, 22:42:44 »
niestety, ekran jest martwy i nie mozna ani go zresetować, ani nic na nim wykonać

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
LOOX 720 -stylus
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 08, 2006, 22:49:05 »
chętnie kupię tą padlinę :)

LOOX 720 -stylus
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 08, 2006, 22:55:30 »
nie taka ona padlina, tylko do serwisu nie mam czasu jechac kolego, myślałem, ze symptom jest znany wiec i podpowiedzi szukałem, ale nie takiej jak twoja
pozdr.

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
LOOX 720 -stylus
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 08, 2006, 23:02:08 »
Cytat: "mike_05"
nie taka ona padlina, tylko do serwisu nie mam czasu jechac kolego, myślałem, ze symptom jest znany wiec i podpowiedzi szukałem, ale nie takiej jak twoja
pozdr.

to nie było nic złośliwego kolego ( przecież się usmiechałem ), zostaw na noc w ładowarce potem twardy reset i spróbuj jeszcze raz skalibrować i przejść samouczek.
a co do serwisu, jeżeli masz gwarancję to fajnie ale jeżeli nie to przygotuj walizkę pieniędzy.

LOOX 720 -stylus
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 08, 2006, 23:08:11 »
taka drogę juz przeszedłem i nie pomaga, po resecie i kalibracji znów stylus wyskakuje a sprzęt jest "dostany" wiec dołożenie do niego będzie niejako kosztem zakupu, szkoda tylko bo jutro jade po mazurach i takich mało znanych miejscach i mapa porzebna

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
LOOX 720 -stylus
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 08, 2006, 23:15:44 »
to spróbuj w drugą stronę, wyjmij baterię niech sam się zresetuje ( podtrzymanie ok 30 minut ) i rano ponownie spróbuj.

jeszcze jedno pytanie - masz naklejoną folię, może ona coś przeszkadza.

LOOX 720 -stylus
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 08, 2006, 23:36:06 »
jak kalibracja działa, to i ekran powinien reagowac, podejrzewam, ze moze byc uruchomionych wiele aplikacji i nie ma pamieci dostepnej, ale reset chyba usuwa uruchomione aplikacje
moze jakaś kombinacja klawiszy?

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
LOOX 720 -stylus
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 09, 2006, 11:07:51 »
Cytat: "mike_05"
jak kalibracja działa, to i ekran powinien reagowac, podejrzewam, ze moze byc uruchomionych wiele aplikacji i nie ma pamieci dostepnej, ale reset chyba usuwa uruchomione aplikacje
moze jakaś kombinacja klawiszy?

tylko twardy reset przywraca goły system