LOOX 720 podłaczenie do projektora lub monitora

• 6 Odpowiedzi
  • 1499 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 22, 2004, 09:01:05 »
W jaki sposób można podłączyć 720 do projektora?
Za wszelkie informacje z góry dziękuję.
Mark

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 22, 2004, 09:05:50 »

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 29, 2004, 08:25:17 »
Jesli bezinwestycyjnie to zakładając że laptop ma XP , połącz je za pomocą wbudowanego terminala MS. Na laptopie uruchamiasz dostep zdalny a na palmtopie wbudowany Terminal Services Client. Oczywiscie wczesniej łączysz je sieciowo po IP przez Wifi lub BT.
1 Laptop ma xp.
2. Mam loox 720
3. Tez mam projektor

1.Skonfigurowałem przez wi fi palmtopa z laptopem.
2. Uruchomiłem mendzera dostęp zdalny(automatycznie) na laptopie win xp.
2.1 Połaczenie: pisze raz ze jest znakomite a za 3 sekundy rozłacza i znowu. Myslę,że to jakis problem z uwierzytelnieniem
3.W 720 uruchomilem terminal services client
4.W terminal services client podałem jako Server: 192.168.0.121 (ip) laptoopa
5. I wyskakuje komunikat " In oder to connect the Internet you will need to cinfigure a Proxy"
Proszę o pomoc co robię nie tak.
Marek

*

Offline laboss

• **
  • 100
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 29, 2004, 10:19:55 »
Polecam Remote Display, u mnie bez problemu działa pod win 98 se i Xp... Konfiguracja jest banalna (w przypadku połączenia przez AS wystarczą ustawienia domyślne) i wszystko hula jak trzeba :))

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 17, 2004, 01:12:45 »
a czy ktos podlaczyl juz looxa 720 do TV???
jesli tak do bardzo mnie intersuje jak (jakie akcesoria dokupil) i czy efekty byly zadowalajace. mam na mysli czy nie bylo problemow z ogladaniem fimlmow na tv (plynnosc, jakosc) bo na tym najbardziej mi zalezy

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 17, 2004, 11:06:45 »
yyy, dostale maila ze Kuba odpisal na moje pytanie na forum ale jakos go tego nie widze. nie wiem czym to jest spowodowane i czy to nalezy jeszcze poczekac czy moze ladnie poprosic admina zeby napisal jeszc ze raz :)

*

Offline irwin

• 434
    • http://www.irwin.republika.pl/
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 17, 2004, 11:39:46 »
Żeby podłączyć Loox 720 (a także każdy inny PDA-Pocketpc) do TV potrzebna jest jakaś karta typu Pretec CompactPresenter - czyli CF z wyjściem na TV lub monitor (są też wersje na SD). Koszt to od około 500-1000zł

Efekty są dobre pod warunkiem że oglądany obraz to programy typu word,IE, ekran today - ogólnie słuzy to do prezentacji np Powerpoint itp.

Jeśli natomiast chcemy oglądać filmy ewentualnie grać w gry typu Duke Nukem to niestety NIE DA RADY!!!. Szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę filmy VGA - taki film potrzebuje transferu średnio około 12-15MB na sekundę (rozkodowane dane)  - a tego nie da sie uzyskać za pośrednictwem tego (jedynego jak na razie) rozwiązania. Dokładnych danych nie mam ale na podstawie innych testów - sądzę że jest to około 1 góra 2MB na sec - co na filmie vga daje nam góra 2-3 klatki na sekundę (przy wymaganych 25). To pokaz slajdów.

Jedynym PDA który wyświetli film VGA z pełną szybkością to Dell x50v i przejściówka VGA (dostępna w akcesoriach dodatkowych do x50v - 70$)

Jest to jak widać tańsze rozwiązanie w stosunku do Loox720 + CF output a ponadto DZIAŁAJĄCE.