Loox 720 - pierwsze wrażenia

• 18 Odpowiedzi
  • 2340 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 28, 2004, 20:18:52 »
Witam,

Wreszcie, po kilku tygodniach rozterek kupiłem sobie nowego palmtopa z ekranem VGA.  Mój Asus 620BT był już dość wysłużony i brakowało mi w nim pamięci i WLAN...  

Rozważałem zakup Looxa i HP 4700.  Ostatecznie, po porównaniu dwóch modeli zdecydowałem się na Looxa, bo ma:

1. więcej pamięci RAM;

2. jest mniejszy;

3. ma USB host.

Na razie jestem zadowolony, chociaż nie mogę znaleźć żadnej klawiatuyr PL, która działałaby poprawnie w trybie VGA.  Testowałem POcket Ogonek i mwrite - nic nie działa poprawnie.

Poza tym nie jestem zadowolony z "chropowatości" ekranu.  Pisanie rysikiem przychodzi mi znacznie trudniej niż na asusie... ale może to kwestia tego nowego ekranu.

Natomiast ekran jest rewelacyjny!!!  IMO to najważniejsza nowość w pda od kilku lat.

Cekam na Wasze komentarze. Czy ktoś ma jakiś pomysł na polskie znaki w trybie VGA?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2004, 20:34:45 »
Kup sobie folie na ekran... to palmtop bedzie ci wdzieczny. Klawiatura ktora dziala na hi-res to np. ta z pakietu Language Extender. Mozna ja nabyc tez osobno.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2004, 20:37:52 »
Cytat: jakub kańczugowski
Kup sobie folie na ekran... to palmtop bedzie ci wdzieczny. Klawiatura ktora dziala na hi-res to np. ta z pakietu Language Extender. Mozna ja nabyc tez osobno.

miałem już kilka folii do Asusa, ale żadna mi nie pasowała.  Czy jest coś sensownego na Looxa? Dzięki za info dot klawiatury.  Na razie testuję Resco Keyboard.  

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2004, 20:49:49 »
Sprawdz oferte Brando.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 28, 2004, 21:26:48 »
A jak tam klawiatura sie spisuje daje sie grac ? np. Sky Force itp
Bo jeśli nie to odpada jesli jest tak jak w pierwszych testach opisali....
A co do foli Brando (jest do Looxa) to polecam jednak starego Protectora bo mialem tą nową Ultra Clean i wrocilem wlasnie z powodu powierzchni.

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 28, 2004, 21:48:52 »
O jakiej klawiaturze piszesz?

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 28, 2004, 22:01:05 »
Ekran jest chropowaty bo jest na nim warstwa jakiejs substancji. Wystarczy go delikatnie przemyc. Resco keyboard dziala w trybie vga.

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 28, 2004, 23:34:53 »
Pytam MackaP o jaka klawiature mu chodzi... bo przeciez nie da sie korzystac z Resco Keyboard w czasie gry w SkyForce... dlatego jestem ciekaw o co chodzi.

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 29, 2004, 00:31:30 »
Cytat: sole
Witam,
Poza tym nie jestem zadowolony z "chropowatości" ekranu.  Pisanie rysikiem przychodzi mi znacznie trudniej niż na asusie... ale może to kwestia tego nowego ekranu.

O jakiej chropowatosci piszesz? Nic takiego nie zauwazylem, oprocz tego ze jest odczuwalne pod rysikiem matryce reagujaca na dotyk, ale tak samo jak w innych palmtopach.

Cytat: ludvish
Ekran jest chropowaty bo jest na nim warstwa jakiejs substancji. Wystarczy go delikatnie przemyc.

?? Mozecie mi wyjasnic o co Wam chodzi.

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 29, 2004, 06:46:14 »
Sorry zle sie wyrazilem - chodzilo mi o klawisze a nie o klawiature. W wielu testach looxa 720 ktore czytalem (bo tez sie do niego przymierzalem) zwrocili uwage na duza bezwladnosc klawiszy czyli duze opoznienie miedzy wcisnieciem a reakcja co moze powodowac ze gra w cokolwiek szybszego bedzie bardziej na wyczucie bo trzeba reagowac w wyprzedzeniem a to mnie i wielu innych nie bawi. Ciekawe czy to wada sprzetowa czy w sterownikach i poprawia (a moze juz poprawili) to.

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 29, 2004, 08:09:35 »
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 29, 2004, 09:39:35 »
A czy osobny klawisz action w środku joya nie przeszkadza w graniu? Tak jak w loox600 możma nim sterować bez odrywania kciuka?
Are you shpongled?

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 29, 2004, 10:12:27 »
Ja swojego Looxa 720 kupilem trzy dni temu i jestem najzwyczajniej zachwycony. Poprzednio przez dluzszy czas dzialalem na palmach m515 i T|2. Dla kazdego sluze rada i pomoca czy warto sie przesiadac na WM2003 z PalmOS. Jestem otwarty na pytania.

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 29, 2004, 16:10:01 »
to ja mam pytanie - jest dwa posty wyżej :D
Are you shpongled?

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 29, 2004, 18:54:36 »
Nie gralem jeszcze na LOOX 720, ale z tego co widze naciskajac na joya trzeba omijac przycisk action - troche wystaje powyzej linii d-pada. Przyciski sa mile w dotyku i w uzywaniu :)

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 29, 2004, 23:16:35 »
Czyli trzeba będzie "latać" paluchem dookoła joya :( Zrobili wypasionego looxa ale z tym to sie nie postarali :(
Are you shpongled?

« Odpowiedź #16 dnia: Październik 30, 2004, 09:04:09 »
Pogralem troche i jak dla mnie bylo OK, musialem jedynie wrzucic sofcik ktrory kill'uje funkcje hit&hold w PDA - inaczej mialem lagi w grach.

No ale bez przesady, jesli chcemy dobrego joya to pomowmy o n-gage albo gbc lub gba :)

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 30, 2004, 11:34:47 »
Zobacz sobie układ w looxie 600. Jest bardzo dobry do gier. Joya wygodznie steruje się bez odrywania kciuka.
Czy tym killerem funkcji hit&hold da się wyłączyć guzik action? Wtedy przypadkowe jego wciskanie nie przeszkadzało by w grze.

aha jak wyglądają gry robione pod qvga? dla jednego piksela zapalają się cztery?
Are you shpongled?

*

Offline Lass

• 276
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 30, 2004, 11:56:16 »
SimCity na VGA wygląda całkiem imponująco :D widać całkiem spory kawałek miasta ;)