Mam 718 wiec to 720 tylko bez aparatu.
1. Formatowalem tak jak w tel. komorkowym jednakze kiedy kupilem 2-ga zapasowa nic nie robilem i wytrzymuje tyle samo wiec formatowanie tutaj chyba nie wiele lub nic nie daje
2. Wszystkie karty pasuja, ja mam 1GB ale uzywalem pozyczonej 4 GB i smigala
3. wg mnie ogranicz soft do niezbednego modulu jesli zalezy Ci na predkosci Na poczatku zainstalowalem sporo programikow i zaczelo sie mulic nie wspominajac o konfliktach miedzy tymi programami To jest podobnien jak w Windozie Wiec nie przesadzaj jesli chcesz miec spokoj.
Ja mam zainstalowane nast programy:
-PocketMusic (do sluchania MP3)-freeware
-BetaPlayer (odtwarzacz filmow roznych formatow)-freeware
-SpbPocketPlus (za bon softwerowy)-polecam swietna nakladka na system
-lokalizacja t.j. marchewka wersja 2.0
-Automapa XL
4. Polecam SpbPocketPlus, ktory przede wszystki ma b. wazna funkcje: nacisniecie w rogu krzyzyka powoduje rzeczywiste zamkniecie okna/programu a nie zminimalizowanie Oprocz tego mozna stworzyc na ekranie Today (pulpicie) skroty, zakladki podobnie jak w windowsie Usprawnia to i przyspiesza prace z PDA Zreszta zobacz tutaj
http://www.spbsoftwarehouse.com/products/pocketplus/?enOprocz tego zainstalowalem polonizacje t.j. marchweke
5. j.w., jak na moje potrzeby wszystko jest ok Looxa uzywam glownie do:
-synchronizacji kalendarza, zadan z Outlookiem
-baza wszelkiego rodzaju kontaktow
-odbieranie poczty poprzez WiFi (cale szczescie, ze mam to w domciu) Sprawdzenie poczty trwa pare sekund: wlaczasz looxa, potem WiFi klikasz na poczte i gotowe Ta sama operacja na kompie stacjonarnym lub laptopie zajmuje mi pare minut z powodu wolego uruchamiania sie Windowsa
-rozmowy przez Skype - tutaj tez mam szybciej gotowy sprzet do rozmowy niz uruchamianie calej tek kupy zlomu w postaci stacjonarnego kompa
-nawigacja za pomoca Automapy i zewnetrznego odbiornika GPS
-sluchanie MP3 w podrozy glownie w pociagu
-ogladanie filmow DVD przerobionych za pomoca propgramu DVD to pocket PC
-mam tez na jednej z kart pare tysiecy swoich zdjec cyfrowych zmniejszonych za pomoca propgramu picture resizer(freeware) do rozmiaru 640x480 przez co zajmuja malo miejsca i mieszcza sie na jednej 1GB karcie W ten sposob wszedzie gdzie jade cala kolekcje mam przy sobie
6. Patrz pkt 3
Oczywiscie Loox jak kazdy PDA ma wiele innych zastosowan ale ja ograniczam sie do w/w
W kazdym badz razie gratuluja zakupu Ja mam swoj od marca u.r. i na zaden inny nie zamienilbym sie Przed zakupem pare m-cy sledzilem rynek/typy i taka podjalem decyzje Do chwili obecnej nie doszukalem sie minusow w moim ukochanym Looxiku
Pozdrawiam i witam w klubie