Loox 720 - jaka obudowa 2,5'' ???

• 2 Odpowiedzi
  • 723 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mike_S

• *
  • 67
  • Sprzęt: HD2 Leo; Eten M700
« dnia: Maj 13, 2005, 14:23:28 »
WItam.

Jestem jeszcze laikiem w dziedzinie PDA  wiec wybaczcie jesli zadam glupie pytanie (choc podobno nie ma glupich pytan.....)

Otoz dzis podpiolem dla testow zewnetrzna kieszen USB z dyskiem 2,5''  - i problem polega na tym ze dysk nie wyrazal zadnej checi do wspolpracy......

Pytanko jest takie:  czy jesli podpinacie taka obudowe, to uzywacie ja razem z osobnym zasilaczem? byc moze wina byla po stronie braku energii ktora powinien pobrac dysk z portu USB Loox'a ........ obudowa ta nie posiadala gniazda do podlaczenia zewnetrznego zasilania....

Do 720-tki podpialem sie za pomoca standardowego kabelka dostarczanego w zestawie oraz przy wlaczonym zasilaczu sieciowym Loox'a....i nic.......  czy problemem moze byc ow brak mozliwosc podpiecia zasilania zewnetrznego do dysku???  pomijam kwestie sterownikow itp...ciekaw jestem czy Wy uzywacie swoich kieszeni z (czy bez) podpietego zasilacza ????

pozdrawiam

Mike_S

----

Jeszcze jedno:  dzwonilem do kilku sklepow komputerowych i powiedziano mi ze obudowy z zasilaczem posiadaja raczej te obudowy pod dyski 3,5'' .....  czy rozmar zastosowanego dysku ma tu jakies znaczenie???

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 13, 2005, 15:43:17 »
Musi byc zewnetrze zasilanie!
USB daje baaaaaaaaaaardzo mało pradu!

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 13, 2005, 16:48:11 »
Szczegolnie to USB wbudowane w PDA, bo pecetowe porty czasem sa w stanie zasilic dysk twardy przez kabel USB... a czasem przez dwa kable podlaczone jednoczesnie.