Loox 720 i Spb Pocket Plus 2.2 (zwieszka systemu)

• 4 Odpowiedzi
  • 1135 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 04, 2004, 18:25:33 »
Mam maly klopot na swoim loox'ie 720

Po instalacji Spb Pocket Plus Today Plugin i przejscia na ekran Today system przestaje odpowiadac, a jedynym ratunkiem jest soft reset a nastepnie probowanie wywolania dowolnej aplikacji z hardbuttona i wylaczenie pluginu.

Jestem ciekaw czy ktos jeszcze z tym sie spotkal?

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 13, 2005, 01:17:00 »
Mnie sie dziś kilka razy zdarzyło, że mój Loox zacioł się na alarmach z kalendarza. Trzeba go softresetnąć i jest OK. Też mam PocketPlusa 2.2. Włączenie opcji fixu dla alarmów niepomaga.
Szukam dalej jakiegoś rozwiązania.

*

Offline januba

• 271
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 13, 2005, 12:34:36 »
Witam
W mojej 720 też mam Pocket Plus 2.2 i też są problemy ale tylko z alarmami. Po prostu nie działają. Dlatego wyłączyłem te PP i korzystam z oryginalnych. Zresztą przy włączaniu zakładki w PP pojawia się komunikat, że mogą być problemy i są. Natomiast innych problemów z wieszaniem czy dziwnym zachowaniem nie mam. Może jest sprawa wersji. Ja mam 2.2 build 1649.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 16, 2005, 15:04:57 »
dzieki za odzew, caly czas z tym kombinuje :)

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 17, 2005, 19:40:39 »
Udalo mi sie zainstalowac Spb Pocket Plus na LOOX 720 (wersja 2.5, 2.2 i 2.1 build 1545). Jedyne co robilem to instalowywalem i odinstalowywalem kolejne wersje i nagle.....nahle ;) ..... wersja 2.5 zaczela dzialac poprawnie.... nie skomentuje tego poniewaz zglupialem kiedy nagle zaczelo dzialac, na TAKIM samym systemie, bez zadnych dodatkowych tweaków.

Co do zwieszek (WM2003SE) to zawiesza sie jedynie ekran today - inne aplikacje dzialaja poprawnie, dlatego w przypadku takiej "usterki" (?) nalezy tuz po soft resecie pda jak najszybciej odpalic inna aplikacje przed zaladowaniem sie ekranu Today (najlepiej przyciskiem sprzetowym, moze to byc Contacts lub Address Book). nastepnie przez menu start wylaczyc plugin SpB Pocket Plus z ekranu Today i odinstalowac aplikacje.

W przypadku LOOX 720 ZADEN HARD RESET NIE JEST POTRZEBNY!!!