Loox 420 i dyktafon

• 2 Odpowiedzi
  • 832 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Loox 420 i dyktafon
« dnia: Październik 15, 2004, 13:46:02 »
Dyktafon w moim looxie (mam go dopiero tydzień i jeszcze nie jest zasmiecony aplikacjami) zaczął się dziwnie zachowywać. Zawsze nagrywałem głos używając do tego klawisza z lewej strony. Ostatnio ten klawisz jakby sie zacinał: tzn. wciskam go raz lekko - jest ok włącza się Notes z możliwością rozpoczęcia (ręcznie) nagrywania.  Wciskam i przytrzymuje go dłużej - powinno rozpocząć się nagrywanie dzwieku (slychac 1 pikniecie) - a on rozpoczyna i od razu konczy nagrywanie (czyli slychac 1 pikniecie wlaczania i od razu 2 pikniecia wylaczajace nagrywanie - w sumie 3). Jedyne czego nie wyprobowalem to hard reset. Zadnych ustawien nie zmienialem odnosnie nagrywania ani obslugi klawiszy). Oczywiscie sprawdzilem tez czy ustawienia sie same nie pozmienialy ;)
Czasami uda sie wlaczyc nagrywanie za pomoca klawisza tzn zaskoczy 1 pikniecie i jest ok; drugie nacisniecie wylacza - ale zdarza sie to rzadko.
W czym moze byc problem - raczej nie sadze zeby klawisz sie uszkodzil bo go jak na razie rzadko uzywalem :)

Loox 420 i dyktafon
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 19, 2004, 10:28:09 »
Musisz caly czas trzymac przycisk wcisniety. Jak puscisz to jest koniec
nagrywania.
Jak chcesz dluzej nagrywac to wygodniej uruchomic za pomoca przycisku record
(czerwone kolko ;)

Loox 420 i dyktafon
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 19, 2004, 18:50:30 »
niestety ale mylisz się.
W Looxie 420 jest tak że jedno wciśnięcie uruchamia nagrywanie (i nie trzeba nic trzymać) a kolejne wciśnięcie zatrzymuje nagrywanie.
U mnie niestety nie mogę wyczuć tego czasu i przytrzymanie (dłuższe albo trzymanie) powoduje od razu włączenie i wyłączenie nagrywanie z jednoczesnym zapisanie krótkiego pliku z nagraniem