Loox 720 - gwarancja

• 11 Odpowiedzi
  • 1915 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Loox 720 - gwarancja
« dnia: Maj 10, 2005, 00:08:12 »
Mojego Loox'a kupilem w listopadzie 2004 przez Allegro. Nie bylo w zestawie zadnych papierow (paragon, gwarancja). Sprzedawca twierdzil, ze przywiozl Loox'a z Angli.
I tu pytanko: czy jesli cos mi nawali (odpukac) to mam szanse go naprawic w Polsce (oczywiscie kozystajac z gwarancji) czy raczej moge tym zapomniec? Wiem, ze w przypadku HP nie ma z tym problemu.
Czy moge sie tez zwrocic do FSC o duplikat karty gwarancyjnej? (przydala by sie przy ewentualnej sprzedazy sprzetu i pozwolila by okreslic do kiedy trwa gwarancja).

Pozdrawiam

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Loox 720 - gwarancja
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 10, 2005, 00:12:03 »
Raczej doopa blada :(
W Polsce FSC wymaga karty gwarancyjnej + dowodu zakupu. Nie sądzę, aby wydali Ci duplikat...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
Loox 720 - gwarancja
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 10, 2005, 00:44:39 »
Taaa ... to jest "zaleta" kupowania na Allegro czy w USA ... Chyba tylko jedynie HP uwaza za najwazniejszy jest s/n i na jego podstawie serwisuje sprzęt nie wazne gdzie i jak kupiony. Pozostałe firmy dość mocno przestrzegają papierków. Jak byś kupił go w Polsce od sprzedawcy, który kupił go w hurtowni to mozna nacisnąć sprzedawcę aby ten od hurtowni wyrwał duplikat karty. Miałem tak z jednym z Looxów w jednej z polskich hurtowni. Sprzedali mi Looxa 718 bez karty gwarancyjnej ale po 3 tyg oczekiwania przysłali mi ją. Biorąc pod uwagę, ze Loox ma gwarancje 24 mieś 48h to warto się zastanowić nad kupnem Looxa w Polsce, tym bardziej, ze serwis mają nie najgorszy. Miałem okazje 2 razy reklamować notebooki z podobną gwarancją i wszystko poszło dość gładko.

*

Offline lipciopda

• 6801
Loox 720 - gwarancja
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 10, 2005, 00:47:18 »
jak go przywiozl z Anglii to mogl dac ci angielskie papiery i dowod zakupu - a jak nie dal bo nie mial... to musisz brac kazda ewentualnosc pod uwage - rowniez to, ze taki PDA mogl komus np. zginac i jesli jest gdzies zgloszony to mozesz miec potem problemy - zastanow sie nad tym no chyba, ze jestes pewien jego pochodzenia...

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Loox 720 - gwarancja
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 10, 2005, 01:13:30 »
Niestety jak go kupowalem to nie byly jeszcze dostepne w Polsce..
Dostalem od sprzedawcy pelen kompet w pudelku wiec mozna przypuszczac, ze sprzet powinien byc legalny ale nie mozna tez byc pewnym, ze nie "wypadl z ciezarowki" gdzies po drodze. Pare razy przeszla mnie mysl, zeby go sprzedac i kupic w Polsce nowego ale nie wiem czy jest ekonomiczny sens takiej operacji (pomijajac, ze dostal bym 2 nowe rysiki - bo oryginalne dawno juz sie polamaly ;) ).

*

Offline oscar

• **
  • 218
  • Sprzęt: Nokia n95
Loox 720 - gwarancja
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 10, 2005, 15:30:12 »
Ja dzwonilem do FSC Polska i serwisuja na podstwie gwarancji badz faktury zakupu. Wymagane jest jedno z tych dwoch - ja mam tylko fakture, ale zastanawiam sie czy nie poprosic sklepu na wszelki wypadek zey mi i gwarancje wypisali...

A co do rysikow - to gdzie je kupic i za ile? /pytam sie tak na wszelki wypadek - dzisiaj upadl mi jeden i odpadla koncowka i uzywam 2-giego/

*

Offline lipciopda

• 6801
Loox 720 - gwarancja
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 10, 2005, 16:25:00 »

*

Offline oscar

• **
  • 218
Loox 720 - gwarancja
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 10, 2005, 17:26:57 »
Czytalem, ale ani tam namiarow gdzie mozna kupic nie widze, ani nie widze zeby yla info co dalej z tym problemem... :(

*

Offline qoobeq

• **
  • 105
Loox 720 - gwarancja
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 10, 2005, 18:08:23 »
Toście mnie pocieszyli, bo mój Looxik u Angolów został zakupiony. No ale paragonik i karta gwarancyjna jest :)

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Loox 720 - gwarancja
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 10, 2005, 20:15:17 »
Cytat: oscar
A co do rysikow - to gdzie je kupic i za ile?

W zasadzie kupisz je u każdego sprzedawcy palmtopów FSC, tyle że chyba u wszystkich wyłącznie na zamówienie... Poczekasz 3-4 tygodnie i będziesz miał. Zestaw 3 rysików i zaślepek na gniazda pamięci kosztuje ~100 zł brutto.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Loox 720 - gwarancja
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 10, 2005, 22:35:56 »
Cytat: oscar
Ja dzwonilem do FSC Polska i serwisuja na podstwie gwarancji badz faktury zakupu. Wymagane jest jedno z tych dwoch - ja mam tylko fakture, ale zastanawiam sie czy nie poprosic sklepu na wszelki wypadek zey mi i gwarancje wypisali...

A co do rysikow - to gdzie je kupic i za ile? /pytam sie tak na wszelki wypadek - dzisiaj upadl mi jeden i odpadla koncowka i uzywam 2-giego/
http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=14859

Zjedz na sam dol posta. Ja sie kontaktowalem z ta firma i jesli dobrze pamietam to:
1szt - 39zl
3szt - 99zl

+ przesylka:
10zl poczta
20zl kurierem

Rysiki sa oryginalne FSC.

Pozdrawiam

*

Offline oscar

• **
  • 218