Loox 720 - gdzie ucieka prad?

• 3 Odpowiedzi
  • 666 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 23, 2005, 23:52:25 »
Mam nastepujacy problem: otoz pomomo wylaczenia urzadzenia nastepuje rozladowanie akumulatora, po okolo 36 godzinach jest juz calkowicie rozladowany. Towazyszy temu inne zjawisko, gdy wylaczam PDA przy wlaczonym module BT to niebieska dioda nie przestaje migac. Pomaga dopiero hard reset i przywrocenie systemu przy pomocy backupu, ale po jakims czasie jest to samo. Mam AutoMape, TomToma, oraz kozystam z polaczenia z internetem przez telefon z BT, nie mam polskiej lokalizacji. Czy ktos sie z czyms takim spotkal?

*

Offline dawk

• 323
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2005, 01:28:39 »
Jeśli chodzi o rozładowywanie akumulatora pomimo pozornego wyłączenia to jest ono normalne (po naciśnięciu przycisku wyłącznika urządzenie przechodzi jedynie w stan uśpienia - nie można go całkowicie wyłączyć bez utraty danych). Jednakże 36 godzin to stanowoczo zbyt mało - powinien wytrzymać kilka razy dłużej.
Zważywszy jednak na resztę tego co napisałeś, to najprawdopodobniej instalujesz jakieś oprogramowanie, które przez cały czas pracuje w tle i to nawet gdy Pocket jest uśpiony i pozostawia załączonego BT. Sprawdź czy nie masz zbyt wiele pozycji w \Windows\Startup. Zobacz też jakie procesy pracują w tle (np. za pomocą Pocket Hack Mastera).

*

Offline Tytan

• 565
  • HTC Touch Diamond2 + 8GB + Krusell Orbit
    • Topaz ROM
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2005, 07:48:55 »
Miałem tak kiedyś.
Problem rozwiazałem przez hard reset i ponowne zainstalowanie niezbędnych programów.
Nie doszedłem który program był przyczyną złego.
to pa z to je s to

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2005, 00:14:59 »
Dziekuje za odpowiedzi.