LOOX 720 + futerał

• 9 Odpowiedzi
  • 1708 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

LOOX 720 + futerał
« dnia: Grudzień 27, 2004, 07:30:51 »
Zamierzam wyposażyć loox'a w porządny futerał. Znalazłem jedno cudo tutaj, ale jak pokazuje obrazek otwiera się w głupią stronę. Wpadłem na stronę krusell'a ale z kolei w Polsce nie moge namierzyć sprzedawcy takiego akcesoria.
Czy ktoś ma może jakiś pomysł lub doświadczenie w tym temacie?

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
LOOX 720 + futerał
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 27, 2004, 08:49:43 »
Czesc , sam poszukuje i ten ktory wskazales dla mnie jest ok, bede go zamawial. Tylko nie rozumiem dlaczego twierdzisz ze :otwiera się w głupią stronę", bo inaczej niz w krusell'u ? Mialem krusella do T3 a ten jest poprostu troche inny ale nie glupi ;) Na dzien dzisiejszy innej lepszej alternatywy nie znalezlem.

pozdro
pozdrawiam
Jachu

LOOX 720 + futerał
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 27, 2004, 09:01:38 »
Zobacz gdzie są przyciski nawigacyjne na loox'ie w obydwu futerałach. Jak otworzysz futerał z ZIRUS, to palma masz na gorze, a na dole kieszonki. Odwrotnie jest w KRUSELL. Ja wole po otwarciu futeralu mieć palma na dole, a kieszonki na gorze. Tego problemu nie ma jeśli kupujesz wersję portfelową futerału, tzn kiedy otwiera się na bok.

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
LOOX 720 + futerał
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 27, 2004, 09:05:05 »
NO ja też sie przygotowuje do nabycie jakiegoś futerała do Looxa, który jeszcze w tym tygodniu powinien dotrzeć do mnie. Tak patrzyłem tu i ówdzie i z przykrością stwierdzam: nie widze MetalCase dla Looxa. Szkoda bo sie przyzwyczaiłem do takiej aluminiowej obudowy dla mojego iPAQ nie mówiąc o tym ile razy uratowała ona życie mojego iPAQa.
Wygląda tak, jak by producent Metal Case widział potrzebę robienia takich obudów tylko dla iPAQów, O2 i PalmOne a reszta świata go nie interesuje.

LOOX 720 + futerał
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 27, 2004, 10:21:16 »
Cytat: bastiann
Wygląda tak, jak by producent Metal Case widział potrzebę robienia takich obudów tylko dla iPAQów, O2 i PalmOne a reszta świata go nie interesuje.

http://www.proporta.com/F02/PPF02P05.php?t_mode=cat&t_id=112

Na połowę stycznia aluminiowe etui do Looxa 720 zapowiada też Clove.

--
k.

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
LOOX 720 + futerał
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 27, 2004, 10:32:21 »
Cytat: akbukowc
Zobacz gdzie są przyciski nawigacyjne na loox'ie w obydwu futerałach. Jak otworzysz futerał z ZIRUS, to palma masz na gorze, a na dole kieszonki. Odwrotnie jest w KRUSELL. Ja wole po otwarciu futeralu mieć palma na dole, a kieszonki na gorze. Tego problemu nie ma jeśli kupujesz wersję portfelową futerału, tzn kiedy otwiera się na bok.

Jasne ze jest odwrotnie niz w krusellu :) Ale wydaje mi sie ze to kwestia przyzwyczajenia. Jakbys nie uzywal krusella to nie mial bys problemu chyba co ?? :)
Dla mnie to nie jest wada tylko inne techniczne podejscie, ale to moje prywatne zdanie :)

Jesli Ci to nie pasuje to pozostaje CI krusell :) A gdzie go kupic w Polsce nie wiem nie widzialem w ofercie nigdzie krusella do looxa 720.

pozdrawiam

pozdrawiam
Jachu

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
LOOX 720 + futerał
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 27, 2004, 10:40:23 »
Sąjeszcze futerały firmy Pielframa: http://www.pielframa.com/menu_loox700.htm
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
LOOX 720 + futerał
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 27, 2004, 10:49:16 »
Other PDA -- Fujitsu PocketLOOX  :|
Ja poczekam na tego Metal Case bo jest napewno mniejszy, lżejszy i wytrzymalszy od skórzanego. Majac Metal Case mogę mojego iPAQa 2210 nosić w kieszeni w spodniach bez obawy, że się iPAQ złamie. Skórzane etui by mi do kieszeni pewnie nie weszło.

LOOX 720 + futerał
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 27, 2004, 11:31:15 »
Muszę przyznać, że spodobał mi się ten  Alu-Leather (Pocket Loox 720 - Book Type). Nie złamie się w kieszeni jako to bastiann powiedział i ma elementy skórzane (lubie zapach skóry :P). Jednym słowem wash and go. :)
Teraz by się przydal jakis dystrybutor cobym VAT-UE nie musiał wyrabiać.

LOOX 720 + futerał
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 09, 2006, 20:18:17 »
nie chce otwierac nowego watku bo w sumie chodzi o futeral, czy ktos kupowal ostatnio Loox-a 718 z jakim futeralem w komplecie przychodzi?