LOOX 720 - akcesoria

• 11 Odpowiedzi
  • 2344 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline yog

• 6
LOOX 720 - akcesoria
« dnia: Styczeń 09, 2005, 20:10:01 »
witam; jam nowym na tym forum wiec grzecznie wszystkich witam:)

a teraz do rzeczy; mam zamiar kupic sobie swojego pierwszego pocketa; wybor padl na Loox 720 ( zdecydowanym na jakies 95%); ale jak tak szukam po sieci to sie okazuje ze do tych 720 jest strasznie malo akcesoriow; ani klawiator nie znalazlem (a producent podaje ze istnieja) ani jakichs takich dedykowanych pokrowcow ani nic; nie wiem czy ja nie umiemi szukac czy naprawde jest marnawo z takimi rzeczami?? jesliby wiec ktos miala namiary gdzie w sieci szukac akcesoriow do 720 to uprzejmie prosze o info;

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
LOOX 720 - akcesoria
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 09, 2005, 20:12:59 »
spytaj w www.rawo.pl, moze do tego modelu pasuja akcesoria z wczesniejszych.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
LOOX 720 - akcesoria
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 09, 2005, 20:18:05 »
LOOX 720 to stosunkowo nowy PDA, dlatego tez nie ma do niego za duzo akcesoriow. Ale powiem tak - klawiature kup na podczerwien albo na bluetooth firmy ThinkOutside. Jest to najlepsze rozwiazanie. Najtansza taka klawiatura to model na podczerwien firmowany przez PalmOne (dokladnie to samo co model firmy ThinkOutside) nazywa sie Palm Wireless Keyboard.

Natomiast dobry pokrowic kupisz w Brando, albo jak chcesz w Polsce to w sklepie http://www.pdaclub.pl/ad_redir.php?id=37

Te pokrowce wygladaja naprawde OK.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
LOOX 720 - akcesoria
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 09, 2005, 20:56:33 »
Coś kiepsko szukałeś... pokrowców jest sporo i to różnego typu (otwierane do góry, otwierane na bok - na razie nie ma tylko aluminiowych), wykonanych z różnej skóry i w różnych kolorach. O klawiaturach trochę napisał Ci Jakub (zawsze możesz zamówić oryginalną, tylko będziesz musiał poczekać kilka tygodni). A jakie inne akcesoria Cię interesują???

P.S. Zajrzyj do działu zakupy, przyklejony temat "Sklepy internetowe".
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline bret

• 1964
LOOX 720 - akcesoria
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 10, 2005, 05:28:02 »
Nie ma aluminiowych (jeszcze?), ale Proporta (http://www.proporta.com) oferuje już futerał łączący aluminiowy wkład z pokryciem skórzanym. Nie jest to to samo co normalne aluminiowe (sądząc po opisie), ale chyba lepiej zabezpiecza niż normalny skórzany. Tyle że na stronie Proporty praktycznie nie ma zdjęć tego futerału (poza dwoma prezentującymi wygląd zewnętrzny, co trochę za mało), więc na dobrą sprawę, nie wiadomo jak taki futerał wygląda wewnątrz (choć w pewnym zakresie można sobie wyrobić zdanie czytając recenzje tego futerału dla innych PDA). Trochę akcesorii dla 720 jest również w Expansys (m.in. bateria, futerał, karty pamięci), oraz w sklepie Brando. Ostatnio kupiłem tam klawiaturę Bluetooth dla mojego Looxa. Jak dobrze pójdzie to wrzucę na forum recenzję (albo być może w serwisie, o ile Jakub wyrazi zgodę). W sumie teraz nie jest już tak źle z akcesoriami. Podstawowe dostępne są bez problemu.

*

Offline kanczug

• 19211
LOOX 720 - akcesoria
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 10, 2005, 08:55:15 »
Czemu nie. Podeslij tekst jak bedzie gotowy to sie zobaczy :)

*

Offline bret

• 1964
LOOX 720 - akcesoria
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 10, 2005, 14:16:29 »
OK. Tak zrobię :).

*

Offline yog

• 6
LOOX 720 - akcesoria
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 10, 2005, 15:21:51 »
no to fajnie; dochodze do wniosku, ze slabo szukalem:)
 jeszcze nie kupilem 720 bo czekam na testy na pdaclub.pl looxa 720 i Della x50v; ciekawe jaki swiatlo rzuca na te maszyny; dodam tylko, ze nie kupilem Asusa A730(a bylo blisko) bo test na pdaclub.pl nie wypadl najlepiej....

pozdrawiam YOG

*

Offline kanczug

• 19211
LOOX 720 - akcesoria
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 10, 2005, 18:46:09 »
Test LOOXa 720 juz koncze. Ale ze mam mase roboty ostatnio w pracy to po prostu wieczorami juz nie mam sily sie za konczenie tego artykuly zabierac. Moze jutro albo za dwa dni uda mi sie to skonczyc. Co do Axima to nie ja go testowalem wiec nie potarfie powiedziec kiedy bedzie artykul. Mysle ze jeszcze w tym tygodniu.

*

Offline yog

• 6
LOOX 720 - akcesoria
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 10, 2005, 21:59:16 »
oj czekam niecierpliwie :)

*

Offline kAMOT

• 45
  • Sprzęt: Wizard + miniSD 1GB + GPS BT Navibe + Automapa 4.1, Loox 720 + SD 1 GB
LOOX 720 - akcesoria
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 10, 2005, 22:37:35 »
oj czekam niecierpliwie

to nie jestes jedyny - ja przeczytalem jak do tej pory chyba wszystkie bardziej liczace sie recenzje na temat looxa i axim'a w sieci i mam juz wyrobione zdanie, ale jednak czekam z niecierpliwoscia na test tych urzadzen na PDAclub.pl - bo jednak chlopaki znacie sie na rzeczy i wiecie co te maszynki potrafia.

A swoja droga, to rozwazalem tez przez moment kupno Asusa 730W (tego z WiFi i BT), ale chyba jednak loox 720 rulezz!! - szkoda, ze ta bateria w axim'ie jest do "pupy", bo moglbym miec go taniej z usa :(

LOOX 720 - akcesoria
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 11, 2005, 23:05:08 »
Widze ze nie jestem odosobnionym zwolennikiem Loox'a 720, niestety nie doczekałem się na recenzję i porównanie, ale jak się pokaże będę mógł się już wypowiedzieć w tej kwestii.