czy kupić LOOX N520?

• 20 Odpowiedzi
  • 2040 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline baritone

• *
  • 98
  • Sprzęt: Asus A636
czy kupić LOOX N520?
« dnia: Maj 07, 2006, 21:07:56 »
Tak się składa, że jutro wybieram się do Vobisu aby nabyć cały zestaw loox n 520, ale dziś przypadkiem trafiłem na to forum i jestem ciut przerażony, bo czytam, że wiele z tym urządzeniem problemów.
Dla moich zastosowań najważniesza jest nawigacja w aucie i jej sprawność oraz możliwość podłączenia do netu bezprzewodowego - poczta, stronki i komunikacja np skype.
Co mi radzicie?? Dodam, że wyższe i droższe modele raczej mnie nie interesują. Ten mogę złożyć (całość - loox, mapa XL, uchwyt i ładowarka sam, kartaSD) za 2000...
proszę o pomoc

*

Offline b98

• 541
czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 07, 2006, 22:11:31 »
polecam raczej Asusa A636

pełna komunikacja
super czasy działania
pełniutki zestaw
uchylana antena
jeśli GPS jest w N520 taki sam jak w N560 to A636 będzie o pół klasy lepszy - różnica szczególnie widoczna w pomieszczeniach gdzie GPS FS praktycznie odmawia współpracy

jedynie nieznacznie większy

*

Offline baritone

• *
  • 98
czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 07, 2006, 23:06:23 »
ale tego asusa można kupić tylko przez internet! a ja raczej nie mam zaufania do takiej formy sprzedaży, muszę dotknąć zobaczyć... itd... a nie w sklepach w Łodzi, skąd jestem nie widziałem tego sprzętu! :(

czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 07, 2006, 23:20:13 »

*

Offline FNW

• **
  • 196
  • Sprzęt: NavRoad NR750F + SD 8GB
czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 07, 2006, 23:37:02 »
Jeśli będziesz używał do nawigacji w samochodzie to praktycznie czas działania i widoczność satelitów w pomieszczeniach ciebie nie obchodzi. Musisz pamiętać ze do N520 przeważnie trzeba dokupic ładowarke samochodowa i uchwy. Poczytaj dokładnie wcześniejsze tematy na forum - było wielokrotnie. Dla mnie osobiście liczy się również wielkość wiec swego czasu wybrałem N500.

*

Offline baritone

• *
  • 98
czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 07, 2006, 23:47:49 »
zaniepokoiły mnie przyznam często małopochlebne opinie o 520...
jakoś bardzo mi się ten model podobał, ale po tym co dziś poczytałem na tym forum, to już sam nie wiem... może faktycznie pomyślę o asus 636
ponoć często nawigacja w loox 520 siada, a nie spotkałem takich opinii o 636.
Co Wy na to??
aa i jeszcze jedno... do czego mogę wykorzystać w takim palmtopie BT?

*

Offline mob

• 23
czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 07, 2006, 23:59:43 »
Oczywiscie polecam A636 dokladnie za 2000 masz z AM XL i 1GB Kingstone Hi-speed. Co do zaufania do zakupow przez net to polecam www.agito.pl - ja robie tam przelewy zaraz po zamowieniu (zakupy prywatne) oraz kupujemy u nich w firmie (duza korporacja) dokladnie w ten sam sposob - zawsze towar jest NA DRGI DZIEN chyba ze akurat czekali na dostawe, ale to rzadko sie zdarza. A636 dostalem z dnia na dzien (zamowienie prywatne).
N520 nie ma BT !!!!!!!!! przeciez to chore. Do tego bateria w A636 nie do pobicia.
Nie wspomne ze w Asusie masz wszystko - aktywny, swietny uchwyt samochodowy + ladowarka - w do FS musisz to dokupic, a to juz ladne pre zlotych wiecej (szczegolnie uchwyty aktywne)

Cytat: "baritone"
ale tego asusa można kupić tylko przez internet! a ja raczej nie mam zaufania do takiej formy sprzedaży, muszę dotknąć zobaczyć... itd... a nie w sklepach w Łodzi, skąd jestem nie widziałem tego sprzętu! :(

*

Offline mob

• 23
czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 08, 2006, 00:06:54 »
Jak to do czego przede wszystkim do wygodnego polaczenia PDA z telefonem kom. i korzystaniu internetu - poczta, WWW.
A dalej to juz zalezy, np. polaczenie z PC via BT itd.

zaniepokoiły mnie przyznam często małopochlebne opinie o 520...
jakoś bardzo mi się ten model podobał, ale po tym co dziś poczytałem na tym forum, to już sam nie wiem... może faktycznie pomyślę o asus 636
ponoć często nawigacja w loox 520 siada, a nie spotkałem takich opinii o 636.
Co Wy na to??
aa i jeszcze jedno... do czego mogę wykorzystać w takim palmtopie BT?

*

Offline baritone

• *
  • 98
czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 08, 2006, 00:15:20 »
ok, dzięki... żałuję jednak, że w żadnym sklepie nie mogę bo obejrzeć!
A co do BT i połączenie nim z netem, to myślałem, że do tego jest wifi... :)
ps. fakt, przeczytałem masę postów nt Asusa, looxów itd... zdecydowanie więcej pochlebnych opinii dotyczy asusa. Ale będę wdzięczny za wszelkie info! Chyba jeszcze jutro się wstrzymam... i poszperam za tym 636...

*

Offline mob

• 23
czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 08, 2006, 01:00:24 »
No tak ale wifi to masz centrach handlowych, lotniskach i na rynku w krakowie ;) niestety w wieszosci przypadkow pozostaje lacznosc z siecia przez komorke

ok, dzięki... żałuję jednak, że w żadnym sklepie nie mogę bo obejrzeć!
A co do BT i połączenie nim z netem, to myślałem, że do tego jest wifi... :)
ps. fakt, przeczytałem masę postów nt Asusa, looxów itd... zdecydowanie więcej pochlebnych opinii dotyczy asusa. Ale będę wdzięczny za wszelkie info! Chyba jeszcze jutro się wstrzymam... i poszperam za tym 636...

*

Offline baritone

• *
  • 98
nowy Asus A636N
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 08, 2006, 11:40:58 »
Próbując dziś drążyć wczoraj rozpoczęty tutaj temat zakupu Asusa otrzymałem u jednego z łódzkich dystrybutorów informację, że model A636 jest obecnie wyprzedawany (stąd często bardzo kuszące ceny) bo po 20 maja wejdzie model A636N, podobno zmiany kosmetyczne a cena nieznana! Jednym słowem nikt nic nie wie, ale może Wy coś wiecie??

Bardzo podoba mi sie ta dyskusja
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 08, 2006, 12:41:48 »
i zapewne ocena bedzie bardzo obiektywna. Przeciez ocena jednej osoby nie moze miec wplywu jakosc wszyzstkich asusow. Mialem ten sam dylemat i wybralem 520. Dlamnie wazna jest rowniez mozliwosc obejzenia oceny z jakich materialow jest zrobiona itd. Ja na mojego nie zarzekam i jestem bardzo zadowolony a uwiez mi do kazdego mozna sie przyczepic tym bardziej ze sprowadzany do polski towar jest poza jakoscia dla trzeciego swiata. Jakby co po to jest gwarancja 24 miechy. Pozdrawiam

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Re: Bardzo podoba mi sie ta dyskusja
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 08, 2006, 12:46:41 »
Cytat: "luczii"
...Dlamnie wazna jest rowniez mozliwosc obejzenia oceny z jakich materialow jest zrobiona itd. Ja na mojego nie zarzekam i jestem bardzo zadowolony a uwiez mi do kazdego mozna sie przyczepic tym bardziej ze sprowadzany do polski towar jest poza jakoscia dla trzeciego swiata. Jakby co po to jest gwarancja 24 miechy. Pozdrawiam

Taaaa, to świstak siedzi przy taśmie produkcyjnej i co któryś egzemplarz (szczególnie taki gorszy) odkłada na bok - na rynek Polski...!!! Kiedyś babcie w kioskach nakłuwały szpilką prezerwatywy, a teraz nasz rynek jest ofiarą spiskowej teorii niektórych ludzi.... Bzdura!
Pozdrawiam,
biblo

czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 08, 2006, 13:53:19 »
Witam :)

Czemu uwazasz, ze a636 mozna kupic tylko w sieci? Ja kupowalem w komputroniku w Poznaniu. Jak widac na ich stronie - maja chwilowy brak sprzetu (tylko jedna sztuka w Łodzi) ale zagladaj http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24638 Pamietaj tylko ze a636 nie ma hosta USB.

Pozdrawiam

kri Z

*

Offline b98

• 541
Re: Bardzo podoba mi sie ta dyskusja
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 08, 2006, 13:59:40 »
Cytat: "biblo"
Taaaa, to świstak siedzi przy taśmie produkcyjnej i co któryś egzemplarz (szczególnie taki gorszy) odkłada na bok - na rynek Polski...!!! Kiedyś babcie w kioskach nakłuwały szpilką prezerwatywy, a teraz nasz rynek jest ofiarą spiskowej teorii niektórych ludzi.... Bzdura!

Biblo ja tam bym nie był taki do przodu :lol:

Co prawda, również tak jak Ty uważam, że ten proceder raczej nie tyczy się tego typu urządzeń/podzespołów (elektroniki masowego użytku) ale zdziwiłbyś dowiadując się, że dotyczy aut i to wielu Producentów ...

*

Offline baritone

• *
  • 98
czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 08, 2006, 14:18:19 »
a co to jest ten host USB?? Do czego to służy?? proszę o wyjaśnienie, jestem laikiem.
A czy loox 520 go ma??

czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 08, 2006, 14:40:12 »
biblo zbyt dużo takiej masowki która trafia na ten rynek jest wadliwa i uwież mi jest do czego sie przyczepic. Chyba ze mam az takie wymagania ale nie sadze bo to w koncu wydaje swoje pieniadze i w zamian czegoś oczekuje. A co do ASUSA to przejzalem własnie forum i tam tak wcale rozowo nie jest.

czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 08, 2006, 23:55:20 »
baritone!!!

Wybacz!! Zawsze spokojnie odpowiadalem nawet na najbardziej "leniwe pytania" ale pobiles chyba wszelkie mozliwe granice lenistwa. Bycie "laikiem" nie usprawiedliwia az takiego lenistwa... poszukaj choc troche.

kri Z

n520 ma hosta

*

Offline baritone

• *
  • 98
czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 09, 2006, 00:09:49 »
prostestuję wobec takiej jawnej niesprawiedliwości!

czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 09, 2006, 00:25:36 »
jakiej niesprawiedliwosci?? w "przyklejonych" masz watek "jakie urzadzenia dzialaja z +hostem usb+..." www.google.pl dziala i to w wersji normalnej a nie chinskiej, funkcja "szukaj" w PDACLUB tez dziala. Sorry ale wersja "leze i prosze o datki (bo nie chce mi sie szukac)" to chyba nie sposob... no chyba ze sposob LENIA. Dac linki?

kri Z

zapomnialem dodac to pewnie wina PO ;)

czy kupić LOOX N520?
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 10, 2006, 08:39:21 »
krizone:

Musisz byc bardzo bogaty skoro stac cie na zakupy w Komputroniku....

Prowadze dzialalnosc gospodarcza i mam dostep do ich cenników hurtowych (o detalicznych to juz wogole sie nie wypowiadam)
Najbardziej wqrwiające jest to, ze ceny hurtowe maja wyzsze niz konkurencja DETAL. Dlatego moje LOOXy kupiłem centralnie w sklepie (ale oczywiscie nie nalezacym do ich sieci)
Swego czasu KTR miał dobre ceny - ostatnio jednak zaczeła im palma odbijać....