LooX 610 - prawie martwy ale jeszcze dycha - POMOCY!

• 3 Odpowiedzi
  • 707 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
« dnia: Listopad 01, 2005, 10:23:57 »
wiec - mam problem - jestem swierzym wlascicielem looxa 610 (dostalem na urodziny uzywanego z holandii) i chyba cos zepsulem :/

uszkodzil mi sie kabel do synca i po sprawdzeniu czujnikiem stwierdzilem ze nic sie nie uszkodzilo wiec podlaczylem. najpierw wykonal hardreseta sam a nastepnie pojawiluy sie poziome paski i wylaczyl sie. ale nie tak normalnie bo teras jak jest wylaczony to swieci sie na stale niebieska dioda od bezprzewodowek. gasne dopiero jak sie wlacza (a raczej jak sie uda wlaczyc) z tym tez jest problem - raz sie wlacza raz nie ale jak sie juz zawiesi to sa bardzo niewielkie szanse aby wlaczyl sie po resecie - po hard przelacznikiem tez sie nie wlacza - uruchamia sie dopiero po hardresecie kombinacja power + reset przez 10s. to wszystko do przezycia - odzalowac mozna stracone dane ale do tego dochoza jeszcze dwa problemy -

1) nie czyta kart sd (zadnych a mam 3 rozne i jedna mmc) choc reaguje na jej wlozenie (wlacza sie)

2) nie przyjmuje backup ("zostal zrobiny przez inne urzadzenie")

w efekcie palm stal sie kolorowym kalkulatorem ktory dlugo sie wlacza...

mam najnowszy rom ktory wgrywalem ponownie teras (nic nie dalo) robilem pare razy hard reseta, wyjalem i rozladowalem baterie a takze ladowalem do pelna. wylaczony poza tym swieceniem na niebiwesko laduje sie ale nie wlacza.

problemu szukalem w calym necie i tkaiego problemu nie znalazlem :/

orientujecie sie moze jak jest z gwarancja? czy musze odsylacdo holandii czy moge jeszcze wykorzystac jej koncowke w polsce (gwarancja jest dwuletnia od lutego 2004)

pomocy!

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 01, 2005, 18:16:10 »
Backup mozesz przywrocic. Wczesniej wejdz do Menu Start -> Settings -> Regional Settings i wybierz z menu ten sam jezyk jaki miales przed hard resetem. Pewnie Polish.

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2005, 22:24:18 »
no to gitowo - bekap sie udalo przywrocic ale wiele to nie dalo - do zawieszenia o ktore w grach nie trudno da sie uzywac wszystkiego. ale jedna rzecz wyszla przy okazji - wlaczylem mskarting i strasznie skakalo - myslalem ze pocket jakiegos dauna dostal szybkosciowego ale wyciagnalem karte sd ( ta ktorej nie czyta i to sie nie zmienia) i angle przyspieszylo - i tak jest ze wszystkim - z sd zachowuje sie jak w trybie oszczednym :/

wiec dalej to samo - niebieska dioda przy wylaczonym pockecie, nie wlacza sie po resetach poza fullresetem klawiszami, nie czyta sd (ale "ma dauna" jak sie wlozy i reaguje wlaczeniem sie (czasem))

ktos zna sie na elektryce? na moja slaba wiedze wyglada to jak awaria bezpiecznika (po zwarciu przy sd) tylko moja wiedza nie siega w glab pocketow czy tam wogole jest bezpiecznik :P

zaniesc do serwisu? - ile srednia za naprawe biora serwisy?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 02, 2005, 04:44:54 »
Cytat: bern
ktos zna sie na elektryce? na moja slaba wiedze wyglada to jak awaria bezpiecznika
:))