Loox 600 - jaki największy rozmiar karty SD, czyli ograniczenia na filesystem?

• 3 Odpowiedzi
  • 1149 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czy ktoś dysponuje informacją, jaki jest największy używalny rozmiar karty SD, którą można wsadzić do Loox-a (oczywiście mowa wyłącznie o zwykłych kartach SD)? Osobiście testowałem, i mój działa bez problemu z kartą 1GB (co prawda MMC, ale to bez znaczenia). Jak włożę 2GB to niby ją widzi, ale ma problemy z dojrzeniem np. plików w katalogach - widzi tylko część, a reszty jakby nie było. Podobnie było z kartą 4GB.

Zainstalowany najnowszy dostępny system (WM2003).

Czy rzeczywiście jest górne ograniczenie na rozmiar pojedynczej "partycji" widzianej poprawnie przez ten palmtop, czy też może trzeba coś przekonfigurować, żeby poprawnie widzieć większe karty?

*

Offline Omega90

• 736
  • Sprzęt: loox n560,HTC Blue Angel,Dell Axim x50v,HP ipa3870
Odp: Loox 600 - jaki największy rozmiar karty SD, czyli ograniczenia na filesyst
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2009, 13:02:10 »
A probowales utworzyc 2 partycje po 1 giga?
fsc pocket loox n560, HTC Blue Angel

*

Offline GRU

• 13
    • bhp.fr.pl
Odp: Loox 600 - jaki największy rozmiar karty SD, czyli ograniczenia na filesystem?
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 01, 2009, 23:08:45 »
To nie ograniczenie "odgórne", tylko FS nie przewidział kart SDHC.
N 560 widzi bez problemu 1Gb, powinien Widzieć 2Gb. Więcej dla niego nie istnieje. bez odpowiedniego softu.

Odp: Loox 600 - jaki największy rozmiar karty SD, czyli ograniczenia na filesystem?
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2009, 08:46:52 »
To nie ograniczenie "odgórne", tylko FS nie przewidział kart SDHC.
N 560 widzi bez problemu 1Gb, powinien Widzieć 2Gb. Więcej dla niego nie istnieje. bez odpowiedniego softu.
Ograniczenie "odgórne" najwyraźniej nie ma nic wspólnego z tym, czy to SDHC czy zwykłe SD. 600-ka widzi poprawie 1GB, przy 2GB się wykrzacza - nie widzi plików, które są na karcie, a filesystem jest na pewno poprawny. A mam jeszcze kartę 4GB i tu jest podobnie. Mam wrażenie, że inżynierowie nie przewidzieli po prostu obsługi tak dużych filesystemów i stąd ten efekt. W sumie to dość stare PDA.