Witam,
wiem, że temat był już wałkowany. Nawet kilka postów niżej się pojawił, ale w związku z tym, że brak tam rzeczowych odpowiedzi (być może przez mało przyjazny ton autora) zwracam się z prośbą o pomoc zakładając nowy Topic.
1. Mam Loox'a 600, w którym jedynym programem do obsługi BT jest "Pocket Plugfree". Wyszukuje on bez problemu urządzenia i łączy się z nimi, ale na tym koniec.
2. Mój komp to laptop z BT firmy CSR (Cambridge Silicon Radio) na USB. Nie jest to już najnowszy BT, ale do tej pory wystarczało. Zainstalowałem do jego obsługi Blue Soleil, polecane tutaj na forum, ponieważ standardowe oprogramowanie gryzie się z SP2 pod XP. Z Blue Soleil nie miałem tego problemu i wszystko działa.
Urządzenia nawiązują połączenie. Na liście usług oferowanych przez Loox'a widzę w laptopie: File Transfer, OPS i Headset. W Looxie lista jego usług jest znacznie większa, ale nie widać tego na kompie.
Chciałbym używać komunikacji ASync przez BT, jak również stworzyć możliwość dostępu do netu przez laptopa. Nie wiem czy da się skonfigurować usługę sieci LAN lub PAN przy tym sprzęcie, który posiadam. Jeżeli technicznie widzicie taką możliwość, to jakie oprogramowanie mam zainstalować i jak skonfigurować oba sprzęty, żeby dało się je jakoś połączyć ze sobą. Ewentualnie, co muszę zmienić, żeby to jakoś zadziałało?Będę wdzięczny za wszelką pomoc dotyczącą tego tematu.
Pozdrawiam