Loox N560 - problem z wifi

• 2 Odpowiedzi
  • 1803 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Loox N560 - problem z wifi
« dnia: Grudzień 19, 2009, 20:53:53 »
Witam,
mam N560 z Windows mobile 5.0 (oryginalny angielski bez żadnych polskich nakładek). Problem mam  z łączeniem się z siecią WIFI z szyfrowaniem WPA-PSK - nie chce się połączyć. Próbowałem oprogramowaniem windowsowym , WIFIMonster i hitchhiker`em. Przy WIFIMonster jest "acquiring IP adress " ale kończy się "timeout" zanim się połączy ,a Hitchhiker dla tej sieci nie ma możliwości wpisania klucza.   Czy to wina urządzenia (potrzebny jakiś patch) czy systemu win 5.0 ?

Pozdrawiam

*

Offline Ziem

• **
  • 108
  • Sprzęt: HP iPAQ 214
Odp: Loox N560 - problem z wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 30, 2009, 10:06:10 »
Witam,
mam N560 z Windows mobile 5.0 (oryginalny angielski bez żadnych polskich nakładek). Problem mam  z łączeniem się z siecią WIFI z szyfrowaniem WPA-PSK - nie chce się połączyć. Próbowałem oprogramowaniem windowsowym , WIFIMonster i hitchhiker`em. Przy WIFIMonster jest "acquiring IP adress " ale kończy się "timeout" zanim się połączy ,a Hitchhiker dla tej sieci nie ma możliwości wpisania klucza.   Czy to wina urządzenia (potrzebny jakiś patch) czy systemu win 5.0 ?

Pozdrawiam

Witaj!
Czy problem występuje gdy łączysz się z niezabezpieczonymi sieciami?

Pozdrawiam!

*

Offline arroyo

• *
  • 64
  • Sprzęt: Loox N560
Odp: Loox N560 - problem z wifi
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 30, 2009, 11:57:44 »
Windows Mobile 5.0 ma problem z WPA. Zaktualizuj do Windows Mobile 6.1 (polecam wersję 20755-23 od Newplow). Mi to pomogło.