LOOX 420 po zmianie firmware

• 2 Odpowiedzi
  • 786 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline filipmar

• 19
  • Sprzęt: NR560BF
« dnia: Marzec 28, 2006, 00:52:47 »
Witam wszystkich

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że wczesniej dużo czytałem (to forum jako gośc), a sie nie wypowiadałem. Do rejestracji zmusiła mie przygoda z moim LOOX'em. Otóż nie wiedzieć czemu zauważyłem, że mój pocket zaliczył dziś "twardy" reset. Korzystając z okazji postanowiłem wykupić upgrade na Windows Mobile 2003 Second Edition. Sama aktualizacja zakonczyła sie sukcesem jednak teraz nie potrafie looxa zmusić do łączności z internetem przy połączeniu w stacji dokującej. W poprzedniej wersji nie miałem problemu, a teraz cobym nie ustawił to przy próbie otworzenia strony dostaje komunikat
Cannot connect witch current connection setting. To change your connection settings, tap Settings
Pytanie co jest nie tak :?: Może ja czegoś nie dostrzegam w koncu jest późno już. Proszę pomóżcie mi w rozwiązaniu tego problemu. Do końca tygodnia musze mieć pocketa skonfigurowanego w pełni z zainstalowaną automapą i aż mnie przerażenie bierze na myśl, że znów mogą być "schody" przy próbie skomunikowania go z odbiornikiem GPS na BT (skoro z taką drobnostką mam teraz problem).

Druga sprawa to Active Sync usilnie łączy mi sie z LOOX'em ale traktuje go jako "gościa" - nie dał możliwości przy pierwszym połaczeniu wyboru. Tu tez nie wiem jak temu zaradzić.

Nie wiem, nigdy nie miałem problemu z tym urządzeniem a teraz mnie jakaś pomroczność jasna ogarneła, albo co ... :)

Jeszcze raz proszę o pomoc

Pozdrawiam

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 28, 2006, 08:59:26 »
wykasuj stare profile w AS - w opcji menu powiazania albo recznie w katalogu
c:\Documents and Settings\nazwa_uzytkownika\Application Data\Microsoft\ActiveSync\Profiles\

*

Offline filipmar

• 19
  • Sprzęt: NR560BF
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2006, 21:46:37 »
Trochę walczyłem z tym wszystkim i prawie jest dobrze ... Tylko to "prawie" stanowi istotną róznicę :)

Sprawa wygląda tak, że loox łaczy sie juz z internetem za pomocą stacji dokującej. Tutaj winny okazał się sam ActiveSync. Po zaisntalowaniu wersji 4.1 problem sie rozwiązał.

Natomiast ciągle łączy sie mi z looxem jako "gość". W podanej przez Ciebie lokalizacji nie było u mnie tych profili, a znajdowały się tutaj:
C:\Documents and Settings\nazwa_uzytkownika\Dane aplikacji\Microsoft\ActiveSync\Profiles

W każdym razie wykasowanie nic nie dało.

Drugi problem jaki się nawinął to na laptopie nie mogę za nic połączyć sie z looxem za pomocą BT. Wcześniej nie miałem problemu, a teraz wogóle go nie znajduje. Próbuje się łaczyć na odpowiednim comie i stwierdza że nie ma urządzenia. Pokazuje sie cos takiego:

Podobnie jak na stacjonarnym kompie przeinstalowałem ActiveSync'a ale to nic nie dało.

Może ktoś się borykał już z podobymi problemami. Będę wdzięczny za dalsze wskazówki i porady.