LOOX 420 i internet przez GSM

• 3 Odpowiedzi
  • 573 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 29, 2006, 22:24:07 »
Mam problem z internetem przez połączenie przez komórkę.

mam motorolę E398. Zrobiłem połączenie PPC i telefonu przez bluetooth. Konfiguracja połączenia jest ok. Problem polega na tym, że modem w telefonie nie odpowiada. Pytałem u operatora i powiedziano mi, że potrzebny jest sterownik do modemu i jakoweś oprogramowanie do pocketa. W motoroli powiedzieli to samo, tyle że ten sterownik ma być zainstalowany na pockecie ale oni takowego nie mają. Gdzie takie oprogramowanie znaleźć?

Z góry dzięki za pomoc.

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 03, 2006, 21:56:09 »
Czy ktoś może mi pomóc z tym problemem? Czy raczej nie bardzo  :(

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 04, 2006, 15:48:10 »
Cos masz zle poustawiane. Nie potrzeba zadnych sterowniki do telefony. Uzywam E398 i N560 i nie ma zadnych problemow.

Re: LOOX 420 i internet przez GSM
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 05, 2006, 15:44:28 »
Cytat: "Seraph"
Mam problem z internetem przez połączenie przez komórkę.

mam motorolę E398. Zrobiłem połączenie PPC i telefonu przez bluetooth. Konfiguracja połączenia jest ok. Problem polega na tym, że modem w telefonie nie odpowiada.

?1 Czy na karcie SIM masz uruchomiona usługe GPRS? (czy łączyłes sie juz kiedykolwiek z internetem z tej konkretnej karty SIM?
?2 Od jakiego opretatora jest ta karta ERA? PLUS czy moze MINUS? ;)
?3  jakie masz ustawienia w PDA do wdzwaniania sie do internetu? Jaki "numer" wybierasz? dodatkowe ustawienia - haslo; string inicjujacy - jezeli masz?
? Co to znaczy ze konfiguracja polaczenia jest OK? - ze mozesz przesylac pliki z telefonu? (nie znam tego modelu telef.)
Dokladnie nie pamietam - ale czy w utworzonym polaczeniu na PDA telefon zdefiniowales jako urzadzenie do laczenia z internetem(modem)  czy jako pamiec np z plikami?