Look N550 czy N560

• 9 Odpowiedzi
  • 1363 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Look N550 czy N560
« dnia: Marzec 23, 2007, 12:31:40 »
witam
Mam pytanie do speców .Po przeczytaniu pozytywnych opini o tym Palmtopie zdecydowałem go sobie zafundować.Dwa miesiące temu zakupiłem MyGuida z mapami i dzisiaj wiem że zrobiłem błąd ,który musze naprawic .Teraz mam dylemat ,czy kupić 550 i dokupić  z allegro np to ODBIORNIK GPS Sirf III MODUŁ NAVIBE GB732 F-VAT (za 228 zł )  ,czy 560 z wbudowanym odbiornikiem.
Zdaję sobie sprawę z zalety oddzielnego odbiornika ,który w razie potrzeby można zastosować do Notebooka , a trudno pewnie odpowiedzieć jakiej jakości jest ten z allegro (cena myślę ,że niewysoka).Wiadomo jak ważna jest czułość .MyGuida przetestowałem w różnych warunkach i jest rewelacyjny jeśli chodzi o czułość (proszę nie traktować mojego spostrzeżenia jako reklamę produktu :) )
Wadą jest niestety to ,że nie mogę z nim popełnic przestępstwa
 :terrified:  :terrified: i uruchomić ......wiadomo jakie mapy ;)

pozdrawiam
Andrzej

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
Re: Look N550 czy N560
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 23, 2007, 13:39:56 »
Cytat: "andrzej g"
witam
Mam pytanie do speców .Po przeczytaniu pozytywnych opini o tym Palmtopie zdecydowałem go sobie zafundować.Dwa miesiące temu zakupiłem MyGuida z mapami i dzisiaj wiem że zrobiłem błąd ,który musze naprawic .Teraz mam dylemat ,czy kupić 550 i dokupić  z allegro np to ODBIORNIK GPS Sirf III MODUŁ NAVIBE GB732 F-VAT (za 228 zł )  ,czy 560 z wbudowanym odbiornikiem.
Zdaję sobie sprawę z zalety oddzielnego odbiornika ,który w razie potrzeby można zastosować do Notebooka , a trudno pewnie odpowiedzieć jakiej jakości jest ten z allegro (cena myślę ,że niewysoka).Wiadomo jak ważna jest czułość .MyGuida przetestowałem w różnych warunkach i jest rewelacyjny jeśli chodzi o czułość (proszę nie traktować mojego spostrzeżenia jako reklamę produktu :) )
 :terrified:  :terrified: i uruchomić ......wiadomo jakie mapy ;)

pozdrawiam
Andrzej

po pierwsze na tym forum raczej nie wspominaj o pirackim sofcie. a po drugie wybierasz miedzy looxem n560 a c550 a nie n550 jak napisales. ja również stalem przed takim wyborem niedawno i wybralem n560. nie zaluje. uzywalem wczesniej spv m3000 z gpsem na bluetooth i nie pasowalo mi to ze musze ladowac oba urzadzenia itd.... teraz jestem o wiele bardziej zadowolony.
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline strus

• *
  • 95
Look N550 czy N560
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 23, 2007, 16:00:24 »
loox nie look :) choc przyznam, ppc firmy FS maja niezly "look" :) Ja tez Ci polecam N560, sam mam dosyc noszenia na codzien stu rzeczy przy sobie, jesli mialbym jeszcze do auta zabierac oprocz dodatkowe urzadzenie i ladowarke do niego to by mnie piorun strzelil. N560 spelnil moje oczekiwania i jestem z niego bardzo zadowolony.

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
Look N550 czy N560
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 23, 2007, 17:21:36 »
Hmmm... Ja natomiast mam mieszane uczucia co do wbudowanego GPSa. Czasem lapie mi fixa szybko, czasem w ogole nie moze zalapac. Dlatego tak sie zastanawiam czy moj nastepny palmtop (Toshiba G900 jeszcze niedostepna) musi miec uklad GPS. Zawsze mozna zamontowac na stale w samochodzie, podlaczyc pod akumulator na stale i niech bedzie wlaczone non stop ;)

Look N550 czy N560
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 23, 2007, 17:37:14 »
Dzięki za sugestie .Właściwie byłem prawie zdecydowany na N560.Nad 550 zastanawiałem się ,gdyż w którymś z wątków była dyskusja na temat czy 550 czy 560 .Nie pamiętam kto z forumowiczów radził własnie C550 ale nie sprecyzował dlaczego.Może dlatego że posiadał już odbiornik GPS.

ps1.może ktoś z biegłych (może admin) poprawi temat mojego wpisu.Bo drażni(taraz nawet mnie).Nie zwróciłem uwagi na te subtelności ;)
ps2.a czy ja pisałem o piratach ? ;)

pozdrawiam

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
Look N550 czy N560
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 23, 2007, 18:08:02 »
andrzej g
ps2.a czy ja pisałem o piratach ? mruga

a jak to można inaczej zrozumieć:

andrzej g
przerażony przerażony i uruchomić ......wiadomo jakie mapy mruga
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

Look N550 czy N560
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 24, 2007, 12:02:31 »
Cytat: "andrzej g"
Dzięki za sugestie .Właściwie byłem prawie zdecydowany na N560.Nad 550 zastanawiałem się ,gdyż w którymś z wątków była dyskusja na temat czy 550 czy 560 .Nie pamiętam kto z forumowiczów radził własnie C550 ale nie sprecyzował dlaczego.Może dlatego że posiadał już odbiornik GPS.

ps1.może ktoś z biegłych (może admin) poprawi temat mojego wpisu.Bo drażni(taraz nawet mnie).Nie zwróciłem uwagi na te subtelności ;)
ps2.a czy ja pisałem o piratach ? ;)

pozdrawiam

gdybym kupił c550 o 300 zł taniej jak n560 to nie zastanawiałbym się, GPS w FS działa mi średnio i zawsze używam Navibe, może i dobrze mieć wszystko razem, ale skoro trafienie na dobry egzemplarz jest trudne, szkoda wywalać pieniądze najpierw na n560 a potem zewnętrzny gps, chyba, że trafisz na super model

ale pamiętaj, taki po max 45s musi pokazać fixa na min 6 satelitach, słupki muszą być min na 2/3 wysokości, jak to jest marne 3 czy 4 satelity i ledwo co się słupki wychylają ponad minimum szkoda kasy, lepszy zewnętrzny GPS

*

Offline FNW

• **
  • 196
  • Sprzęt: NavRoad NR750F + SD 8GB
Odp: Look N550 czy N560
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 25, 2007, 14:14:33 »
Bierz N560 - na upartego bedziesz kiedys mogl dokupic zewnetrzny moduł GPS ale jak znam zycie okaze sie, ze ten wbudowany do wszystkiego wystarcza, zaoszczedziesz dodatkowego noszenia, bo wbudowanie GPSa w samochodzie na stałe jest problemowe - bo co jak jezdzisz roznymi samochodami albo bierzesz na wycieczki rowerowe ...

*

Offline amico_pl

• *
  • 83
  • Sprzęt: BlackBerry Torch 9800, Loox N560
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 11, 2007, 11:24:49 »
Mam N560 od 4 miesięcy i jeżeli chodzi o GPS, ekran i działanie nawigacji to jestem bardzo zadowolony.
Fix łapie szybko, choć zawsze dużo szybciej jeżeli nawet przez chwilę po włączeniu samochód stoi, bo jak włączę podczas jazdy to zajmuje mu to i do minuty.

Osobiście wolę jedno urządzenie. Nie jestem tez fanem BT, mam tak zrobiony zestaw głośnomówiący i niestety czasami to nawala, a chyba nie chcesz podczas jazdy naprawiać połączenia bo coś nagle siadło (w moim przypadku raczej nie mogę liczyć na pomoc współpasażerki, z powodów....no...)

*

Offline storm

• *
  • 52
    • Wrzucaj foty
  • Sprzęt: loox n560, HTC HD2
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 15, 2007, 08:39:56 »
Osobiście proponuję n560, jestem uzytkownikiem tego "cacuszka" i wydaje mi sie że wbudowana nawigacja w wiekszosci przypadków wystraczy. Pozatym w n560 jest szybszy procesor :)
HTC