Lokalizacja Looxa

• 7 Odpowiedzi
  • 784 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

kichu1979

Lokalizacja Looxa
« dnia: Październik 31, 2006, 16:18:50 »
W komputroniku w sklepie wiedze cos takiego:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31210

Lokalizacja do Loox w Cenie 99 PLN, producent Fujitsu Siemens. Czy kto wie co to za bestia i co zawiera ?

Czy jest przede wszystkim polska klawiatura i poslkie rozpoznawanie pisma ?

Lokalizacja Looxa
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 31, 2006, 19:05:19 »
Cenowo to mi wygląda na marchevkę, gdyż z tego co wiem to sunnysoft kosztuje nieco ponad 120 zł. Marchevkę uważam za produkt niedopracowany i jako taki przynajmniej zasługuje na miano daleko niedorozwiniętej bety a nie tak drogiego programu. Zapytaj się w sklepie czy to jest właśnie marchewa. Jeżeli pomimo ostrzeżeń zdecydujesz się na kupno to ostrzegam przed ustanawianiem hasła na urządzeniu bo po instalacji oprogramowania i ponownym resecie już więcej nic nie zobaczysz. Pomaga tylko hard reset. Aplikacji hasło nie da się uruchomić przy zainstalowanej marchwece. Jak na razie firma od marchewki nie wymyśliła żadnej poprawki do tego. Ponadto pojawia się problem z działaniem GPS Locator który support każe rozwiązać przez usunięcie jednego z plików z katalogi windows. Usunięcie pliku moim zdaniem nie jest rozwiązaniem problemu lecz jego obejściem ale jak na razie skutecznym. Ponadto w trakcie pracy z zainstalowaną marchewą (mWriter) zaczęły znikać skróty z "programów" a inne pojawiały się w dwójnasób. To są wady które ujawniłem podczas tylko tygodniowej eksploatacji mWritera. Po tym czasie straciłem cierpliwość i nadzieję ze strony producenta na poprawki i zdałem ją do sklepu. Nie polecam tego produktu.

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
Lokalizacja Looxa
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 31, 2006, 19:40:58 »
znając podobne do powyższej opinie, celowo zrezygnowałem z lokalizowania looxa :P

kupiłem tylko vgakey http://vgakey.net/ - polecam :)

*

kichu1979

Lokalizacja Looxa
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 31, 2006, 22:15:44 »
Mi tez generalnie lokalizacja looxa do niczego nie jest potrzeba... angielski znam b. dobrze, natomiast przydaloby mi sie z kolei polskie rozpoznawanie pisma.

Lokalizacja Looxa
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 31, 2006, 22:48:35 »
hmm a może by tak plik odpowiadający za słownik połączyć (zamienić/przekonwertować) z MsWord w wersji PL?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Lokalizacja Looxa
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 31, 2006, 22:51:01 »
Cytat: "charliex"
hmm a może by tak plik odpowiadający za słownik połączyć (zamienić/przekonwertować) z MsWord w wersji PL?

gdyby to było takie proste...  ;)

Lokalizacja Looxa
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 31, 2006, 23:46:40 »
Cytat: "Tuvok"
znając podobne do powyższej opinie, celowo zrezygnowałem z lokalizowania looxa :P

kupiłem tylko vgakey http://vgakey.net/ - polecam :)

a mi się odechciało jednak vgakey - guziki maleńkie a ten słownik polski tak ubogi że koń by sie uśmiał, w komórkach są dużo bogatsze, zostaję przy ogonku...

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
Lokalizacja Looxa
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 01, 2006, 08:58:19 »
a to już zależy kto czego potrzebuje - jak dla mnie najważniejszą rzeczą jest w miarę możliwości "czysty" system, bez zbędnych zaśmiecaczy typu lokalizacja...

vgakey ma tej samej wielkości klawisze co standard przy ustawieniu 'small keys'; za to funkcjonalność jest nieporównywalnie większa niż standardowej klawiatury - wbudowany kalkulator, zdefiniowane teksty, więcej gestów (m.in. dla alta); zresztą każdy może sobie przetestować przed zakupem :)