Ladowarka samochodowa a kabel SYNC&CHARGE (FS N560)

• 3 Odpowiedzi
  • 931 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ozz

• 9
« dnia: Maj 03, 2006, 21:59:09 »
witam,

czy moglibyscie mi wyjascic jaka jest roznica w ladowaniu PDA przez oryginalna ladowarke samochodowa a zestaw kabel SYNC&CHARGE + adapter samochodowy(oryginalna ladowarka samochodowa do FS N560 ma inna koncowke niz sprzedawane gdzie indziej?). Chodzi o to ze nie wiem jak sprawdza sie ladowanie N560 przez kabel SYNC&CHARGE + adapter samochodowy. Czy ladowanie przy uzyciu kabla i adaptera moze w jakikolwiek sposob wplynac negatywnie na baterie lub sam PDA? Nie wiem czy zainwestowac w oryginalna ladowarke samochodowa czy tez w zupelnosci wystarczy kabel + adapter sampochodowy o mocy 2000mA. Dzieki i pozdrawiam.

*

Offline firefox

• *
  • 52
  • Sprzęt: loox n560
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 04, 2006, 09:29:48 »
Witam,po paru dniach zabawy moge juz coś na ten temat powiedzieć.Nie zdążyłem przed sobornim wyjazdem kupić ładowarki samochodowej 2A i adaptera bo niestety ale wszyskie z mojej okolicy "wyfruneły".Dlatego aby ratować sie i mieć jakiekolwiek zasilanie w samochodzie kupiłem kabel SYNC&Charche i adapter samochodowy pod zapalniczke - ma coś około 1A.(całośc coś około 50 pln)
Myślałem ,że nie bedzie ciekawie ale okazało się zupełnie na odwrót.W momencie pojawienia się informacji o słabym poziomie baterii podłączyłem looxa pod zapalniczke i tak sie ładowałe przez następny czas podrózy jakieś dobre 3h i naładowało  bez problemy do końca.Żadnych innych negatywnych efektów nie zaobserwowałem. Wydaje mi sie że takie rozwiazanie jest w zupełności  wystarczające -miałem kupić po powrocie ładowarke 2A ale teraz to nie wiem czy jest sens...
pozdrawiam,
MArcin

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 04, 2006, 11:35:23 »
To ze stan  jest 100% nie oznacza ze bateria jest w istocie napakowana w 100%....
Sprobuj łądowac baterię normalną łądowarką przez znamionowy czas - ok 3 godz - wtedy LOOX leci mi na GPS ok 4 godz...
Jesli jednak zostawisz LOOXA na całą noc - wskazania takze beda wynosic 100% - tyle ze w tym wypadku  PDA pociagnie o 1.5 godziny dluzej ...... Jest roznica ?

PS Ja wkrótce kupuje oryginalną ładowarkę samochodową do mojego PDA (N560) 160zl to nie majątek. Nie chce ryzykowac dla 100zl oszczednosci awarii urządzenia kosztującego niemal 20x tyle

Re: Ladowarka samochodowa a kabel SYNC&CHARGE (FS N560)
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 04, 2006, 15:35:00 »
Cytat: "ozz"
witam,

czy moglibyscie mi wyjascic jaka jest roznica w ladowaniu PDA przez oryginalna ladowarke samochodowa a zestaw kabel SYNC&CHARGE + adapter samochodowy(oryginalna ladowarka samochodowa do FS N560.......

Praktycznie zadna roznica. Ladowalem i akumulator jest ladowany do 100%. mam ladowarke "adapter" 2A do ktorego wpinam kabel SYNC&CHARGE .
Wiec Nie musisz inwestowac w firmowa jezeli nie chcesz - sa alternatywy.
Jezeli chcesz moge podac ci np link do tej ktora mam;