Ładowanie przez stację dokującą.

• 4 Odpowiedzi
  • 738 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 18, 2005, 19:49:09 »
Witam,

Mam Looxa 718 i pytanie :)
Czy oryginalny kabel do synchronizacji z PC ma opcję ładowania PDA przez USB? Tzn. jeśli do stacji dokującej nie podłączę ładowarki a jedynie kabelek USB to czy mój Loox się ładuje? Miga mu pomarańczowa lampka, tak jak przy ładowaniu ale wydaje mi się że kiedy jest włączony to stacja go nie ładuje bo ostanio mi zdechł. A może ładuje się tylko jeśli PDA jest wyłączony? Jak to jest? Bo zastanawiam się nad kupnem kabelka SyncDicator LOOX 4xx/6xx/7xx (Brando) ale jeśli oryginalny dziła tak samo...

Pozdrawiam,
Kasia.

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 18, 2005, 20:21:45 »
Ładowanie looxa kablem synchronizacyjno-ładującym jest dość kłopotliwe. Loox ( opisuję problem z looxem 420 ) w początkowym okresie ładowania potrzebuje ok 1 ampera, niestety dla usb to za dużo. U mnie ładowanie zaczynało się w momencie naładowania baterii do ok 70% ładowarką sieciową.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 19, 2005, 06:27:56 »
uzupelniajac - jesli dobrze pamietam to na jeden port USB przypada ok 500mA

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 19, 2005, 12:06:07 »
Czy to znaczy, ze bez wzgledu czy jest to kabel oryginalny czy tez SyncDicator (Brando) to dziaalaja dokladnie tak samo i zaden z nich nie laduje Looxa z odpowiednia moca? I nie ma co wywalac kasy na inny kabelek bo nic to nie zmieni?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 19, 2005, 20:33:13 »
no sam kabel przeciez pradu od siebie ci nie dolozy... po to wlasnie jest ladowarka a kabel moze sluzyc do doladowywania, a nie ladowania (pobor pradu spada w miare jak jest akumulator ladowany)