Nieprawda to wszystko co piszecie 
Jezeli ladujecie po USB to ile by nie miala ladowarka to wejdzie tylko 500ma I tego nie zalatwi nic. Natomiast jezeli ladujemy nirmalnie( przez ta przejsciowke do ladowania to niema problemu, nawet z ladowarka 1000ma, procesorem turbo i max podswietlemiem, loox sie nie wylaczy a jeszcze sie naladuje 
Kolega ma racje.
Przerabiam ten temat od jakiegoś czasu i to prawda że złącze Loox'ów na kilka pinów odpowiadających za zasilanie - oddzielnie dla USB i dla dedykowanej ładowarki z wtykiem 4mm (wraz z przejściówką).
Ładowanie obciążonego urządzenia przez USB daje często taki efekt, że niby się ładuje i mamy 100% baterii...a palmtop pada (tak jak mi kiedyś HTC Wizard za granicą pozbawiając mnie jakiejkolwiek mapy...).
Tak więc gdy chcemy mieć pewność że urządzenie jest odpowiednio ładowane powinniśmy używać ładowania poprzez przejściówkę i ładowarkę minimum 1A a lepiej 2A zakończoną złączem 4mm. Oczywiście mówię o ładowaniu w samochodzie czy na rowerze a nie w domu, gdzie możemy użyć oryginalnej "kołyski" lub ładowarki sieciowej. Mając zwykły, nieoryginalny kabel USB-złącze Loox'a i używając mocnej ładowarki USB 2A całkowicie rozładowany palmtop włączał się na około 10 sekund i ponownie wyłączał. Używając tej samej ładowarki oraz wykonanego przez siebie kabelka USB-wtyk 4mm (wraz z przejściówką) palmtop ponownie się włączył ale tym razem na stałe i zaczął odpowiednio ładować. Zastanawiałem się nad przelutowaniem pinów w zwykłym kabelku USB-złącze Loox'a ale po rozkręceniu oryginalnej przejściówki ukazał mi się dość dziwny widok:

Jak sami widzicie jest tam aż 5 czarnych kabelków i 2 czerwone. Stwierdziłem, że nie ma sensu się w to bawić i kupię drugą taką przejściówkę ponieważ potrzebne mi są właśnie dwie - na rower i do samochodu.