Ładowanie i synchronizacja w loox'ie 410 - nie działa H

• 2 Odpowiedzi
  • 660 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jarmarek

• 340
    • Trochę informacji o mnie...
  • Sprzęt: Oj było wiele... aktualnie (niestety) PPC
« dnia: Lipiec 14, 2005, 13:08:27 »
Witam!

Mam, looxa 410 ale z 1 (a w zasadzie z 2 problemami) problemem...

A więc... Z początku myślałem, że to kabel i razem z xpablem a potem z jago kolegom Markiem kombinowaliśmy z kablami (1 kabel był faktycznie popsuty natomiast 2 ładował idealnie jego looxa 720)

Problem polega na tym, że wtykając kabel palmtop nie ładuje się ani nie synchronizuje...
Na komputerze (windows xp) wypisuje, że jest konflikt i urządzenie może nie działać poprawnie... W pierwszym kablu udało mi się ze 2 razy połączyć po DOGIĘCIU wtyczki do dołu, co oznacza nie mniej nie więcej, że najprawdopodobniej problem jest po stronie wtyczki w looxie, a nie tak jak mi powiedział bardzo znudzony życiem serwisant w AUTORYZOWANYM SERWISIE LOOXA! że na 99% jest zwalona płyta główna i że wymiana będzie kosztować kilkaset euro!, a jak zadałem proste dla niego pytanie mianowicie, jaki jest rozkład napięcia na piny to mi powiedział, że nie wie! PARANOJA!

REASUMUJĄC:
Problem jest najprawdopodobniej we wtyczce w samym looxie kabel którym się łącze na 100% działa ok. z looxem 720. Palmtop się nie synchronizuje ani nie ładuje(choć udało mi się przez chwile podładować go na kablu przegiętym do dołu(wtedy też zsynchronizowałem moje kontakty i loox zaczął się ładować choć było to przerywane ładowanie jak by coś tam nie stykało 2 sekundy ładowania 1 sekunda przerwy i tak cały czas...)

Generalnie szukam pomocy co z fantem zrobić...
Zawsze jest możliwość i to nawet dobra że ładował bym tylko baterie a synchronizował przez irde czy bluetooth... tylko teraz pytanie... jak ładować te baterie? Zna ktoś jakiś sposób na ładowanie baterii 3,7V 1A (takie są ładowarki do noki tylko 800ma) ale o to się nie martwie bardziej mnie nurtuje połączenie tej baterii ze stykami

Notabene bateria jest taka sama jak w HP 4150 a może ktoś ma na zbyciu kołyskę od 4150? Ja dopiero co ją sprzedałem i widzę że źle zrobiłem:/

Mam nadzieje że dokładnie opisałem problem

PROSZĘ POMÓŻCIE DORADZCIE ODEZWIJCIE SIĘ!:/

Pozdrawiam

Jarmarek
Nie pracuj za pieniądze...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 14, 2005, 14:51:25 »
Rozumiem ze nie masz gwarancji na tego LOOXa? W takim razie mozesz sprobowac oddac go do dobrego serwisu elektronicznego... moze oni polataja takie gniazdo. Bo producent PDA to zawsze wymienia w takim przypadku cala plyte glowna.
http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=18681

*

Offline jarmarek

• 340
    • Trochę informacji o mnie...
  • Sprzęt: Oj było wiele... aktualnie (niestety) PPC
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 14, 2005, 18:05:11 »
niestety nie...

Mail do faceta wysłany...

Ps. chyba założę nowy temat z pytaniem o sposób na ładowanie baterii loox 410/420 i HP ipaq 4150/4155 wtedy może by się obyło bez płacenia za naprawę...
Nie pracuj za pieniądze...