Kto pozyczy zasilalke samochodowa do N560 na 2-3 dni

• 14 Odpowiedzi
  • 1334 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mrnikt

• 428
  • KFF / Knive SHADOW
  • Sprzęt: Galaxy S + Avila GPS
« dnia: Sierpień 13, 2006, 19:58:00 »
MAm wielka prośbę.
Potrzebuję pozyczyc na 2-3 dni zasilacz samochodowy do N560. Wybieram sie z Warszawy do Trojmiasta i bede uzywal w drodze GPS-a. Nie jezdze stale samochodem, wiec nie mam wlasnej zasilalki samochodowej, a obawiam sie ze bateria nie wytrzyma 5-6 godzin a zapasowego akumulatora nie posiadam.
Jesli, którys z Warszawiakow, mogłby mnie wspomoc - bede BAAARDZO wdzieczny.
Moj telefon jest  Galaxy-S-tyczny :)

*

elektryk

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2006, 20:14:44 »
moge pozyczyc. nawet na tydzien :))

*

Offline mrnikt

• 428
  • KFF / Knive SHADOW
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2006, 21:01:34 »
Tiaaa.. tylko jestes z Lubuskiego, TROSZKE daleko  :))

*

elektryk

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2006, 21:05:03 »
aaaa, nie zauwazylem, ze pytanko do warszawiakow bylo.

*

Offline vikelf

• 392
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 13, 2006, 21:58:43 »
Na min podświetlania i procesor power-save wytrzymał mi 5-6h. Zawsze możesz wyłaczyć jeśli widzisz ze nastepny manewr masz za 100km i właczyć po 90km

*

Offline mrnikt

• 428
  • KFF / Knive SHADOW
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 13, 2006, 22:44:53 »
Tak - masz racje .. ale Radary i inne Suszarki :))

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 14, 2006, 07:41:19 »
Wystarczy kulać zgodnie z przepisami i suszarek nie trzeba sie obawiać

BTW - potwierdzam ze przy pełnym naładowaniu - spokojnie można pociagnac 5 godz z GPS na 2 stopniu podswietlenia (procek puszczony na AUTO) - sprawdzilem osobiscie (teraz juz nie sprawdzam- kupilem ladowarkę)

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 14, 2006, 09:00:39 »
Ojej ale masz akumulator !! Przypominam sobie Twoje posty o ładowarkach i akumulatorach. Pobór mocy N560 to 10 W. stąd pobór prądu 10W/3,7 V (napięcie znamionowe akumulatora) równa się 2,7 A, ale ponieważ będziesz, go używał oszczędnie to niech będzie 1 A. Przymijmy czas uzytkowania 5, a nie 6 godz., czyli pojemność Twego akumulatora wynosi min. 5000 mAh. Niestety standartowy akumulator ma tylko 1200 mAh.
A tak na marginesie kolega MRNIKT zwrócił się z prośbą o pożyczenie ładowarki, a nie o opinie na temat czasu używania N560 zasilanego z akumulatora.

*

Offline vikelf

• 392
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 14, 2006, 09:14:34 »
Cytat: "anmey"
Ojej ale masz akumulator !! Przypominam sobie Twoje posty o ładowarkach i akumulatorach. Pobór mocy N560 to 10 W. stąd pobór prądu 10W/3,7 V (napięcie znamionowe akumulatora) równa się 2,7 A, ale ponieważ będziesz, go używał oszczędnie to niech będzie 1 A. Przymijmy czas uzytkowania 5, a nie 6 godz., czyli pojemność Twego akumulatora wynosi min. 5000 mAh. Niestety standartowy akumulator ma tylko 1200 mAh.
A tak na marginesie kolega MRNIKT zwrócił się z prośbą o pożyczenie ładowarki, a nie o opinie na temat czasu używania N560 zasilanego z akumulatora.

Właśnie dlatego, że zwrócił się z proźbą o porzyczenie ładowarki zasugerowałem, że jako tymczasowe rozwiązanie (2-3dni) może używac go na baterii. Znajdz bład w twoich wyliczeniach teoretycznych bo pratkyka pokazuje ze wytrzymuje 5-6h

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 14, 2006, 10:36:05 »
Poza tematem:
Na "radary i inne suszarki" polecam radio CB, za 300 PLN dasz radę kupić.

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 14, 2006, 16:24:47 »
Jeżeli chcesz się przejechać do Pruszkowa to zapraszam, mam od loox serii 4xx, 7xx czyli okrągły wtyk do przejściówki, używam do hp ale mogę pożyczyć.
tel. 510-011-520

*

Offline b98

• 541
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 14, 2006, 18:19:32 »
Panowie albo tu są jakieś chwalipięty albo moja bateria jest @#$$#@

z podświetleniem powyżej połowy (bardziej 3/4) i procek w trybie Auto = tak naprawdę pracuje on na maxa z iGO w trybie more detailed maps cocpit mode i POI show on :))) czas pracy WYNOSI GÓRA 2,5h a wygląda mi, że z podbitym podświetleniem prawie na maxa coś około 2h

chyba, że podświetlnie tyle żre :(((( albo Automapa tak delikatnie obchodzi się z prockiem ale nie wierzę :)))

*

Offline GumowyKurczak

• 46
  • Sprzęt: FS Loox N560, HTC M3000
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 04, 2006, 20:37:27 »
a moze ktoś z Krakowa miałby jakąś wolną ładowarkę do pożyczenia na jutro ??? wypadł mi pilny wyjazd a przyznam się, że czekam na zamówioną ładowarkę w Glen'ie (tyle, ze wykombinowałem sobie, że wezmę sobie ładowarkę do ACERa).

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 05, 2006, 08:07:22 »
Cytat: "anmey"

Pamiec masz dobrą- szkoda ze wybiórczą. Do tego brak zdolnosci kojarzenia wątków - ale to nie moj problem. Badz laskaw wskazac na post w ktorym pisalem ze loox ma 2A zapotrezbowanie na prąd PODCZAS NORMALNEGO UZYTKOWANIA (nie ładowania!!)
5 godzinny czas pracy na accu = około 300 km bez potrzeby dołądowywania (a nawet padnie na ostatnim odcinku - nic sie przeciez nie stanie) - stad moje przekonanie że takie pozyczanie jest pozbawione logiki i sensu. Poza tym nie rozumiem jednej rzeczy- dlaczego ktoś się slizga po plecach drugiej osoby która kupiła ładowarkę ... ? Na podobnej zasadzie mozna sie takze dzielic futerałem ;)

I koncząc - masz zabójczy wskaznik merytoryczności wypowiedzi w stosunku do ilosci wygenerowanych postów...

*

Offline mrnikt

• 428
  • KFF / Knive SHADOW
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 05, 2006, 12:50:32 »
Michobo - Juz ci tlumacze.
Nie mam samochodu. Zakup ladowarki / zasilalki samochodowej jest wiec dla mnie bez sensu. Jesli potrzebuje jej uzyc 1 raz na rok ... albo i 2 lata .. to bylby to dla mnie niepotrzebny wydatek.