Witam a ja mam pytanie jak jest z aplkacja E2C.Po odopowiednim skonfigurowaniu-WPA,DHCP ,SID połaczenie jest ustanawiane jest napis Connected i wszystko niby ok.
Pingi z loox'a na brame oraz na interenet po IP jak i po nazwach wychodza.Sam loox tez odpowiada na pingi innych hostów s podsieci wifi.
A jak odpalam explorera to krzyczy ,że nei może połaczyć się ze strona i aby sprawdzic ustwienia w "connection setings".
W connection seting nie ma nic interesującego ,chodzi chyba u stwienie połacznei z interenetem poprzez inne żródła niz WIFI np modem Bt itp.
Acha i jeszcze jedno po zabawie z E2C nie moge sie już w standartowy sposób połaczyć z routerem.W "network cards" wyświetla mi sie juz tylko jedna zakładka dotyczaca kart a nie ma drugiej dotyczącej skanowani sieci wuboru sida wklepania mu odpowedniego hasła do WPa i innych.Poprostu to gdzies w magiczny sposób znika.I teraz pytanie o co tu chodzi czy ta aplikacja E2C cos chrzani ?? czy jasie może źle do tego zabieram -jęsli chodci o ppc to jestem dośc świerzy natomoast sprawy śieciowe z racji mojego zawodu są mi dośc znane.
Kolejne pytanie czy może insteniej jakś inna aplikacja typu E2C(płatna w granicach rozsądku lub free) w której można byzarządzać sieciami Wifi.Bo ta w prawym dolnym rogu systemowa nie jest zbyt poręczna jeśli korzysta się z wielu sieci ,robi sie tam bałagan i nie mozna pozapisywać sobie na sztywno profili połaczeń do konkretnych sieci Wifi tak jak w E2c.za to w E2c nie dział mi przeglądarka tak jak wyżej pisałem..Wszelkie uwagi pomysły bedą bardzo cenne ,straciłem juz nad tym dużo czasu i na rozwiazanie nei wpadłem:(
pozdrawiam,
MArcin