Witam,
mam następujący problem: N560 kiedyś przez kabel USB łączył się z komputerem. Możliwe było przeglądanie internetu na N560 gdy dostawcą był komp. Active Sync działał i możliwe było synchronizowanie danych z Looxa. Później kupiłem TomToma i zainstalowałem na Looxie. Wtedy zauważyłem pierwsze problemy. Podczas wgrywania dużej mapy rozłączał się. I nie mogłem wgrać np. całej mapy UE. Później niemożliwe było podłączenie się do internetu przez USB podłączone do kompa. Problem występował mimo zmiany kompa. W domu mam wifi kodowane WPA2. Pocket działał przy tym kodowaniu. Po kilku miesiącach zbiesił się i działa jak kodowanie zmienię na WPA. Dziś próbuję podłączyć go do nówki laptopa z Vistą (dawniej działał pod Vistą). Nie może połączyć się z Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile. Nie nawiązuje połaczenia przez bluetooth, mimo, że Loox i Notebook widzą się, a Bluetooth menadżer laptopa pokazuje, że połączenie istnieje (wcześniej podczas podłączania pyta o kod na laptopie i looxie, i te kody są wprowadzane poprawnie). Jedynie N560 widoczny jest w systemie jako dysk (Aplikacja Komputer).
Pewnie na forum już coś podobnego było, ale mam bardzo mało czasu na przeglądanie go, a problem zrobił się dość pilny. Używam go w pracy zawodowej.
W N560 jest oryginalny WM5 i nie instalowałem Marchevki.
Czy rozwiązaniem będzie całkowity reset i przywrócenie czystego systemu? Czy może jest jakaś aplikacja, przy pomocy której mogę poprawić działanie N560 bez konieczności całkowitego resetu.
Pozdrawiam i dziękuję tym, którzy mi pomogą.