konektor do zewnętrznej anteny do n520

• 5 Odpowiedzi
  • 1199 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konektor do zewnętrznej anteny do n520
« dnia: Czerwiec 11, 2008, 01:00:24 »
Witam!
Mam straszny kłopot ze znalezieniem symbolu konektora (wtyczki) do zewnętrznej anteny GPS do looxa n520. Grzebałem w necie i tutaj również, ale oprócz symbolu anteny "Fujitsu Siemens S26391-F2630-L540" w zasadzie nic nie znalazłem. Natomiast chciałbym spróbować podłączyć antenę nie oryginalną, taką która daje zysk na poziomie 30%.
Czy wiecie może jaki symbol nosi ta wtyczka?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

*

Offline jurasa4

• 302
  • Sprzęt: TP2, HD2
Odp: konektor do zewnętrznej anteny do n520
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 11, 2008, 22:05:49 »
gramac
nie wiem też jaka to wtyczka, ale bierz swój PDA do sklepu elektronicznego i mów sprzedającemu, pokazując o co idzie, a na pewno kupisz co trzeba.  :P
Jak znam życie pokaże Ci kilka pasujących, prostych, załamanych pod kątem, do przewodów średnicy takiej lub innej.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 12, 2008, 00:27:23 »
gramac
nie wiem też jaka to wtyczka, ale bierz swój PDA do sklepu elektronicznego i mów sprzedającemu, pokazując o co idzie, a na pewno kupisz co trzeba.  :P
Jak znam życie pokaże Ci kilka pasujących, prostych, załamanych pod kątem, do przewodów średnicy takiej lub innej.

oj nie sadze... w takim wroclawiu np mysle ze trzeba by sie sporo nalatac i wydac kasy na to latanie a bys mogl nie odszukac. To sa specyficzne i bardzo precyzyjne wtyki, mozna kupic antenke gps do loox na allegro np za 50zl i uciac. Sam czym zacisniesz prawidlowo przewod na takim konektorze? Chyba nie kombinerkami... zle zacisniete zlacze "zje" zysk zew. anteny przeciez.

Nazwy zlacza nie mam ale pewnie beda to miec w maritex.pl albo tme.pl ewentualnie bankowo w elfa.se (jakos tak sie nazywali) szwedzka firma handlujaca elektronika. Wada jedna - tam zaplacisz jak za zboze podczas kleski zywiolowej ;)

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 12, 2008, 01:19:33 »
Niestety muszę znać symbol wtyczki, żeby udało się operację przeprowadzić do końca (zakup przez net). Myślę, że sprzedawca zna się na rzeczy wystarczająco dobrze, ale ponieważ musi przerobić antenę (antena z zyskiem jest po prostu większa i nie jest to standardowy element wyposażenia loox'ów) to zrzuca ryzyko na kupującego - na zasadzie "OK. Chcesz to masz, ale jak sp*** to będzie Twoja wina". Sam się nie podejmuję tego zrobić, bo jak mówiłeś krionix, ryzyko jest spore. Oczywiście uciekam od kosztów, bo alternatywą jest antena zewnętrzna za 140 zeta, a tu mówimy o kwocie ok. 50 razem z przesyłką. Dlatego trochę mendzę o symbol tej wtyczki.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 20, 2008, 15:55:00 »
Czy wiecie może jaki symbol nosi ta wtyczka?
Symbolu niestety nie znam, ale wiem, że n560 ma taki sam wtyk jak HP iPAQ - może znajdziesz coś w necie odnośnie HP...

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 10, 2008, 16:45:29 »
Ultra Small Coaxial MS-147-C(LP)2

Pozdrawiam