komputer nie widzi looxa 720-co zrobic

• 8 Odpowiedzi
  • 907 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 28, 2005, 18:52:56 »
podłczłem sie kablem podkomputer  i pod loox 720. komputer podłancza aktiwe svnc ii probuje instalowac auto mape po chwili wvskakuje bład .ze auto mapa nie moze uzvskac połaczenia.co zrobic bv abm mogł cos wgrac do looxa

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 28, 2005, 18:56:11 »
Mozesz nastepnym razem pisac po polsku a nie po polskiemu :|  Fatalnie sie czyta takie posty... Czy polaczenie z PDA jest nawiazane? Mozesz przegladac katalogi w PDA z poziomu PC? Jaka masz wersje ActiveSynca i jaka masz wersja Automapy?

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 28, 2005, 18:58:10 »
Masz może jakiegoś firewalla? Może on blokuje połączenie?
Czy przez cały czas masz połączenie z ActiveSync? Jeśli nie to zrób restart komputera i palmtopa i spróbuj ponownie.

Zawsze możesz spróbować zainstalować nową wersję AS4 jeśli takowej nie posiadasz http://download.microsoft.com/download/c/4/5/c45f8f83-6383-43d7-840b-cb9638484e4d/setup.exe

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 28, 2005, 19:35:12 »
ok pisze po polsku podłanczam pod komputer za pomoca kabla loxxa 720. komputer wykrwa połaczenie activesync.i wyskakuje kreator powiazania w activesync  pisze podłaczony  jako gosc. i co dalej zrobic zeby zabrac sie za wgrwanie czego kolwiek teraz wskoczła mi instalacja konfigurowanie połaczenia pozniej podaj sposob snchronizacji danch,dalej nazwe urzadzenia   wpisuje pocked pda .i wskakuje wybierz ustawienia snchronizacji .po chwili mnie odłancza ,co mam wbrac w ustawieniach snchronizacji a moze wszstko robie zle

[Dodano: 2005-06-28 19:59:11]
WBACZCIE MI ALE JESTEM W TM ZIELONy Z TEGO CO WIDZE TO połaczłem sie z acivsync.bo wskakuje  mi ze jestem podłaczon-jako gosc i dalej sciagnałem demo auto map i probuje je zainstalowac i wskakuje brak połaczenia

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 28, 2005, 20:35:40 »
Po pierwsze dobrze byłoby aby na własnym komputerze loox nie był gościem - należy wybrać opcję synchonizacji z tym komputerem, nie opcję Gość.
Po drugie w looxie w ActivSync po wybraniu Tools -> Options -> PC -> Options można ustawić Maintain connection (przy połączeniu przez sieć Activ Sync nie rozłączy się po synchronizacji), co jest przydatne podczas instalacji oprogramowania.
Po trzecie wiele programów dla PDA wymaga aktywnego połączenia Activ Sync podczas instalacji (zielona ikonka w systray).

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2005, 20:59:48 »
tyle za jako gosc mnie widzi a jak chce zrobic nowa snchronizacje na pocket pc to pisze ze juz taki jest.jak mam sie pozbyc z activsync  nazwy gosc  co dalej zrobic bo jak wpisałem nazwe pocket pda wswielił sie komunikat ze mam wbrac pozcje do snchronizacji.a ja nie mam pojecia co odznaczyc  .niesmiejcie sie ze mnie ale ja mam z tm pierwsz raz do czynienia

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 28, 2005, 21:10:23 »
W looxie wybierz menu start -> settings -> system -> about -> device id i zmień device name. Po ponownym połączeniu kablem będzie możliwość synchronizacji z komputerem (nie jako Gość). Synchronizacja jest mozliwa tylko dla pozycji z kwadracikiem (nie muszą być zaznaczone jakiekolwiek pozycje). Po każdym hardreset, device name musi być inne, tego wymaga ActivSync na komputerze (ale można to obejść).

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 28, 2005, 21:57:57 »
weszłem w to co mowiłes  zmieniłem name.nastapił koniec instalacji.poczm

[Dodano: 2005-06-28 22:00:10]
poczym komunikat brak składnikowa i ze instalacja sie nie powiodła ,i pozostaje połaczony jako gosc.ciezka sprawa`moze mi ktos napisac tak jasnm jezkiem jak zsnchronizowac  loox720 z komputerem bo dla mnie to magia

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 28, 2005, 23:32:25 »