Kilka pytan od rook'a - LOOX 720

• 3 Odpowiedzi
  • 616 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 07, 2006, 20:10:53 »
Witajcie!

Jestem tu swierzy i jeszcze nie opanowalem zbytnio tego forum, nie wiem czego gdzie szukac wiec prosze o wyrozymialosc jesli te pytania juz padly wczesniej(a pewnie w tej lub podobnej formie byly zadane).

Juz jutro (mam taka nadzieje) stane sie posiadaczem LOOX'a 720 i wlasnie w zwiazku z nim mam kilka pytan.

1.Jakie akcesoria sa najbardziej przydatne w korzystaniu z tego PPC? (co mozecie polecic?) Glownie chodzi mi o ochrone wyswietlacza (czy folie ochronne rzeczywiscie pomagaja, jaka folie wybrac?) ale i przydatne peryferia.
2.Jakie aplikacje moge na niego pobierac (czy musza byc to aplikacje koniecznie pod VGA?) Z tego co sie orientuje aplikacje na LOOX'a powinny byc przeznaczone na procki arhitektury ARM. Czy mam racje? Czego nie instalowac??
3.Co zrobic jak zrobie balagan w PPC, czy mozna go tak jak symbiana zhardresetowac? Jesli tak jak to zrobic?

Jesli macie jakies przydatne wskazowki na temat LOOX'ow dla rooka klikajcie tu. Za wszelka pomoc WIELKIE DZIEKI!!

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2006, 20:32:12 »
1. folie najlepsze sa chyba brando. przydatne tez (podobno) bywa aluminiowe etui. i rzecz jasna zeby wykorzystac mozliwosci hosta - klawiatura usb i ewentualnie myszka (ale z myszka chyba sa problemy)

2. prawde mowiac jeszcze nie wiem, ale ja mam zamiar testowac metoda prob i bledow. instalowac (chyba) wszystko mozna, tylko nie wszystko bedzie dzialac :P

3. jak najbardziej mozna. tylko (jeszcze) nie wiem jak. powinno byc w instrukcji, albo gdzies na forum

ehh, sam czekam teraz niecierpliwie na looxa 720 :)

*

Offline [POOH]Team_Player

• 1564
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2006, 23:24:35 »
3. rysik w dziurke + przycisnac ON i tak razem przytrzymac ok 10s
2. ja chyba jeszcze nie trafilam na program ktory by nie dzialal na looxie, chociaz moze nieduzo instalowalam.... wrzucaj wszystko, pozniej hardreset i wybierzesz tylko to co bedzie ci naprawde potrzebne
1.folie polecam protector plus oraz skorzane etui krusell'a, razem ok 150zl, do tego oczywiscie karta sd, im wieksza tym lepsza i to chyba na poczatek wszystko

*

Offline makgajwer718

• **
  • 106
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2006, 20:17:14 »
Folie Brando rzeczywiscie sa super Ja sporo uzywam i od roku mam ta sama Chociaz jak kupowalem mowili ze po 3 miechach trzeba bedzie wymienic
Odnosnie instalowania programow to uwazaj i nie przeginaj PDA zachowuje sie identycznie jak klasyczny windows Jak bedzie duzo softu sprzet bedzie mulic, spowalniac nie wspominajac o konfliktach z innymi programami Wtedy bedziesz mial zwisy w najmniej niespodziewanych momentach I nawet reset nie pomoze jedynie hard reset Jesli zrobicz wczesniej backup to polbiedy bo jak nie to masz przechlapane i caly dzien do tylu aby ponownie wszystko zainstalowac