Kilka putan dotuczacych LOOX 718

• 19 Odpowiedzi
  • 1388 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 30, 2005, 17:33:42 »
Witam,
po przewertowaniu pdaclub zdecydowalem sie na Loox 718 :) W zwiazku z tym mam kilka pytan do uzytkownikow... niestety w moim miescie nie mam mozliwosci sprawdzic tego palmtopa organoleptycznie ;) a i wczesniej nie mialem stycznosci z tego typu sprzetem.
Jak sie sprawuje matryca... glownie chodzi mi o kontrast w nasloneczniony dzien (np w samochodzie)?
Czy nie ma problemu przy wspolpracy z BT338 (taki wybralem na podstawie przeczytanych testow na tej stronie). No chyba, ze polecacie jakis inny modul GPS.
Jak sie sprawuje w polaczeniu z Nokia 6310i via BT?
Jaki uchwyt samochodowy byscie polecili? Najlepiej od razu z zasilaczem samochodowym.
Czy w przyszlosci bedzie mozliwy upgrade do WM 2005? Z tego co wyczytalem na stonach M$ to narazie tylko Dell i HP oferuja darmowy upgrade.
I jeszcze jedno pytanko... jaka jest jakosc odsluchu MP3 poprzez wbudowane glosniki oraz czy mozna jednoczesnie sluchac muzyki i korzystac z AM?

Pozdrawiam

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 31, 2005, 01:20:45 »
Witam,

Cytat: mahu
Jak sie sprawuje matryca... glownie chodzi mi o kontrast w nasloneczniony dzien (np w samochodzie)?
Średnio - jak wszystkie wyświetlacze tego typu. Da się używać (zwłaszcza z podświetleniem na znośnym poziomie - w samochodzie nie powinno to stanowić problemu z zasilaniem), ale mogłoby być nieco lepiej.
Czy nie ma problemu przy wspolpracy z BT338 (taki wybralem na podstawie przeczytanych testow na tej stronie). No chyba, ze polecacie jakis inny modul GPS.
Nie używam (jeszcze... :) ), ale sądząc z opinii przeczytanych w sieci (m.in. tutaj), nie ma żadnego problemu.
Jak sie sprawuje w polaczeniu z Nokia 6310i via BT?
Tego telefonu nie miałem okazji używać, ale w przypadku połączenia Loox 720 + SE T68i nie miałem żadnych problemów. Menedżer Bluetooth w Looxie jest, moim zdaniem, bardzo dobry.
Czy w przyszlosci bedzie mozliwy upgrade do WM 2005?
Tak, będzie upgrade. Chyba już we wrześniu. Nie będzie on jednak bezpłatny (prawdopodobnie).

*

Offline mion

• **
  • 211
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2005, 07:03:20 »
co do jednoczesnego odsłuchu mp3 i AM - windows mobile jest wielozadaniowy (w przeciwieństwie do palmos'a), więc jest taka możliwość

*

Offline makgajwer718

• **
  • 106
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 01, 2005, 10:18:40 »
Ja uzywam sewgo loxxa z Nokia 6310i i zadnych problemow nie mam, konfoguracja prosciutka i zero problemow z lacznoscia.
BT 338 niez znam mam Socketa i sprawuje sie swietnie.
Co do uchwytu to polecam Brodit z proclipem czyli montaz bez wiercenia
Jesli chodzi o kontrasr to swietny jest programik backlight power, ktory sprawia, ze jak w aucie podlaczasz do zasilania swojego looxa, to kontrast automatycznie zwieksza sie na wczesniej ustawiony dla zasilania sieciowego i nie musisz za kazdym razem grzebac w ustawieniach systemowych. Programik mozesz zassac z dzialu download.

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 01, 2005, 12:35:53 »
Cytat: makgajwer718
Jesli chodzi o kontrasr to swietny jest programik backlight power, ktory sprawia, ze jak w aucie podlaczasz do zasilania swojego looxa, to kontrast automatycznie zwieksza sie na wczesniej ustawiony dla zasilania sieciowego i nie musisz za kazdym razem grzebac w ustawieniach systemowych. Programik mozesz zassac z dzialu download.
Nie kontrast a jasność, ale programik jest fajny.

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 01, 2005, 17:04:43 »
Dzieki za odpowiedzi... dzisiaj zamowilem LOOX'a 720 i jutro juz bede mial :D
Pewnie jeszcze bede mial jakies pytania bo to moj pierwszy palmtop ;)

Pozdrawiam

P.S.
Jakie programy uzytkowe z dzialu download byscie polecili coby od razu je poinstalowac?
Czy sa jakies alternatywne przegladarki do IE i programy pocztowe do Outlooka? ;)

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 01, 2005, 19:46:23 »
Poczytaj np. TUTAJ

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 02, 2005, 19:55:22 »
Dzieki :)
Od dzisiaj jestem posiadaczem 720 :D Powiem krotko... jest wart wydanych pieniedzy :)
Mam jeszcze laickie pytania:
- czy mozna wyciagnac na pulpit ikonki, np aby szybko obracac obraz portrait <-> landscape?
- zauwazylem jedna dziwna rzecz... jezeli wylaczam program (X w prawym gornym rogu) to po wejsciu w aplikacje do sprawdzania uruchomionych zadan on dalej rezyduje w pamieci! Zauwazylem to w przypadku sluchania mp3 i probie zamkniecia WM! W takiej sytuacji jak zamknac aplikacje?

Pzdr

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 02, 2005, 19:58:51 »
zauwazylem jedna dziwna rzecz... jezeli wylaczam program (X w prawym gornym rogu) to po wejsciu w aplikacje do sprawdzania uruchomionych zadan on dalej rezyduje w pamieci!
klania sie FAQ i dzial dla poczatkujacych - proponuje przeczytac je uwaznie a unikniemy wielu niepotrzebnych pytan

jest tam watek "Jak zamykać aplikacje, a nie jedynie je minimalizować?"

FAQ
http://www.pdaclub.pl/faq/
Dzial dla Poczatkujacych
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=7289

co do wyciagania ikonek na pulpit (nie ma wogole czegos takiego jak pulpit) to nie ma takiej mozliwosci - mozesz jedynie zainstalowac programy firm trzecich, ktore tworza skroty na ekranie today albo mozesz zdefiniowac uruchamianie konkretnych aplikacji po nacisnieciu jakiegos klawisza

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 02, 2005, 20:40:23 »
Skorzystalem i zainstalowalem Wishbar'a, tylko ze cos sie schrzanilo :( System chodzi pare razy wolniej a w prawym gornym rogu sa jakies przypadkowe pixele. Probowalem go odinstalowac (zamknalem wszystkie aktywne zadania) ale niestety sytem odmawia... program rezyduje w pamieci. Jak w takim przypadku usunac aplikacje?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 02, 2005, 20:49:01 »
wyjdz z niego i go usun (klikasz na pasku ikonke zadania i opcje wyjdz z programu) - mialem to samo na 1940 z najnowsza wersja - zainstaluj sobie ostatnia darmowa wersje - 1.3.2.2 - chodzi OK

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 02, 2005, 20:52:44 »
Wlasnie zainstalowalem ta wersje... a problem jest w tym, ze nie moge go zamknac a pozniej usunac :(

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 02, 2005, 20:55:00 »
no to mam przed oczami ta wersje i wychodzi sie z niej tak jak ci napisalem - wlasnie sprawdzilem (ikonka z dwoma strzalkami skierowanymi do dolu)

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 02, 2005, 21:12:39 »
no to cos jest nie tak...

a co do soft i hard resetu - zagladales do instrukcji?

[Dodano: 2005-08-02 21:15:19]
http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=9843

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 02, 2005, 21:18:08 »
ok, dzieki. w opcjach wishbara zaznaczylem, zeby nie uruchamial sie po resecie i poszlo :D a instrukcje juz przewertowalem ;)
Tylko szkoda bo ten program jest przydatny :(

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 02, 2005, 21:22:35 »
to zainstaluj jakikolwiek inny do zamykania aplikacji skoro z tym masz problemy

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 03, 2005, 12:30:12 »
Darmowy WisBar nie dziala na PDA ekranami hi-res. Taki jest wlasnie objaw ze wszystko sie muli. Musisz albo kupic wersje platna 2.x albo skorzystac z innego programu.

*

Offline makgajwer718

• **
  • 106
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 03, 2005, 13:28:45 »
Racja, wywal tego wisbara, u mnie tez sie chrzanilo wszystko. Jesli masz bony softwerowe na zakupy tutaj :http://www.pocketloox-choice.com (jesli sprzet kupiles legalnie w sklepie to z tego co wiem powinienes miec) to proponuje Pocket Plusa a bedziesz mogl miec ikony programow ustawien systemowych i wiele innych na pulpicie i oczywiscie programy beda sie zamykac a nie rezydowac w pamieci. Mozesz zreszta ustawic w Pockecie ktore maja sie zamykac, a ktore minimalizowac. U mnie np. wszystko sie zamyka oprocz AM I jeszcze jedna rada: nie instaluj niepotrzebnych programow bo zamulisz sobie system

« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 03, 2005, 14:21:32 »
Sprzet oczywiscie jest legalny, wczoraj odebrany :D Voucher tez mam ale myslalem, zeby sprobowac cos darmowego a punkty przeznaczyc na inny soft. Ale skoro Wisbar 2 jest platny to napewno sciagne Pocket Plus 3.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 03, 2005, 15:15:58 »
Wisbar 2 jest platny ale moim zdaniem warty swojej ceny czyli 10$. A skorki do niego przygotowywane przez niektorych zapalencow wygladaja bombowo na ekranie z vga.