Kabel SyncCharger Brando

• 17 Odpowiedzi
  • 960 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kabel SyncCharger Brando
« dnia: Czerwiec 28, 2005, 08:20:52 »
Zakupiłem zwijany kabel do looxa 720.
Niestety kabel nie działa z moim looxem.
Pojawia się komunikat "nie rozpoznano urządzenia USB".
Tracę powoli zaufanie do firmy Brando.
Kolega zakupił folię do Acera n30 i trzeba było docinać.

Pozdrawiam, Krzysiek

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 28, 2005, 08:22:56 »
Sprawdz ten kabel na innym komputerze, albo przynajmniej na innym portach USB u siebie. Kable Sync&Charge maja to do siebie ze nie dzialaja na kazdym pececie, bo niektore komputery maja za mala wydajnosc pradowa by ladowac palmtopy. Tak jak mowie, sprawdz na innym komputerze.

*

Offline szad

• *
  • 54
Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 28, 2005, 08:28:45 »
albo strzel sobie wiekszy zasilacz :]

*

Offline lipciopda

• 6801
Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 28, 2005, 08:35:25 »
Cytat: Jakub Kańczugowski
ble Sync&Charge maja to do siebie ze nie dzialaja na kazdym pececie, bo niektore komputery maja za mala wydajnosc pradowa by ladowac palmtopy
szczegolnie wlasnie jesli mowimy o loox'ie, ktory znany jest ze swojego zapotrzebowania na prad - kiedys nawet jak dobrze pamietam byl juz caly watek temu poswiecony i na 99% to wina napiecia na porcie USB a nie kabla - na porcie, na ktorym nie laduje sie loox inne palmtopy potrafia normalnie dzialac

Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 28, 2005, 08:40:11 »
Sprawdzałem na trzech różnych komputerach.
Na wszystkich jest tak samo.
W jednym komputerze mam dodatkową kartę USB - jest to samo.

*

Offline lipciopda

• 6801
Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2005, 08:46:46 »
co nie potwierdza, ze to wina kabla... na allegro sa specjalne przejsciowki do auta, do ktorych mozesz podlaczyc ten kabel - mozesz sprawdzic w aucie i bedziesz wiedzial - pamietaj tylko zeby wybierac te drozsze ktore maja wyzsze natezenie pradu

np. taka:
2000 mA
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55969929
w przeciwienstwie do tej:
"tylko" 850 mA
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55771616

Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 28, 2005, 08:50:27 »
Mam taką przejściówkę do Fortuny Clipon.
Ładowanie działa bez zarzutu.
Loox jest naładowany w 100%.
Problem mam taki, że nie wykrywa sie poprawnie, w związku z czym nie działa Active Sync.

Pozdrawiam

Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 28, 2005, 08:50:57 »
Podepnij odwrotnie :)
Nie żartuję, kupiłem też zwijany kabel i muszę go wtykać napisem 'UP' do dołu. Oczywiście 'normalnie' też wchodzi i daje sygnał na USB, więc komputer go widział, ale nie rozpoznawał. Dopiero jak przyglądnąłem się wtyczce, skojarzyłem że jest złożona odwrotnie w stosunku do oryginalnej (która ma znaczek 'UP' i strzałkę u 'góry').
Jakubie : co ładowanie ma do wykrywania? :) Nagle z pytania o 'komputer nie wykrywa PDA na kablu' zrobił się wątek 'PDA się nie ładuje'... :O

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 28, 2005, 08:52:31 »
Chodzi o to ze jak nie ma odpowiedniego pradu to rowniez czesto palmtop nie jest wykrywany. Wiem bo sam tak mialem.

Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 28, 2005, 08:55:50 »
Przyjrzałem sie wtyczce w środku.
Na pewno dobrze ją podłączam.
Niestety kabelek będę musiał zareklamować.

Pozdrawiam

[Dodano: 2005-06-28 08:59:01]
Z początku chciałem kupić kabel który był testowany przez PDA Club (też Brando). Niestety nie mogę nigdzie znaleźć sklepu który go sprzedaje.
Mam nadzieje, że sprzedawca (www.palmtopy.pl) podejdzie poważnie do reklamacji.
Z zagranicznych opinii wynika, że Brando poważnie podchodzi do reklamacji.

Pozdrawiam

*

Offline almax

• **
  • 238
    • www.almax-fashion.com
Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 28, 2005, 09:27:10 »
Mam pytanie do LipcioPda Dlaczego należy wybrać Ładowarkę z akumulatora o wyższym natężeniu prądu . Czy nie jest bezpieczniej ładowąć w samochodzie niższym natężeniem .

*

Offline lipciopda

• 6801
Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 28, 2005, 09:40:26 »
chodzi o to, ze sprawa wygladala wtedy podobnie jak w przypadku portow USB w kompie i niektore PDA sie nie ladowaly (np ladowaly sie tylko przy wylaczonym ekranie) - chodzi wlasnie glownie o loox'a - ktos to juz na forum testowal i opisywal - musialbym poszukac tego watku

Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 28, 2005, 09:47:18 »
Kabelek jest prawdopodobine dobry, Loox jest tak zrobiony ze musi miec odpowiednie napięcie do synchronizacji, spróbuj naładować Looxa do maxa i wyłączyć podswietlanie, BT, WiFi, wyjmij karty pamięci slowem wszystko co pobiera prąd i spróbuj wtedy. Na Looxfirst jest cały wątek o tym problem ten dotyczy szczególnie zwijanych kabelków.... niezależnie od producenta kabli, wszystko zalerzy od komputera i wydajnosci prądowej na USB. Karta USB tu niewiele zmienia, najlepszy bedzie Aktywny mocny hub USB.
Michal

*

Offline almax

• **
  • 238
    • www.almax-fashion.com
Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 28, 2005, 09:53:49 »
Rozumiem, ale mam jeszcze takie pytanie .
Przed chwilą sprawdzałem działanie swojego zwijanego kabla USB do Loox-a 720 i potwierdzam że mój także trzeba wkładać odwrotnie do zaznaczenia ,ale poza tym wszystko działa prawidłowo.  Ale nie o to chciałem spytac .Przy włączeniu do laptopa który miał naładowanie baterii 45 %, a loox 80 % ,ż pocket rozpoczoł ładowanie laptopa ,
bo na wskżniku ładowania looxa pisało "ładowanie " ruszał się wskażnik ,ale procentów prądu ubywało , jak podłączyłem laptopa do zasilania zewn. procentów przybyło.Wygląda na to że pocket ładował Laptopa. Czy to o to chodzi?

Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 28, 2005, 09:56:50 »
Nie mogę się zgodzić z tym, że kabel jest dobry.
Loox jest naładowany na maxa. BT wyłączone, WLAN wyłączony.
Wyjmowanie karty pamięci jest bez sensu - do czego mi wtedy ten kabelek? Jest zupełnie nieprzydatny.
Kupiłem go, bo chciałem mieć dostęp do plików na karcie pamięci bez noszenia firmowego kabla.
Kabel, który działa z co dziesiątym komputerem i po wyłączeniu wszystkiego w looxie jest wg mnie niesprawny i nie zgodny z jego przeznaczeniem.

Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 28, 2005, 10:22:51 »
Oczywiscie Cie rozumiem, chociaz musze przyznac ze rzadko sie zdarze zeby zwykły (nie zwijany kabel tak działał - czy w zasadzie nie działał), bo jezeli chodzi o zwijane to niestety zdarza sie to czesto i wsztstkie kable do Looxów dobrze działaja z 600 ale słabo z 400 i 700. Chodziło mi tylko o wykluczenie faktu ze kabel nie ma np. przejscia, bo jezeli elektrycznie ma wszytkie przejscia to raczej wymiana nie pomoze, chyba ze któraś zyła jest uszkodzona i ma wyższy opór i spada napięcie.

*

Offline orte

• 252
Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 29, 2005, 01:09:24 »
Miałem taki sam komunikat u siebie jak mi sie zrobiło zwarcie we wtyczce.
Nie chciałem czekać na przesyłki, więc rozebrałem i teraz każdy kabelek jest w osobnej koszulce i działa OK,
oczywiście pod warunkiem że LOOX jest naładowany w 96-100%
poniżej tej wartości zrywa po chwili połączenie.
Rozwiązaniem jest HUB z własnym zasilaczem ;)

Kabel SyncCharger Brando
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 29, 2005, 07:49:59 »
Nie zamierzem rozbierać tego kabla. Umówiłem się ze sprzedawcą, że go odeślę.

Pozdrawiam