Kupiłem Loox n560 = NOWY czy UŻYWANY?

• 10 Odpowiedzi
  • 1076 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 24, 2007, 09:45:19 »
Witam
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem (mam nadzieję) F-S Loxx n560. Kupiłem go w sklepie pewnej dużej ogólnopolskiej sieci sklepów komputerowych. Pytanie jak w temacie, a co mnie zaniepokoiło?
1. W sklepie nie otworzono przy mnie pudełka - dostałem już "rozpakowane".
2. Po powrocie do domu stwierdziłem, że jest już wpisana jakaś nazwa użytkownika lub ID (nie pamiętam teraz dokładnie, ale chyba ID).
3. Był nagrany jakiś plik dźwiękowy - ktoś coś mówił do mikrofonu.
4. Znalazłem kilka plików z datą z końca roku 2006.
5. Zainstalowany jest program: CONNECTMOBLITY-E2C. Na stronie F-S widzę, że jest on dostępny za punkty.
6. Gdzie szukać tych punktów, bo wszystkie dokumenty (gwarancja, instrukcje, CD) są zapakowane w org. woreczki. Nie chcę ich niepotrzebnie rozrywać, gdyby przyło mi go wymieniać.

Poza tym działa bez problemu, na ekranie nie było widać śladów używania, ale nie było na nim żadnej folii. Akcesoria w pudełku były poukładane chyba org.

Proszę o sugestie, czy to wszystko jest normalne i typowe....

Pozdrawiam wszystkich klubowiczów !

*

kichu1979

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2007, 09:49:31 »
Byc moze pokazywali komus przed zakupem i ktos zrezygnowal.

ID urzadzenia wpisane jest default w kazdym fabrycznym pockecie.
E2C jest tez standardowo (trial), pelna wersje mozna kupic wlasnie
np. za te punkty.

Punkty powinny byc na karte zdrapce w dokumentacji (u mnie ta
kartka byla luzem). J ak nie masz zdrapki nie masz pelnego pakietu.

Plik dzwiekowy poswiadcza tylko chyba, ze ktos ogladal urzadzenie, bardzo latwo przycisnac przycisk z boku do wlaczania nagrywania.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 24, 2007, 10:02:11 »
Co to znaczy "nie mam pełnego pakietu"? Cego mi może brakować? Przychodzę do sklepu, mówię, że kupuję Loox n560... Czy coś jeszcze trzeba dodać, dokupić, żeby mieć "pełny zestaw"? A jeśli nie będzie tej zdrapki, to co mam zrobić?

Aaa...zapomniałem dodać, że już mi się wyświetla komunikat przy innym oprogramowaniu (nie pamiętem nazwy) że czas używania wer. PROF już minął i system przełączył się w wer. STANDARD i czy chcę przystąpić do rejestracji. przecież mam go dopiero kilka dni ...  :(

*

kichu1979

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2007, 10:12:12 »
Pelnego pakiet, czyli wszystkiego co daja w pudelku z nowym Looxem. Zdrapka na punkty w sklepie z oprogramowaniem tez powinna tam byc.

Co do tej wersji nie wiem jaki to program. Zrob moze po prostu
hard-reset...i bedziesz mial system w dziewiczym stanie.

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 24, 2007, 10:20:40 »
Czyli co - mam nowy sprzęt, TYLKO po demonstracji w sklepie?
Hard-Reset = naczytałem się na tym forum, że sprzęt różnie się później zachowuje. Trochę się boję ... :-)

No dobra - a co zrobić jak nie będzie tej zdrapki? Z reklamacją do sklepu czy do F-S ?

*

Offline siwytd

• 857
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 24, 2007, 11:16:28 »
Hard-Reset = naczytałem się na tym forum, że sprzęt różnie się później zachowuje. Trochę się boję ... :-)

nie ma sie czego bac ;)
HR jest normalna sprawa przy uzytkowaniu pda :))
zwlaszcza na poczatku bo instalujesz kupe programow zeby "potestowac", potem wyrzucasz bo ci nie pasuja i system sie zamula.
jedyne lekarstwo to wlasnie HR ;)
spokojnie - nic sie nie stanie............ (oprocz tego ze stracisz wszystkie dane).
chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

*

kichu1979

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2007, 15:16:40 »
Cytat: "Petti-67"
Czyli co - mam nowy sprzęt, TYLKO po demonstracji w sklepie?

Tak by mi sie na 99% wydawalo, ktos chcial obejrzec przed zakupem i jednak nie wzial...

Co do zdrapki, jesli Ci bardzo zalezy to do sklepu.

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 25, 2007, 10:37:18 »
Na 99% potwierdza się to, co mówicie. Zdrapka jest, dokumenty i gwarancja org. zapakowane i dziewicze. Sprawdziłem historię - przyszedł do sklepu na początku stycznia. Pewnie komuś prezentowano w sklepie. Nie ma żadnych problemów ze sprzętem, o których tu czytam, GPS lokalizuje się dość sprawnie. Chyba nie ma się czego czepiać = więc odpuszczam moje obawy. Dzięki wszystkim za rady. Uspokiołem się już :-).
Ale pewnie to dopiero początek mojej przygody z palmptopem, więc chyba zawrócę tu Wam głowę nie jeden raz ... :-)))
Jeszcze raz DZIĘKI !!!

*

Offline vikelf

• 392
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 26, 2007, 15:03:24 »
Powinna być oryginalna folia z napisami na wyświetlaczu. Bateria jest osobno . Pudełko ma naklejkę "quality passed" w miejscu jego otwierania. Jeśli jest zerwana nalepka to znaczy, że był otwierany.
Ja bym się domagał dziewiczego zestawu, no ale teraz sytuacja jest nie do udowodnienia.

*

Offline matis

• 267
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla  + microSD 2GB Kingston
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 28, 2007, 22:53:44 »
Petti-67
Jedno co Ci mogę radzić, to przed wykonaniem HR sprawdż w Setting -> Thieft Protection czy nie masz czasami ustawionego jakiegoś hasła, które przetrwa po HR. Ja kupiłem Loox'a 560 z wystawy, gdzie ktoś sobie chyba "dla jaj" ustawił hasło antykradzieżowe. Po HR miałem problem...

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 29, 2007, 12:56:03 »
Ooo tak. Potwierdzam!
Tez tak miałem.
To kosztuje ca. 500zł