Jaka karta pamięci do Loox'a n560?

• 5 Odpowiedzi
  • 810 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline arcoss

• 49
  • Sprzęt: HTC P3300 Artemis + 2GB SanDisk Ultra II
« dnia: Lipiec 05, 2006, 13:05:35 »
Jaki typ karty pamięci 1GB oraz jakiego producenta polecacie najbardziej do Loox'a n560 ? Popatrzyłem trochę na Allegro,ale jest tego strasznie dużo.Różne szybkości zapisu/odczytu,podwójne napięcia - na co zwracać uwagę,żeby karta była szybka,bezawaryjna itd.Karta,prócz jako takiego magazynu danych,będzie służyć do odtwarzania z niej filmów,muzyki,AutoMapa,gry.

*

Offline bogdan_no3

• 34
  • Sprzęt: Toshiba G810, Fujitsu Siemens N560
Karta pamieci
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 05, 2006, 18:37:06 »
Wejdz na stronę Agito i popatrz pod danym plamptopem jest jaka karta jest najczęściej kupowana. Ja uważam że Kingston jest najlepsza stosunek ceny do wydajności.

*

Offline arcoss

• 49
Re: Karta pamieci
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 05, 2006, 20:21:24 »
Cytat: "bogdan_no3"
Wejdz na stronę Agito i popatrz pod danym plamptopem jest jaka karta jest najczęściej kupowana. Ja uważam że Kingston jest najlepsza stosunek ceny do wydajności.

No,jeśli robisz zakupy na podstawie notowań,które publikuje sklep,to życzę Ci powodzenia...Wszyscy wiedzą,że te statystyki[jak zresztą wszystkie statystyki w Polsce] są wyssane z palca.Liczą się opinie użytkowników,którzy użytkując sprzęt,mogą o nim coś powiedzieć.
Niestety,prócz wymienienia nazwy firmy,zbyt wiele mi nie pomogłeś...
A gdzie są inni użytkownicy Loox'ów ? Nie używają kart ? Wystarcza im pamięć zainstalowana ? A może zniknęli z forum tak jak N560 ze sklepów ?

*

Offline b98

• 541
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 05, 2006, 21:09:51 »
inni Userzy bawią się swoim wypasionym sprzętem i nie mają czasu na pierdoły :lol

a tak serio kupować Sandisk jeśli tylko stać ponieważ z Kingstonem coraz częściej raportowane są problemy

W Sandisku popatrzeć na tabelę prędkości i cen i wszystko jasne.

*

Offline arcoss

• 49
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 06, 2006, 00:00:42 »
Cytat: "b98"

W Sandisku popatrzeć na tabelę prędkości i cen i wszystko jasne.

No właśnie m.in. o prędkości mi chodzi.Wysłałem e-mail'a do supportu FS z zapytaniem jakie prędkości odczyt/zapis obsługuje elektronika i oprogramowanie Loox'a n560,ale na razie cisza.
Bo po co mam kupować kartę, która ma odczyt/zapis 16MB's/15MB's i zapłacić za nią xxx,skoro sprzęt i tak nie wykorzysta możliwości karty.
W dalszym ciągu czekam na rady i opinie...

Re: Karta pamieci
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 06, 2006, 13:17:17 »
Cytat: "arcoss"
Cytat: "bogdan_no3"
Ja uważam że Kingston jest najlepsza stosunek ceny do wydajności.

A gdzie są inni użytkownicy Loox'ów ? Nie używają kart ? Wystarcza im pamięć zainstalowana ? A może zniknęli z forum tak jak N560 ze sklepów ?

Hej,

Ja również używam 1GB Kingston 50x Elite Pro - 0 problemów. Tak BTW to używam również kart Kingstona w dwóch cyfrakach + pamiątka na USB - nigdy nie było z nimi problemów. Co do ilości problemów - moze mamy tutaj doczynienia z efektem skali  :)) (im więcej sprzedajesz tym większa szansa na trafienie uszkodzonej) - ale tutaj to sobie gdybam  :)