jak skonfigurowac wi fi

• 6 Odpowiedzi
  • 948 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jak skonfigurowac wi fi
« dnia: Październik 10, 2006, 09:28:35 »
mam problem, bo wykrywa mi sieć, łączy się z nią ale internet nie chodzi,jak można to skonfigurować na fs 420

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
jak skonfigurowac wi fi
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 10, 2006, 10:00:59 »
Podałeś zbyt mało szczegółów. Jaka to sieć? AP czy połączenie z innym kompem? Czy włączone jest dhcp, czy też może jest adres stały? Czy na routerze jest w ogóle ustawione to urządzenie? To są bardzo istotne informacje.

jak skonfigurowac wi fi
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 10, 2006, 15:05:52 »
jest to ogólnodostepna siec jak na rynku w Krakowie nadawana drogą Wi Fi. moja karta się do niej podłancza, ale z internetu nie moge skorzystać bo trzeba zmienić ustawienia, a nie wiem jak

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
jak skonfigurowac wi fi
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 10, 2006, 15:08:15 »
Zrób HR po nim samo się ustawi.Zapewne coś namieszaleś w ustawieniach.Seici otwarte po wlaczeniu WiFi zglaszają się i masz nacisnąć Conect(polacz) i to wszystko. Następnie uruchamiasz IE. :))
potrzebna zgoda

jak skonfigurowac wi fi
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 10, 2006, 17:03:59 »
oki, dzieki, HR robiłem , sieć jest widoczna, połoczona , ale do netu nie da sie wejsć :(

*

Offline [POOH]Team_Player

• 1564
jak skonfigurowac wi fi
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 10, 2006, 19:16:35 »
a sprawdzales czy dziala cos poza stronami www? np gg? o ile pamietam to w looxie 720 trzeba bylo uruchomic jakis plik welcome.exe (nie pamietam dokladnej nazwy) zeby explorer zaczal dzialac

jak skonfigurowac wi fi
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 10, 2006, 22:03:52 »
Cytat: "Slubgob"
oki, dzieki, HR robiłem , sieć jest widoczna, połoczona , ale do netu nie da sie wejsć :(

Wykrycie sieci WiFi to jeszcze nie wszystko. Co prawda na tym etapie PDA sam bez problemu powinien sie podlaczyc do internetu ale jezeli nie nastapila automatyczna konfiguracja to moze opisz jakie masz ustawienia sieciowe (jezeli jakiekolwiek są).
 W N560 mozna podgladnac w np. w Connections i Manage existing connections
Niestety nie znam twojego modelu (szczegolnie odpowiedz wyzej) ale moze uda sie znalesc rozwiazanie.