Jak się konfiguruje WIFI?

• 9 Odpowiedzi
  • 1481 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Tytan

• 565
  • HTC Touch Diamond2 + 8GB + Krusell Orbit
    • Topaz ROM
« dnia: Maj 28, 2005, 21:40:49 »
Pomóżnie bo mnie szlag trafia.
W ustawieniach aplikacja połączenia to  dno kompletne dlaczego tam nie odnmajduje nigdzie karty wifi....
Udaje mi sięczasem ustawić połaczenie ale jakoś dziwnie po wejściu w ustawieniach w karty sieciowe gdzie ustawiam mój acces point. No ale jak jest więcej AP to jak wybrać ten mój? Czsem konfiguruję w ten sposónb potem recznie na pulpicie dolny prawy róg klikam połącz i łączy wtedy Mobile Gadu działa a IE nie widzi internetu głupota.
Może mi coś podpowie jak by mi ktoś wytłumaczył jakie ma znaczenie ta ikona na pulpicie dół-lewo a jakie mają te strzałeczki na górze?
A może jest jakiś porządny konfigurator.
to pa z to je s to

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2005, 01:29:00 »
Ikona na pulpicie dol lewo? Chyba dol prawo? Czlowieku pisz jakos normalnie... bo z tego belkotu to trudno cokolwiek zrozumiec. Chcesz sie polaczyc z jakims AP? Jest ich wiecej w tym miejscu? To wlacz WiFi, wejdz do Menu Start -> Settings -> zakladka Connections -> Connections -> Advanced -> Network Card i z listy dostepnych sieci wybierz sobie ta ktora Cie interesuje, przytrzymaj na niej rysik i wybierz Connect. Lepiej jednak wyposaz sie w odpowiedni program jak Hitchhiker lub Pocket Vinc.
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=10003

*

Offline Tytan

• 565
    • Topaz ROM
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 29, 2005, 10:47:52 »
Dzięki za podpowiedź.
Pisałem w nerwach.
To teraz jeszcze jedno jak ustawić aby IE korzystał z internetu poprzez WIFI? Jak już pisałem Mobile Gadu działa.
to pa z to je s to

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 29, 2005, 12:59:17 »
Jesli Mobile Gadu dziala to IE tez powinien dzialac - nic nie trzeba konfigurowac. Czy otwieraja Ci sie strony internetowe gdy jestes polaczony np. przez komorke lub kablem USB do PC? Jesli tak to prawdopodobnie cos jest nie tak z tym hotspotem. Jesli jednak nawet w ten sposob strony nie chca sie otwierac to pewnie musisz uruchomic plik welcome.exe znajdujacy sie w katalogu Windows w pamieci PDA. Po przejsciu kalibracji ekranu i poradnika obslugi systemu wszystko powinno zaczac dzialac.

*

Offline Tytan

• 565
    • Topaz ROM
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 29, 2005, 21:21:41 »
Acces point jest ok działam na nim cały czas również z laptopem a pocket czasem też łączy się z nim.
Właśnie chyba coś wyczułeś, gdy palmtop jest połaczony do PC na górze strałeczki pokazują połączenie i strony wczytują się. Jeżeli odczepię połączenie z PC to strzełeczki pokazują rozłaczenie a na dole z prawej globusik jest poączony cały czas z acces pointem no i strony nie wczytują się. Jak to ustawić poprawnie? Podejrzewam że problem jest taki że system w pockecie ustawia sie do połączenia sieciowego "work" czyli tylko z PC a problem jest taki że w /ustawienia/połączenia nie moge ustawić jako dostęp do Internetu karty WIFI.
Coś mi się wydaje ze ten system nie przewiduje w pełni WIFI jako dostępu do internetu a może jest jakaś poprawka? albo myk którego nie znam.
to pa z to je s to

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 29, 2005, 21:31:22 »
Sprobuj zrobic soft reset i przestaw wtedy The Work na The Internet w Menu Sart -> Settings -> zakladka Connections -> Connections -> zakladka Advanced -> Network Card. Wczesniej wlacz WiFi w PDA.

*

Offline Tytan

• 565
    • Topaz ROM
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 29, 2005, 21:59:52 »
Coś tu nie gra:
Start -> Settings -> zakladka Connections -> Connections -> zakladka Advanced -> Network Card. (nie ma takiego chociaż w helpie tak faktycznie jest)
u mnie jest: Start -> Settings -> zakladka Connections >karty sieciowe
to pa z to je s to

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 29, 2005, 22:40:13 »
Hmm... masz polska lokalizacje? Moze to przez to...

*

Offline Tytan

• 565
    • Topaz ROM
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 30, 2005, 06:34:24 »
Mam.
Faktycznie musze to sprawdzic.
Cos skopane.
to pa z to je s to

*

Offline Tytan

• 565
    • Topaz ROM
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 02, 2005, 18:57:44 »
Jest myk.
Mam AP z ustawionym kluczem WEP itp.
Połączenie zestawiałem gdy AP był włączony czyli gdy w ustawieniach karty sieciowej ustawiałem, mój AP sam się pojawiał a ja konfigurowałem go i łączyłem-internet chodził ale tylko do czasu restartu ppc chociaż połączenie w menu  karty nadal było z dopiskiem połączono.
Teraz ustawiam połączenie przy braku zasięgu mojego AP i wszystko jest ok.
to pa z to je s to