Internetowe radio w N560 - mozliwe??

• 7 Odpowiedzi
  • 1424 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 20, 2007, 12:33:17 »
Witam
Szukalem na forum ale nie moglem znalezc podobnego watku :(
Jak w temacie - zastanawiam sie czy jest mozliwe sluchanie radia internetowego na pda - dokladniej radia zet - ich strumienie nie sa tak oblegana jak w przypadku innych radiostacji.
Jestem swiezo upieczonym uzytkownikiem N560 (wczoraj go kupilem), udalo mi sie ustawic WiFi, gps tez dziala, na reszte nie starczylo czasu.
Wszedlem na strone radia zet - kliknalem na posluchaj ale nic sie nie dzialo, uzylem nawet bezposreniego linku
http://www.radiozet.com.pl/play_wma.php
ale niestety zaden dzwiek z mojego PDA sie nie wydobyl, a wyszukiwarka zaladowala tylko logo radiazet.
Byc moze brakuje mi jakiegos programu, moze problem z macromedia flash, nie wiem, jak juz wspomialem pierwszy raz w rekach trzymam PDA.
Bardzo by mi a tym zalezalo - czy ktos wie co trzeba zrobic i czy to wogole mozliwe?

*

Offline as127

• **
  • 207
Re: Internetowe radio w N560 - mozliwe??
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 20, 2007, 21:41:52 »
Cytat: "radekrat"

Jak w temacie - zastanawiam sie czy jest mozliwe sluchanie radia internetowego na pda - dokladniej radia zet - ich strumienie nie sa tak oblegana jak w przypadku innych radiostacji.
Jestem swiezo upieczonym uzytkownikiem N560 (wczoraj go kupilem), udalo mi sie ustawic WiFi, gps tez dziala, na reszte nie starczylo czasu.
Wszedlem na strone radia zet - kliknalem na posluchaj ale nic sie nie dzialo, uzylem nawet bezposreniego linku
http://www.radiozet.com.pl/play_wma.php
ale niestety zaden dzwiek z mojego PDA sie nie wydobyl, a wyszukiwarka zaladowala tylko logo radiazet.
Byc moze brakuje mi jakiegos programu, moze problem z macromedia flash, nie wiem, jak juz wspomialem pierwszy raz w rekach trzymam PDA.
Bardzo by mi a tym zalezalo - czy ktos wie co trzeba zrobic i czy to wogole mozliwe?

Trudno powiedzieć, przyczyna może być problem z blokadą "pop-ups" w przeglądarce.
Nie wiem jak je odblokować, pewnie trzeba "pogrzebać" w rejestrach

*

silentjob

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 20, 2007, 21:57:46 »
Wypróbuj oprogramowanie służące bezpośrednio do streamowania transmisji z internetu, choćby Resco Pocket Radio czy darmowy GSPlayer+.

*

Offline Lass

• 276
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2007, 21:58:44 »
W WMP wpisz ten link mms://eurozet.streemo.pl/radiozet Radio Zet działa sprawdziłem u siebie :)

*

Offline Apco

• *
  • 60
  • Sprzęt: Treo 750v (WM6)
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2007, 22:35:22 »
Lass ma racje
nawet na moim HSDPA smiga Radio Zet za milo

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 21, 2007, 01:11:43 »
Cytat: "Apco"
Lass ma racje
nawet na moim HSDPA smiga Radio Zet za milo

po edge spokojnie można sluchac zetki i nic sie nie tnie :]
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 21, 2007, 03:34:45 »
super
sprawdzilem I rzeczywiscie dziala dziekuje za pomoc

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
Odp: Internetowe radio w N560 - mozliwe??
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 18, 2008, 07:47:27 »
W WMP wpisz ten link mms://eurozet.streemo.pl/radiozet Radio Zet działa sprawdziłem u siebie :)

Od pewnego czasu powyższa sztuczka nie działa. Czy ktoś ma jakiś nowy pomysł?