N560? 720? - Porada

• 1 Odpowiedzi
  • 699 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

N560? 720? - Porada
« dnia: Grudzień 17, 2006, 04:09:22 »
Dzien dobry!

Bije sie z myslami nad zakupem - preferowany dlugi czas dzialania - chyba ze do 560 jest juz pojemniejsza bateria powiedzmy 1800 mah?

W kilku postach przewija sie grzanie 560-atki, jaka to jest mniej wiecej temperatura (odczuwalna) i jak blisko jest ow najcieplejszy punkt od baterii, co jak wiadomo nie jest bez wplywu na nia sama.

Przegladajac forum - problemy z WiFi - czy nie lepiej uzyc darmowego HITCHHIKERA u mnie na A716 (co prawda starszy system) zestawial polaczenia bez problemu.

Zastanawia mnie tez sygnaly o dlugim lapaniu fixa przez 560 - do posiadaczy wolnego FIX-a - czy przypadkiem nie pracuja rownolegle ktores z polaczen bezprzewodowych (bluetooth, wi-fi) w momecie brania FIX-a, przy takim zminiaturyzowaniu (2 anteny bardzo blisko) nie wierze aby idealnie trzymalo czestotliwosc - aby nie bylo "siania" (CB maniacy wiedza o co chodzi - pasmo inne - zasada ta sama). Tym bardziej jesli GPS musi kozystac z slabych sygnalow odbitych. Chyba ze ktos pokusil by sie sprawdzic z zewnetrza antena na kablu czy jest rowniez ten sam problem.

*

Offline Aree

• *
  • 93
  • Loox n560 + kingstone 2GB + PQI 4GB (fuj fuj)
N560? 720? - Porada
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 17, 2006, 08:58:50 »
720 w ręku nie miałem wiec nie pomoge w wyborze pomiedzy nimi. Ale  :P  :
 - grzanie n560: czasami ppc jest poprostu ciepły ale prosze sie nie dziwic bo w koncu najszysbszy proc jak bedzie praowal przez np 15 minut to napewno troszke odczuwalnego ciepla sie wydzieli. Zadne ognie piekelne itp jak ponoc piszą. (Nawet reki zziebnietej nie ogrzejesz tym w zimne na dworzu, sprawdzalem  ]:> ) Takze bez paniki. Co do grzania sie aku podczas ładowania: niespotkalem akumulatorkow ktore by podczas ładowania sie nie robiły cipłe - normalna sprawa. Inna sprawa gdy ładowarka jest do niczego (był jeden watek na ten temat)

- Wifi - mało uzywam (poza firmowym AP) wiec (chwilowo) nie nazekam.

- łapanie fixa - standardowa odpowiedz admina #1 - u mnie działa. bywa ze w centrum Wawy postaoje minute-dwie ale wtedy napewno łapie. Co do zakłucania przez np CB. Niezauwazyłem zaleznosci łapania przy pracy CB (mam w samochodzie). Predzej był probem z pracą w innych samochodach ("pancerne" modele) gdzie ppc musial lezec przy przedniej szybie zeby zlapac fixa ale jak złapał to ok 5 sat-ków zawsze trzymał.