Witam,
na wstępie nie wiem czy dobrze wybrałem podforum więc jak coś to proszę o przesunięcie w odpowiednie miejsce (problem opisuję na przykładzie dwóch Looxów).
Zamierzam kupić Looxa N520 i dzisiaj chciałem sprawdzić czy będzie poprawnie obsługiwał zewnętrzny fotobank Level E-tank. W wątku o obsłudze hosta jest on na liście ale wiadomo - przed zakupem lepiej się upewnić naocznie.
Wybrałem się do sklepu i tu zonk - okazało się, że N520 nie wykrywa dysku (i nie chodzi o kwestie zasilania z USB bo dysk ma swoje wbudowane zasilanie).
No nic - trochę się zmartwiłem, że widocznie ten dysk nie ma sterowników. Ale sprzedawca stwierdził, że sprawdzi jeszcze czy Loox 720 sobie z tym poradzi. I tu pełen sukces. Dysk wykryty bez problemu, można sobie łazić po katalogach, kopiować, itp.
I teraz pytanie - jak zmusić N520 do poprawnej pracy? Czy jest to kwestia Windowsów a jeśli tak to gdzie szukać sterowników? (i czy w ogóle jest szansa na takowe).
A może problem leżał w kablu? (nie był to dedykowany kabel do N520 tylko do 720).
RPP