Hard Reset w Loox N500 Jeszcze raz.

• 18 Odpowiedzi
  • 10820 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Dadziu

• **
  • 106
    • www.dsstudio.com.pl
« dnia: Grudzień 23, 2005, 10:21:35 »
Witam. Wiem, że już było. Czytałem dokładnie. Dzwoniłem do CSS do Warszawy. Niestety po kliknięciu kombinacji Power + Kalendarz + Reset ciągle wykonuje mi się miękki reset. Próbowałem wciskać jednocześnie, w różnych kombinacjach np. najpierw Power, potem kalendarz potem reset i w innych kombinacjach. Trzymam 15 sekund. Wszystko na nic.

FS dało w tym temacie ciała. Nawet serwisanci z CSS stwierdzili że często mają problemy i muszą kilka razy próbować zanim im wyjdzie. Ja próbowałem już z 20 i jestem zrozpaczony. Może ktoś z czytelników ma jakiś sprawdzony sytem? Jest w dziale download program do Hard Resetu niestety nie działa na tym Looxie - może ktoś zdolny mógłby napisać wersjię do N500?

*

Offline FNW

• **
  • 196
  • Sprzęt: NavRoad NR750F + SD 8GB
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 24, 2005, 13:22:21 »
Ja posiadam N520 i sytuacja jest identyczna tylko soft reset się robi.  :cry:

*

Offline [POOH]Team_Player

• 1564
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 24, 2005, 13:38:39 »
a wyjecie baterii na dluzszy czas nie zrobi hard-resetu...?
to tylko taka sugestia, niech ktos inny sie na ten temat wypowie

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 24, 2005, 13:59:02 »
W WM 5.0 wyjecie baterii nic nie da.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 24, 2005, 14:17:06 »
Przykre ze nie dziala najwazniejsza funkcja w pockecie:)
Na forum firstloox.org dziala niby taka procedura

Hold down power and calender (hardware button) buttons while pressing the soft reset button.
Release soft reset button while still holding the calender and power buttons
keep holding until unit restarts itself, (should be about 10 seconds)
If the unit doesn't restart let go of the buttons after 15 seconds just to be sure.
jak nie dziala to poczytaj http://www.firstloox.org/forums/forumdisplay.php?f=65

*

Offline FNW

• **
  • 196
  • Sprzęt: NavRoad NR750F + SD 8GB
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 24, 2005, 15:53:59 »
W koncu udało mi się samemu do tego dojść.

Nacisnełem guzik od włączenia, później dodatkowo guzik od kalendarza i na koncu wcisnełem guzik od soft resetu. Odczekałem 15 sekund pusciłem tylko guzik od soft resetu odczekałem znowu 15 sekund poczym ponownie wcisnełem guzik soft resetu na 15 sekund. I to pomogło. Może jest szybszy sposób - dla mnie najwazniejsze, ze działa  :D

*

Anonymous

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 26, 2005, 21:56:56 »
Mi się nie udawało i puściły mi nerwy,zpakowałem palmtopa i wysłałem do CSS. Po dwóch dniach przyszedł z servisu ze zrobionym resetem.Totalny niewypał.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 27, 2005, 21:00:25 »
No sprawa nie byla taka prosta ale ja tez juz znalazlem rozwiazanie.Najpier POWER pozniej KALENDARZ a na samym koncu soft reset.Trzymam tak dlugo (okolo 5-10 sek)az sam sie welaczy spowrotem.I juz :).Niech zyje Siemens ze swoimi pomyslami - Bllleeeeee...

HARD RESET wg zaleceń producenta
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 27, 2005, 23:10:47 »
Najpierw wciśnij POWER następnie KALENDARZ i trzymając oba przyciski wciśnięte nacisnąć krótko SOFT RESET.
Dopiero po 1-3 sek zwolnić przyciski POWER + KLAENDARZ.

Działa bez zarzutu. Pozdrawiam.

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 29, 2005, 00:49:29 »
Widze ,że FSC zaczyna robić do d... sprzętu ,niestety teraz tak wszyscy robią na zasadzie masówki czyli sprzedać i mieć gdzieś.
Kiedyś naprzkład takie auto jak mercedes S klasa z 91 roku albo mercedes 124 ,to były auta do których się wsiadało i widać było jakość ,komfort ,wygode ,po prostu był ten klimat.
A teraz wsiadając do nowego merca ,owszem jest fajnie ale to już nie jest auto z klasą i klimatem jak kiedyś :twisted:

*

Offline solex

• **
  • 190
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 29, 2005, 02:29:53 »
Kiedyś wszyscy narzekali ze za mały otworek do soft resetu i trzeba rozkrecac rysik. Jak FSC poprawilo to że trudno zrobić Hard reset. Nie narzekacie przypadkiem za bardzo ;-))) W końcu jak czesto robi sie Hard reset.

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 29, 2005, 11:42:28 »
...bo narzekać to taki "polski przywilej"...

Ja mam LOOXa N500 i wykonanie hard resetu zajmuje mi 10 sek. Czasami warto zacząć od przeczytania instrukcji obsługi... (ZE ZROZUMIENIEM)  :roll:

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 30, 2005, 06:08:53 »
Cytat: "ingoman"

Czasami warto zacząć od przeczytania instrukcji obsługi... (ZE ZROZUMIENIEM)  :roll:

Ba no pewnie że czasami trzeba.Nie każdy zna języki obce to po pierwsze a po drugie do 520 jest polska instrukcja od 420 i reset wyglada inaczej.Najpierw sie dowiedz a pozniej sie wypowiadaj

« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 30, 2005, 18:43:13 »
Cytat: "Wojtasio"

Ba no pewnie że czasami trzeba.Nie każdy zna języki obce to po pierwsze a po drugie do 520 jest polska instrukcja od 420 i reset wyglada inaczej.Najpierw sie dowiedz a pozniej sie wypowiadaj

Po to jest forum, by pytać i odpowiadać - dlatego najpierw znajdziesz moją odpowiedź na zadane pytanie, a dopiero później kąśliwą uwagę wynikłą z kolejnych postów.
Nie czynię nikomu zarzutu z nieznajomości języków obcych (choć w niemieckiej wersji instrukcji obsługi sposób wykonania hard reset przedstawiony jest na obrazku), a jedynie dostrzegam często spotykane ostatnio wygodnictwo w postaci czekania na gotowe.

Wiesz, mam taką zasadę, że jak mogę to pomogę...

Mam nadzieję, że wykonanie hard reset nie nastręcza Ci już kłopotu i chyba o to chodziło  :wink:  Pozdrawiam

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 23, 2006, 20:41:45 »
No sprawa nie byla taka prosta ale ja tez juz znalazlem rozwiazanie.Najpier POWER pozniej KALENDARZ a na samym koncu soft reset.Trzymam tak dlugo (okolo 5-10 sek)az sam sie welaczy spowrotem.I juz Smile.Niech zyje Siemens ze swoimi pomyslami - Bllleeeeee...

działa tylko, trzeba mieć nerwy do FS =/ caly dzień zmagań niech żyje niemiecka technologia blach :evil:

« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 23, 2006, 21:23:51 »
Cytat: "ingoman"

Ja mam LOOXa N500 i wykonanie hard resetu zajmuje mi 10 sek. Czasami warto zacząć od przeczytania instrukcji obsługi... (ZE ZROZUMIENIEM)  :roll:

Tak ? Super - to sie ciesz ze wogóle dostales instrukcję...

« Odpowiedź #16 dnia: Październik 29, 2006, 21:56:52 »
Ja za diabła nie mogę zrobić HARD RESET tą kombinacją klawiszy  :wkurzony: . Próbowałem programem "HardReset for Pocket PC 1.1" ale najwidoczniej nie działa z N560, owszem sprzęt się zresetował ale programy w pamięci ROM są nadal no i nie było kalibracji ekranu przy starcie. Może ktoś zna jakiś programik który obsłuży N560.

*

Offline vikelf

• 392
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 29, 2006, 22:22:43 »
Cytat: "MEGA"
Ja za diabła nie mogę zrobić HARD RESET tą kombinacją klawiszy  :wkurzony: . Próbowałem programem "HardReset for Pocket PC 1.1" ale najwidoczniej nie działa z N560, owszem sprzęt się zresetował ale programy w pamięci ROM są nadal no i nie było kalibracji ekranu przy starcie. Może ktoś zna jakiś programik który obsłuży N560.

W n560 ręcznie robisz HR przytrzymując kalendarz+power i wciskasz reset, nadal trzymasz k+p dopóki nie pojawią sie obraz (góry)

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 29, 2006, 23:55:33 »
Cytat: "[POOH
Team_Player"]a wyjecie baterii na dluzszy czas nie zrobi hard-resetu...?
to tylko taka sugestia, niech ktos inny sie na ten temat wypowie

Nie zrobi, bo jest jeszcze podtrzymanie RTC i pamięci przez baterię wewnętrzną, do której nie ma dostępu.