Hard reset N560

• 15 Odpowiedzi
  • 6848 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hard reset N560
« dnia: Lipiec 05, 2006, 22:27:28 »
Witam mam swojego n560 od końca kwietnia i po rożnych próbach przyszedł czas na hard reset i tu pojawił sie problem otórz wciskam power kalendarz i rysik w reset i nic sie nie dzieje trzymam tak okolo 15 sec i dłuzej.Mam pytanie do ludzi ktorzy to juz robili jest jakas kolejnosc naciskania tych przyciskow czy jakiś inny trik bo spedzilem juz wiele czasu i nic mi sie nie zresetowalo no moze za wyjatkiem mojego entuzjazmu :) prosze o jakas rade

Hard reset N560
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 05, 2006, 23:15:39 »
bo w N560 jest taka chinska akrobacja ktorej praktycznie nie da sie wykonac bez podparcia PDA o stół (co wg mnie jest totalnym debilizmem)
Zupełnie jakby nie wystarczylo wcisniecie i przytrzymanie POWER + RESET

*

Offline arcoss

• 49
  • Sprzęt: HTC P3300 Artemis + 2GB SanDisk Ultra II
Hard reset N560
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 06, 2006, 00:20:51 »
@michobo
A mógłbyś dokładnie opisać poszczególne figury tej akrobacji ? Nadejdzie czas,że i mnie przyda się "hard reset",więc instruktaż byłby mile widziany  ;)

Hard reset N560
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 06, 2006, 09:07:33 »
Mógłbym gdybym pamietal.
HR robilem raz czy dwa razy (ponad 2 mies temu) - zaraz po zakupie i pamietam ze był to istny koszmar. Wcisniecie POWER, potem chyba kalendarz no i dlubanie rysikiem w dziurce reseta - oczywiscie wszystko w ustalonej kolejnosci i przez okreslony czas.  Udawała sie jedna na chyba 3-4 próby bo ciężko się było "wstrzelić w moment"

Trzeba byc skonczonym idiotą by zaproponowac taką kombinację

Re: Hard reset N560
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 06, 2006, 20:42:38 »
Cytat: "Sprinter"
... po rożnych próbach przyszedł czas na hard reset i tu pojawił sie problem otórz wciskam power kalendarz i rysik w reset i nic sie nie dzieje trzymam tak okolo 15 sec i dłuzej....

Rzeczywiscie kolejnosc jest istotna.
Wcisnij równoczesnie:
*  przycisk na górze (suspend)  i kalendarz i spokojnie nawet po kilku sek:
* stylusem przycisk reset tak jak michobo pisze najlepiej oprzec stylus o cos twardego. Z tego co pamietam to kilka sek (4-5) powinno wystarczyc

Przyciski zwolnij w takiej samej kolejnisci (Suspend; kalendarz i dopiero Reset). Z tego co pamietam tak jest prawidlowo.  Gdyby to nie dzialalo Sprobuj zwolnic w odwrotnej kolejnosci.
Sygnalem udanego resetu jest pozycjonowanie LCD

Wazne:
* wyczuj wczesniej klikniecie pod przyciskiem RESET zeby zbyt mocno nie wcislac podczas resetu.
* Jezeli nie wyszlo ci za 1 razem to tylko potwierdzasz ogólna regółę więc próbuj dalej. (długie trzymanie jezlie sie nie resetuje nic juz nie zmieni)

Swoja droga to dziwne dlaczego nie chcesz poszukac tej procedury w manualu do N560 - tam znalazlem z 1x. Ale chyba nie lubisz szukac - na forum jest duzo linkow dot resetu N560:
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?p=226109#226109
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?p=243392#243392
Itd...

Hard reset N560
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 07, 2006, 00:24:56 »
dzieki za odpowiedzi reset zrobiony zadzialalo to z linków podanych przez zeebe06

"Najpierw wciśnij POWER następnie KALENDARZ i trzymając oba przyciski wciśnięte nacisnąć krótko SOFT RESET.
Dopiero po 1-3 sek zwolnić przyciski POWER + KLAENDARZ. "

tak poprostu za 1 razem ale fajnie czlowiek sie ciagle uczy :)

A szukalem na forum wczesniej ale po wpisaniu hard reset podalo mi kupe smieci i nic wiecej ale prawdopodobnie nie potyrafie sie poslugiwac wyszukiwarka pomysle o zalorzeniu nowego watku na ten temat(zart)

jeszcze raz dziekuje

pozdrawiam

*

Offline mogowo

• 4
  • Sprzęt: FSC Loox 720, i-mate JASJAR, Nokia N 61, Garmin Nuvi 200
Hard reset N560
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 08, 2006, 10:14:26 »
podany przez Ciebie sposób nie do końca się sprawdza. Kombinacja klawiszy jest prawidłowa, lecz pewnym sposobem jest wciśnięcie tal jak napisałeś POWER później kalendarz a następnie na przycisku  soft reset na 1 sekundę i trzymanie klawiszy POWER + KALENDARZ dopóki N 560 sam się nie włączy wtedy możemy zwolnić te klawisze. Rezultatem HARD RESETU jest pojawienie się ekranu kalibracji wyświetlacza.
pozdrawiam

*

Offline de_MarK

• 32
  • Sprzęt: HTC Desire
Hard reset N560
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 08, 2006, 10:54:22 »
Hmm... a nie prosciej uzyc jakiegos programiku do wywolania hard resetu?

--
Pozdrawiam,

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
Hard reset N560
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 04, 2006, 12:44:35 »
Yesssss.... Udało się :D 2 dni męczarni!

*

Offline nuszek

• *
  • 78
  • Sprzęt: F/S N560
Hard reset N560
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 04, 2006, 13:55:01 »
Fakt, wykonać HR w N560, to sztuka - Ja naciskam te trzy przyciski kilkanaście razy i nie czekam aż się włączy tj. on się włącza a ja go trzask jeszcze raz i tak z pięć razy, po kilku takich próbach mam HR.

*

Offline wpmike

• 1169
Hard reset N560
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 04, 2006, 14:46:57 »
Jakby nie mogli dać programowego (odpalenie programiku, potwierdzenie operacji - nawet trzykrotne -> HR). Nie wiem kto nad tym myślał, ale moim zdaniem jakiś zryty  :wkurzony:

Hard reset N560
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 04, 2006, 15:00:05 »
Sorry chopaki ze sie wtrynie ale nie chce zakladac nowego tematu:
..bede kupowal N560tke (pierwszy pda w zyciu;p) i mam takie pytanko szybkie - mozna wyswietlac obraz np. mapy z GPSu w poziomie (widescreen) ?

*

Offline wpmike

• 1169
Hard reset N560
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 04, 2006, 19:53:47 »
Można - pozwalamy!

*

Offline matis

• 267
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla  + microSD 2GB Kingston
Hard reset N560
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 05, 2006, 10:13:28 »
Cytat: "decimus"
Sorry chopaki ze sie wtrynie ale nie chce zakladac nowego tematu:
..bede kupowal N560tke (pierwszy pda w zyciu;p) i mam takie pytanko szybkie - mozna wyswietlac obraz np. mapy z GPSu w poziomie (widescreen) ?

To zależy od programu nawigacyjnego czy oferuje możliwość pracy w trybie landscape. Ja korzystam z AutoMapy i jak najbardziej istnieje taka możliwość. Co do innych programów niestety się nie wypowiem, bo nie korzystałem.

Pozdrawiam

*

Offline Grinch

• **
  • 107
  • FS N520 -> Eten M700 -> HTC Dream -> HTC Desire
    • S24A Nagłośnienia obiektów
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: Hard reset N560
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 04, 2007, 23:06:04 »
podany przez Ciebie sposób nie do końca się sprawdza. Kombinacja klawiszy jest prawidłowa, lecz pewnym sposobem jest wciśnięcie tal jak napisałeś POWER później kalendarz a następnie na przycisku  soft reset na 1 sekundę i trzymanie klawiszy POWER + KALENDARZ dopóki N 560 sam się nie włączy wtedy możemy zwolnić te klawisze. Rezultatem HARD RESETU jest pojawienie się ekranu kalibracji wyświetlacza.
pozdrawiam
Tak, to działa. Mam N520 i męczyłem się godzinę, aż znalazłem ten opis :)
Dzieki.

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
Odp: Hard reset N560
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 05, 2007, 00:27:26 »
dzieki za odpowiedzi reset zrobiony zadzialalo to z linków podanych przez zeebe06

"Najpierw wciśnij POWER następnie KALENDARZ i trzymając oba przyciski wciśnięte nacisnąć krótko SOFT RESET.
Dopiero po 1-3 sek zwolnić przyciski POWER + KLAENDARZ. "

tak poprostu za 1 razem ale fajnie czlowiek sie ciagle uczy :)

A szukalem na forum wczesniej ale po wpisaniu hard reset podalo mi kupe smieci i nic wiecej ale prawdopodobnie nie potyrafie sie poslugiwac wyszukiwarka pomysle o zalorzeniu nowego watku na ten temat(zart)

jeszcze raz dziekuje

pozdrawiam
Dokladnie tak...a niektorzy pisza, ze instrukkcja jest niepotrzebna...
Pozdrawiam i zycze aby nie nie bylo koniecznosci nastepnych HR... Proponuje dobry program do zapisania ustawien np.z grupy SPB  i wtedy po HR "postawienie" systemu to nie problem,
<a>